Lézeres szemműtét - természetes vagy császár?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 2018 februárjában voltam lézeres dioptriaeltávolításon, LASIK módszerrel csinálták. Egyik szememen -6.75, másikon -5.75 dioptria volt. A szemorvos a kontrollokon degeneratív elváltozásokat írt le a szememben, ami a magas mínusznak ,,köszönhető".
2021 márciusában fogok szülni, és érdekelnének a tapasztalatok, aki hasonló helyzetben volt, milyen véleményezést kapott a szemorvostól? December végén megyek a klinikára, ahol műtöttek, az éves kontrollra, de addigis kíváncsi lennék mások tapasztalataira.
2020. dec. 1. 08:26
1/5 anonim válasza:
Szia! A szemfenék állapota a lényeg. Mivel engem is műtöttek, így szülés előtt elmentem az sztkba, ott mindenféle vizsgálatokat csináltak, és mivel mindent rendben találtak, szülhettem természetesen. Szerintem ha neked is csak a dioptria volt a gond, akkor biztos szülhetsz, de mindenképpen nézesd meg. Sőt, nekem azt mondták a szemészeten, hogy ha lesz több baba, akkor is menjek minden alkalommal megnézetni.
2/5 anonim válasza:
Nekem is mutottek a szemem. Ketszer szultem tetmeszetesen. Nem befolyasolo tenyezo. Szemfenek vizsgalatot ajanlatos csinalni, de igazabol azt mindenknek kene.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a válaszokat!
2020. dec. 1. 10:34
4/5 anonim válasza:
En is elmentem a fentebb emlitett vizsgalatra. -2,5 illetve -13 szemeim vannak. Tokeletes lett a szemfenek vizsgalatom,es a doki elmondta kozben,hogy igazabol reg megdolt az az elmelet,hogy rossz dioptrivala csaszarozni kell. Egyedul amit kiemelt,hogy TALAN okozhat problemat,az a mutet,illetve serules,ha erte a szemet. Nekem szerencsere egyik sem volt. Szerintem menj el egy szemfenevizsgalatra.
5/5 A kérdező kommentje:
Köszi. Az éves kontroll része a szemfenék vizsgálat is, úgyhogy mindenképp lesz.
2020. dec. 1. 14:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!