Akik otthon szültek, mesélnétek?
Nem a szándékos osz-re gondolok, hanem akinek úgy alakult, nagyon gyors volt pl. Hányadik szülés volt? Mennyire voltatok megijedve, hogy baj lehet? Elég volt a férj, diszpécser segítsége? Gátrepedés, sérülés volt?
Nem tervezek szándékos itthon szülni (bár jó lenne, de messze a kórház, így nem kockáztatnék). Csupán érdekel a téma és a tapasztalatok.
Köszönöm, ha megosztod velem a történetet!
Kérdező szerintem arra gondol, amikor a baba olyan gyorsan születik, hogy az utszélén,kocsiban,vagy otthon születik meg. Az apuka telefonál a diszpécsernek és így az apuka vezeti le a felesége szülését.
https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szule..
Ha csak messzi a kòrhàz , az ne tartson vissza. Lehet intezmènyen kìvül szülni bèrelt lakasban ,ismerősnèl, stb. ami közelebb esik a kòrhazhoz. Ha komolyan èrdekel a tèma, akkor kèrdezz rà a bàbapraxisoknàl, hogy van- e környèketeken valami lehetősèg, hàtha van bejàratott bèrlakàsuk.
Volt kollegàm baràtnője szült meg otthon veletlenül. Első gyerek, szinte kipottyant belőle, nem is kellett utana kòrhàba menniük (uk).
Èn otthon szülèst terveztem, kòrhazban kötöttem ki, hà inkàbb szültem volna meg az àrokparton...
Nekem majdnem így történt.. :) Tervezett otthonszülés volt 5 éve, de olyan gyorsan történtek a dolgok, hogy nem értek ki a bábák, a korházba se értem volna be.
Nagyon laza, rendszertelen fájások voltak úgy 1-2 órán keresztül (10p, 18p, 12p, 20p stb), aztán hirtelen begyorsult, beerősödött. Férjem hívta a bábákat, de úgy 7p alatt akkor már kint volt a gyerek. Kérdezz nyugodtan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!