Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Az elso babat altalaban...

Az elso babat altalaban mindenki tulhordja, vagy pontos idore szuletik?

Figyelt kérdés

A 36.hetet kezdem (elso baba),es ferjem kulfoldon dolgozik,oktober 11-re vagyok kiirva,es ugy beszeltuk meg a parommal,hogy oktober 1-en hazajon,hogy itthon legyen,amikor szulok,de mi van,ha manocskam hamarabb ki akar bujni?Senkim nincs itt,akire szamithatnek,anyosommal nem tul jo a viszonyunk,a szuleim 100km-re laknak.Marad a taxi,vagy a mento,ha beindul a szules,es egyedul leszek,csak ugy izgulok,es tudom gonosz vagyok,de azt mondtam a ferjemnek,hogy soha nem bocsatom meg neki,ha AKKOR nem lesz itthon.Ezert vagyok kivancsi a tapasztalatokra,persze tudom,nem lehet altalanositani,38-42 hetig barmikor johet a baba,de a ferjemet nem engedik haza egy kerek honapra+meg babazni is par hetet.Tele vagyok felelmekkel,nem is a szulestol felek,inkabb attol,hogy egyedul leszek,ha beindul a szules :(

23 eves kismami

2010. szept. 5. 12:51
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Nekem egy nappal jött előbb, de a tendencia szerint általában túlhordják. Nálad főleg valószínű ez, mivel fiatal vagy, így a záróizmok még erősebbek mint egy harmincas nőnél. Szinte biztos vagyok benne, hogy vagy időre születik vagy túlhordod.
2010. szept. 5. 13:05
 2/15 anonim ***** válasza:
Nem leszel egyedül, ne aggódj. A végén úgyis járnod kell gyakran vizsgálatokra, ha folyamatosan zárt vagy, akkor nem fog hamarabb jönni. Az első babákat többen hordják túl, és statisztikailag jóval kevesebb baba jön hamarabb:) SZerintem 15-én fogsz szülni:)
2010. szept. 5. 13:34
 3/15 anonim ***** válasza:
Én 37.-ik hétre szültem és első baba volt, kislány.
2010. szept. 5. 13:36
 4/15 anonim ***** válasza:

első kisfiamat 38 hétre szültem. Azt hiszem, tényleg kicsit gonoszan viselkedtél a pároddal, ha ilyet mondtál neki, hisz ha pl. te is 38 hétre fogsz szülni, akkor még nem lesz itthon, ha jól számolom. Ne bántsd őt ezért. Inkább arra törekedj, hogy a csomagod teljes legyen, ha indulni kell a kórházba, mindent vigyél magaddal, így nem lesz gondod, ha éppen nem lesz segítséged. Gondolj arra, hogy azon rengeteg mindenki közül, aki akkor körötted lesz (szülész, orvos, mentős, nővér, férj, barát, stb.), szakmailag a férjed fog a legkevesebbet tudni az egészről, tehát szakmailag ő lesz a legkisebb veszteség, ha nem lesz ott. Ne aggódj, más is szült már apa nélkül, ki lehet bírni:) Sok sikert, és ne izgulj!

UI: készíts magadnak szoptatós teát (ha nem indul be a tej), hőmérőt a kicsinek (az enyém a kórházban 3 napig nem kakált, azt sem tudtam, mivel piszkáljam a popsiját), esetleg cumisüveget, készülj fel minden eshetőségre, hogy ha véletlenül valkamie szükséged lenne, legyen nálad, ha nincs, ki behozza utánad.

2010. szept. 5. 13:44
 5/15 anonim ***** válasza:
Én fél nappal hordtam túl az első kisfiamat :-)
2010. szept. 5. 13:51
 6/15 anonim ***** válasza:
Én 3héttel hamarabb szültem,kisfiút!
2010. szept. 5. 13:54
 7/15 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat,es jotanacsokat :)
2010. szept. 5. 13:55
 8/15 anonim ***** válasza:

Én 1 héttel hordtam túl (indították) a fiamat és akkor voltam 28 éves.

Neked fiú lesz vagy lány?

Ne izgulj, arra gondolj, hogy nem fog hamarabb jönni, minden rendben lesz, könnyen fog menni. Azt mondják az agykontroll segít, ha sokszor elmondod magadnak, akkor úgy is lesz!!!

Kívánom, hogy minden jól alakuljon nálatok!

2010. szept. 5. 15:13
 9/15 anonim ***** válasza:
Sógornőm első babája egy nappal a kiírás előtt érkezett. De egyik ismerősünk most szült, ő 1 héttel hordta túl. Szóval szerintem babája válogatja.
2010. szept. 5. 17:03
 10/15 anonim ***** válasza:
Első baba, 2 héttel jött előbb. Spontán módon született és indult, elment a magzatvíz.
2010. szept. 5. 19:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!