Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Akik otthon szültek, mesélnétek?

Akik otthon szültek, mesélnétek?

Figyelt kérdés

Nem a szándékos osz-re gondolok, hanem akinek úgy alakult, nagyon gyors volt pl. Hányadik szülés volt? Mennyire voltatok megijedve, hogy baj lehet? Elég volt a férj, diszpécser segítsége? Gátrepedés, sérülés volt?

Nem tervezek szándékos itthon szülni (bár jó lenne, de messze a kórház, így nem kockáztatnék). Csupán érdekel a téma és a tapasztalatok.

Köszönöm, ha megosztod velem a történetet!

2021. nov. 29. 12:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Apám vezetett le véletlenül egy szülést az autójában. :D még évekkel ezelőtt. A szembeszomszéd telefonált, hogy elfolyt a magzatvize, nem volt kocsijuk, a fateromat kérte meg, hogy vigye be a kórházba(30 km). Beültek a kocsiba, apa indult volna, mire szólt a csaj, hogy ácsi, jön a baba. Apa gyorsan hívta a mentőket, azok küldték az autót, de mire kiértek, megvolt a gyerek. Este volt, sötét, apa alig látott valamit, sokat nem tett hozzá igazából a dolgokhoz, csak elszenvedte. :D nem lett senkinek maradandó baja, az anyuka szegény repedt mindenfelé, de ennyi.
2021. nov. 29. 14:28
 12/13 anonim ***** válasza:

Harmadik babámat várom és eléggé tartok tőle hogy nem..érünk be.

Második babánál a 30.hettol nyilt a mehszajam. 39 hetesen nst után az orvosom gondolta megvizsgál. Addigra fájás nélkül bő 3 ujjnyira nyilt, feszülő burokkal. A dokim azt mondta nem mer hazaengedni(1 órára lakom a kórháztól) mert h otthon reped meg lehet nem érünk be. Burkot repesztett, és rá 1 és negyed órára született meg a lányom szóval necces lett volna...

Most ugye nincs fogadott doki, nincs az h "jöjjön fel nst után h megvizsgáljam" úgyhogy... Izgatottan várom a fejleményeket...Bár még csak félidős vagyok

2021. nov. 29. 15:01
 13/13 anonim ***** válasza:

Nekem az elso gyerek az elso fajastol szamitva szinten 5.5 ora alatt szuletett meg.

A masodik, harmadik es negyedik gyerek pedig mindegyikuk ket ora alatt. A harmadik es negyedik kozt eltelt 11 ev.

A negyedikkel alighogy beertunk a korhazba, negyed ora mulva meglett. Fel orara van a korhaz. En is eljatszottam a gondolattal mar szules utan, mi van, ha kesobb indulunk el...az erdo szelen szulom meg.

Szerintem fejben max 2 orara szamits. En nem tudtam, orvosok se, hogyan lesz, 11 ev utan: elso szulesnek minosul ennyi ev tavlatabol, vagy gyors lesz, mert negyediknek. Hat hipergyors lett. Amikor ejjel egykor felebredtem a fajasokra, rogton 3 percesek voltak. Csak hat wc, furdes, hatha nem az, aztan mar azert voltam csiga a keszulodesnel, mert 3 percenkent 1 percre lefagytam.

2021. nov. 29. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!