Macska házban? Mesélnétek egy kicsit?
Szeretnék egy macskát, de felvetődött pár kérdés.
Elég nagy a lakás, sok a tér, viszont a polcok, szekrények, falak zsúfoltak. Szóval megtörténhet az, hogy felmászik rá, és mindent lever?
Vagy a laptopban, más elektronikus eszközben tehet kárt?
Illetve a szobámban a föld tele van kábelekkel, az is hátrány.
Eddig az összes 'macskás' ismerősöm kint nevelte, viszont nálunk nagy az udvar, kapu nyitva, kutyák szomszédban, utcán, szóval az eléggé rizikós lenne.
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kérnék választ, mert a kisállatos oldalakon nem volt nagyon szó ilyesmiről, így tőletek kérdezem, akik tapasztaltak ebben a témában.
A macskák természete nem egyforma. Ha kölyköt fogadsz be, vele nagyobb eséllyel lehetnek gondok a lakásban, mint egy felnőtt cicával.
Amúgy simán lehet akár kisebb lakásban is tartani macskát, ha nem élt előtte kint.
Én jellem alapján választottam macsekot, kb. egy évest. A gazdikereső oldalakon, a menhelyeken és a tenyésztőknél általában elég részletes leírást adnak a cicáról, simán kiválaszthatod, hogy melyik felel meg az igényeidnek.
Az enyém pl. tuti választás volt, tökéletesen érzi magát a lakásban, nem rombol, nem kapar (csak a kaparófán), nyugodt, kedves, imádni való.
Ha netán utcáról vagy kertes házból fogadsz be, akkor lutri, hogy milyen lesz a viselkedése és nem biztos hogy hozzászokik a bezártsághoz.
Én erről az oldalról választottam, de természetesen máshol is találhatsz:
Azt most látom, hogy udvarotok is van, ez esetben gondolom kinti-benti lenne a cica. Sajnos így nagy az esélye, hogy rövid életű lesz, hacsak nem oldod meg azt, hogy kizárólag a lakásban lakjon.
Oltások, féreghajtás benti cicánal is ajánlatos, kintinél pedig szinte kötelező.
4 benti macskánk volt eddig, abból csak az egyik mostani volt "törős", miatta azért egy-két dísztárgyat át kellett helyezni. Az első viszont folyton a legszebb családi porcelánjaink között glasszált a szekrény tetején, de soha még csak hozzá sem ért semmihez. Mindenesetre amikor a mostani kettő közül az egyik elkezdett törni, úgy neveltük meg őket, hogy az a szekrény tabu!
Kárt nem tettek elektronikus eszközökben, bár az egyik egyszer végigment kölyökkorában anyám laptopjának a klaviatúráján és talált egy olyan billentyűkombinációt, ami 90 fokkal elfordította és 400%-ra megnövelte a képernyőt:S, informatikus segítségét kellet kérni, hogy visszacsináljuk:SSS
A kábelek sosem érdekelték egyiküket sem.
Ha lesz még plusz konkrét kérdésed, írd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!