A szülészem kért írásos papírt szemorvostol, hogy nincs akadálya termeszetes szulesnek. Ehhez milyen vizsgalat kell?
Az lenne a kérdésem, hogy a szuleszem biztosra akar menni, mivel elég magas dioptriam van mindkét szememen; én nem tudok róla, hogy a retinám állapotával bármi baj lenne; gyerek korom óta rossz a szemem. Azt mondta, meg kell szereznem egy írásos papírt a retinám állapotáról. Az lenne a kérdésem, hogy ezt bárhol megcsinálják nekem (pl SZTK-ban is?) ez egy sima szemfenék vizsgalat lesz?
Azt mondta, ha rossz az eredmény, akkor nagy valószínűséggel sajnos császárra kell készülni.
Nekem a nőgyógyászom adott beutalót. Minusz 5 mindkét szemem. Tágítottak is. A papírra azt irták, " kíméletes szülés" ajánlott. :D
Ami azt jelenti,ne nyomjanak tele oxitocinnal és csukott szemmel toljak..
Végül csm lett,de más okból, faros maradt a baba.
Nővérem pl 2 gyereket szült természetesen,szintén minusz 5.
Ismerősömnek minusz 8as,vizsgálták is és neki csak csm.volt engedve.
Nekem is SZTK szemész adott papírt.
Bár nekem nem kérte a dokim, "önrszorgalomból" mentem.
A szemész csodálkozott is, majd elmagyarazta, hogy igazából a szülés közben retina leválásra annyi az esély, mint ha séta közben válna le.
Persze megvizsgált ettől függetlenül és adott papírt :)
-5 és - 5,5 a szemem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!