Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mikor azt mondja egy nő,Hogy...

Mikor azt mondja egy nő,Hogy 12,16,20 órákat vajúdott, azt hogy kell elkepzelni?

Figyelt kérdés
Nekem reggel 7 -kor kötöttek oxit, 8-tol mar éreztem a hatást, 13:00-ra lett meg a kisfiam ,de kb az utolsó 3 óra volt a húzósabb. Az érdekelne, hogy 12 óra vajúdás esetén gondolom nem 12 óra ami végig nagyon faj ???
2022. jan. 9. 15:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem az első fájástól szokták számolni, vagy a magzatvíz elfolyással, ha úgy kezdődik. Szóval azután nem is biztos, hogy egyből kezdődnek a fájások is csak fél nap múlva. Vagy csak 15-20 perces fájások voltak és gyengébbek.
2022. jan. 9. 15:50
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Első baba indított volt: reggel 8-kor tették fel a zselét, onnantól 20 percenként voltak enyhe görcseim. Du. 5-re rendeződtek 5 percesekké, fájások közt elvoltam, de akkor már nagyon fájt. Este 8 óra tájékától gyakorlatilag egybefüggtek a kontrakciók, 1,5-2 percenként kezdődtek és tartottak 50-70 másodpercig. Na ott a falat kapartam. Reggel 9-kor toltak be a műtőbe, egészen odáig tartott ez a szinte folyamatos fájdalom, a tágulás pedig volt 1,5 ujjnyi. 🤦🏼‍♀️ 25 óra vajúdásból 13 óra volt nagyon durva.

A második magától indult, enyhe 5-10 percesekkel. 24 óra után kezdett igazán fájni, onnantól szintén 13 óra volt, mire megszületett a baba, ebből 8 óra volt 2 perces, durva kontrakciókkal, a kitolást meg lezavartuk 5 perc alatt. 😊

2022. jan. 9. 15:55
 3/12 anonim ***** válasza:
2 napja már jóslóim voltak, de nem tágultam tőle. Ettől függetlenül az a két nap is már fájdalmakkal telt, bár viselhető volt. Majd mikor beindult, az első 4-5 óra még mindig nem nagyon fájt, fájdogált, biztos voltam benne, hogy beindult és aludni már nem tudtam tőle (ez éjfélkor volt). Bementünk reggel, mert addigra már erőteljesebbnek éreztem, de hazaküldtek, hogy igen, ez már az, de még nem elég erősek a fájások (a kórházban valahogy leálltak). Ez reggel 7kor volt. Ebédelni már nem bírtam a fájdalomtól, mert otthon megint nagyon beindult, 1-kor visszamentünk, megint azt mondták, hogy menjünk haza, mert nem elég erős. Délután 5-kor már a szőnyegen térdeltem otthon az ágy mellett, annyira fájt. EGész nap alig ettem, mert hányingerem volt. Bementünk 6-kor, felvettek szülőszobára, 2 ujjnyira voltam nyitva. Aztán egész éjjel vajúdtam, oxi, kézzel tágítás és egyebek. Éjfélkor még 6 centinél jártunk én meg már ájuldoztam a kimerültségtől. Reggel 6-ra sem lett semmi, végül 8-kor (szerintem már megsajnáltak), császár lett. A babának semmi baja nem lett, de 8 centinél jobban nem tágultam. Elaludtam a műtőasztalon felnyitva, annyira kimerültem. Összességében nagyjából 32 óra volt.
2022. jan. 9. 15:55
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Mihalik Enikő szülése is igencsak elhúzódó volt, ő is részletesen mesél róla egy youtube videóban. Én is hasonlóképp éltem meg, kimerítő volt.
2022. jan. 9. 15:56
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak az tud nagyon megterhelő lenni, hogy annyira nagyon fáj (10/10), elég az is, ha 7/10 fáj, de 2 napig. A végére úgy kimerülsz, hogy azt sem tudod, hogy hívnak. És utána kéne kitolnod...
2022. jan. 9. 16:00
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem este 7kor kezdődött, enyhe rendszertelen fajasokkal, amik egyre jobban fajtak, csak fajtak, semmi rendzseresseg, tok osszevissza, csak maga a fajdalom volt erosebb. Meg szules elott is volt, hogy 7 perc telt el 2 fajas kozott, szoval nekem szimplan csak erosodtek. Majd masnap delben lett meg a gyerkoc. De teny, hogy az utolso 4 ora volt a legkemenyebb, onnan, hogy elfolyt a viz.
2022. jan. 9. 16:05
 7/12 anonim ***** válasza:
2022. jan. 9. 16:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7kor kötöttek oxitocint, túlhordás miatt tervezett indítás volt.

10 perc múlva hatott.

11re lett meg a baba, a kitolás 10 perc volt. Valószínűleg azért ment annyira jól, mert maradt sok energiám.

Maga a vajúdásnak csak az utolsó 30 perce volt durva jajgatós fájdalom, akkor voltak a két perces fájások, amik 50 másodpercig tartottak.

Nem tudom, hogy bírtam volna ezt órákon át. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ilyen gyorsan ment.

A két perces fajasoknal már kertem az eda-t, de az orvos azt mondta, késő, mert már negatívan hatna a kitolásra.

Óriási tisztelet azoknak a nőknek, akik ezt órákon, fél napokon át elviselik.

2022. jan. 9. 16:19
 9/12 anonim ***** válasza:
Èn nem tudom pontosan hàny òrànak szàmoljam a szülèsem. Magzatvíz elfolyàsàtòl szàmolva 89, (nyolcvankilenc, nem elìràs) oxy bekötèsètől szàmolva 6 ès fèl òra múlva született meg a gyerekem. Rendszeres fàjàsaim az oxytól lettek, de a bekötèséig 3-4 cm-re tàgultam, ès kb fèl centisre vèkonyult a mèhszàj.
2022. jan. 9. 19:16
 10/12 anonim ***** válasza:
Nekem a magzatvíz szivárgással indult a folyamat, onnantól 11 óra alatt lett meg a kislányom. Azt nem tudom, honnan számoljam a vajúdást (másfél éve történt). Emlékeim szerint Az első 3-4 órában még nem is éreztem fájásokat, csak enyhe feszítő érzést. Kb. 3 órán át voltak 3-4 perces fájásaim, amik nem viseltek meg igazán, nem voltak durvák. A szülőszobán 4 órát töltöttem oxitocinnal és mellé fájdalomcsillapítóval, így brutális fájdalmat ott sem éltem meg. Tehát nem, nekem 11 órán keresztül végig nem voltak durva fájdalmaim. Sógornőm is hasonlóan szült 2 alkalommal is, 11-12 órás vajúdásokkal. Ő is azt mondta, hogy inkább a szülőszobán töltött 4 óra hossza volt a durva része.
2022. jan. 9. 19:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!