Császár, vagy természetes szülés?
Aki esetleg szült mindkét módon, meg tudná írni a tapasztalatait, hogy melyik milyen, milyen a felépülés belőle, esetleg a gyerekek idegrendszeri érése terén lát-e különbséget a két szülés között?
Az első babánk természetes úton született, minden simán ment. Most már a 37. Hétben járok, a baba farfekvéses, császármetszést javasoltak, vagy ajánlottak egy “beforditas” nevű modszert, amivel nem biztos hogy sikerül irányba állítani.
Nem lehet és nem is szabad egyértelműen kijelenteni, melyik a könnyebb, jobb vagy
biztonságosabb. Ráadásul nem döntés kérdése, nem tudjuk előre, hogyan alakulnak a dolgok. (Kivéve a program-császár).
Én császárral szültem a kisfiamat, farfekvéses volt. Meglepően sokan sajnálkoztak, mondták hogy "türelmetlen volt az orvos", meg "a szomszédom ángyikájának a sógornőjének 😉 is a 39. héten fordult be" stb. Nem rázott meg a dolog, úgy voltam vele, csak legyen egészséges. A baba méretét, valamint az én alkatomat figyelembe véve, esélye nem volt befordulni. Azt mondták, ha második vagy harmadik baba lenne, megpróbálhatnánk a természetes szülést, de az elsővel nem szokták. A szülésznő még be is szólt, hogy "legközelebb fejvégű babát tessék hozni!" Anyád...biztos direkt volt 😩
Nagyon féltem, hogy megindul a szülés úgy, hogy nincs befordulva. Akkor sürgősségi császár kellett volna. Könnyű szülést és jó egészséget kívánok 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!