Biologiailag van kulonbseg az elso szules es a tobbedik terhesseg/szules kozott?
Elvileg elso terhessegnel sokkal erosebbek meg az izmok, a mehszaj is erosebben zar, nehezebben tagul peldaul.
Az elozo szuleseknek nyomai is lehetnek, pl ha volt gatmetszes, vagy csaszaros heg. Emiatt is megkerdezik.
Tobb kulonbseg is van, peldaul elso szules elott altalaban 1-2 hettel korabban beekelodik a gyerek feje, tobbedik szulesnel elofordul, hogy csak az utolso napokban, vagy csak vajudas kozben. (Ennek a magyarazatat nem tudom.)
Es ott van peldaul a tapasztalat, hogy tortent-e valami rendellenes dolog a korabbi szules kozben. Nekem peldaul az elsonel volt gondom a placenta levalasaval, ezt mondtam a masodik szulesnel, alaposan megvizsgaltak es kiderult, hogy ismet volt gond, igy szukseg volt kaparasra kozvetlenul szules utan. A doki mondta is, hogy erre keszuljek a tobbi szulesnel is, ha lesz meg gyerek.
Elvileg elso terhessegnel sokkal erosebbek meg az izmok, a mehszaj is erosebben zar, nehezebben tagul peldaul.
Tehat ez egyben jo es rossz is?
Szerintem inkabb csak jo, mint rossz.
Igy rovidebb ideig tart a vajudas.
De nem jelenti azt, hogy terhesseg alatt nyilhat a mehszaj. Tobbedik babat varoknal elvileg az mondjuk normal jelenseg, hogy a kulso mehszaj mar nem teljesen zart es a a mehnyak is lehet alapban rovidebb, de ez meg nem baj.
Viszont ha tenyleg beindul a folyamat, akkor gyorsabb lehet.
Sajnos elso babasoknal eppugy elofordulhat, hogy nyilni kezd koran a mehszaj, mint tobbedik babasoknal, ez inkabb a mehtevekenyseggel van osszefuggesben, nem az izmokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!