Mikor azt mondja egy nő,Hogy 12,16,20 órákat vajúdott, azt hogy kell elkepzelni?
Első baba indított volt: reggel 8-kor tették fel a zselét, onnantól 20 percenként voltak enyhe görcseim. Du. 5-re rendeződtek 5 percesekké, fájások közt elvoltam, de akkor már nagyon fájt. Este 8 óra tájékától gyakorlatilag egybefüggtek a kontrakciók, 1,5-2 percenként kezdődtek és tartottak 50-70 másodpercig. Na ott a falat kapartam. Reggel 9-kor toltak be a műtőbe, egészen odáig tartott ez a szinte folyamatos fájdalom, a tágulás pedig volt 1,5 ujjnyi. 🤦🏼♀️ 25 óra vajúdásból 13 óra volt nagyon durva.
A második magától indult, enyhe 5-10 percesekkel. 24 óra után kezdett igazán fájni, onnantól szintén 13 óra volt, mire megszületett a baba, ebből 8 óra volt 2 perces, durva kontrakciókkal, a kitolást meg lezavartuk 5 perc alatt. 😊
7kor kötöttek oxitocint, túlhordás miatt tervezett indítás volt.
10 perc múlva hatott.
11re lett meg a baba, a kitolás 10 perc volt. Valószínűleg azért ment annyira jól, mert maradt sok energiám.
Maga a vajúdásnak csak az utolsó 30 perce volt durva jajgatós fájdalom, akkor voltak a két perces fájások, amik 50 másodpercig tartottak.
Nem tudom, hogy bírtam volna ezt órákon át. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen gyorsan ment.
A két perces fajasoknal már kertem az eda-t, de az orvos azt mondta, késő, mert már negatívan hatna a kitolásra.
Óriási tisztelet azoknak a nőknek, akik ezt órákon, fél napokon át elviselik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!