Biológiailag mi lehet az oka annak, hogy általában a második és/vagy a fiú babákat tovább hordjuk?
Sok helyen olvasom,többek közt itt is,hogy a második baba tovább bent szokott időzni. De amikr beindul a szülés akkor annak a lefolyása viszont már ÁLTALÁBAN gyorsabb, persze vannak kivételek.
Illetve azt is olvastam,hogy a kisfiúk tovább szeretnek bent lenni...
Az én kislányom első babaként 40+2 született, de csak azért mert a 33. héten kaptam injekció kúrát 2 hétig hogy ne induljon meg a zsülés - mert kinyílt a méhszájam. Nem tudom,hoyg ha ez a kis komplikáció és az injekciók nincsenek akkor valójában mikor érkezett volna.
Most a másodikat várom, aki ráadásul kisfiú...
Ezért érdekelnek a vélemények és a tapasztalatok!
Én is fordítva hallottam, és nálunk a családban a tapasztalat is azt mutatja, hogy a lányok maradnak tovább odabent.
Kislányom a 41. héten érkezett, indított szüléssel. Anno én is tovább voltam odabent.
A fiúk nálunk soha nem várták ki a 40 hetet, mindig előbb jöttek.
A második szülés viszont mindig gyorsabb volt a családunkban. Remélem majd nálam is így lesz.
Én is pont úgy hallottam hogy a fiúk ráérnek és a lányok jönnek előbb. Illetve saját környezetemben és magamon is azt tapasztaltam hogy a második előbb is jött.
A fiam (első gyerek) 41+3ra született, a lányom (második) 40+1re.
Őszintén szólva én azt sem bánnám,,ha a 38. héten kibújna a fiam.
Egyrészt mert nagy baba lesz, másrészt mert én terhesség alatt folyton lebetegszem,és már nagyon el vagyok fáradva.
4 szülésem volt.
1.lány 1 héttel később
2.lány 2 héttel előbb
3.fiú napra pontosan
4.fiú 4 nappal túl elindították
Cáfolom: 1. babám lány volt, és 5 napot túlhordtam. Második fiú volt és időre jött.
Én második gyerek voltam, 1 héttel előbb jöttem. (Lány vagyok.)
Nekem 2 fiam van.
Az első a 38. héten született 12 óra alatt, 3000 gr-al
A második a 37. héten érkezett 86 perc alatt, 2400 gr-al.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!