Rettegunk a szemorvostol. Mas is igy van?
Egyszeruen orokolte tolem a fiam a rovidlatast. Az en elmenyem anno az volt, hogy suli utan ucsorgok a szemorvos (magan) varojaban, idopontra jottunk ugyan, de varni kell sokat, egyre idegesebb vagyok, utalom a hangokat, a varot, utalom a rendelot, a no ilyen szanakozo tekintettel nez, ha nem jol latom a tablat, frusztral es idegesit, hogy nem sikerul jol elolvasni, es megint romlott a szemem, felirja az erosebb szemuveget, es anyukam is ingatja a fejet es jaaaj istenem, meddig romlik meg a szemem. Amugy 17 eves koromra allt be, minusz 8-as lett es 23 evesen megmutottek, azota tokeletesen latok. Kontaktlencsem volt elotte foleg.
A fiam 11 eves, most megyunk az elso kontrollra, miota szemuveges. Termeszetesen masik dokihoz vittem, nem oda ahova en jartam. De o is ilyen sipakolos...nagyon megijesztette legeloszor, meg engem is. Nem dioptriat mondott, hanem azt, hogy csak 5%-ot lat a gyerek. Aztan 2,5-os minuszos szemuvege lett. Szoval nem az van, hogy megvakul, hanem messzirol a tabla 5%-at latta es teljesen korrigalhato a szeme. Most volt a suliban szemvizsalat, amin javasoltak a szemeszeti kontrollt, mert az egyik szemevel csak a piros vonalig latott szemuveggel. Felhivtam a dokinot, es mondtam neki ezt, meg hogy idopontot kerunk. Megint elkezdte, hogy jaaaaj az nagyon nem jo!!!! Az csak 50%!!! Most megint stresszelek, mert megint majd az lesz, hogy jajj, nagyon rossz a latasa, aztan emel rajta kb egy negyedet vagy felet. Ami nekem nem gaz, nem fura, en evente 1 dioptriaval romlottam gyerekkoromban. De az a fej meg az a sipitas, totalisan kikeszit. Elojon a regi emlek is, amit persze a fiamnak nem meselek el, nem akarom elore megijeszteni. De mas is igy van ezzel? Minden szemorvos ezt csinalja, vagy csak en fogom ki?
Én nem vagyok így ezzel. Inkább szemészet mint például fogászat, és nem is igazán érzem át a problémádat.
Nem tudod/tudja leolvasni a táblát, lesz 1-2 szemvizsgálat aztán megállapítják milyen lencse kell. Ez se nem kellemetlen se nem fájdalmas.
Ha a doki stílusa a gond, akkor máshoz kell menni.
Te is írod, hogy megmutottek 23 évesen és azóta minden jó.
A gyereked is ateshet a műtéten kb
20 éves kora körül, úgyhogy nem para szerintem.
Keressetek olyan dokit, aki kedves és kicsit jobb hangulatu a vizsgálat. A romlás elhiszem, hogy rossz, de meg fog állni
Minusz 8 és most már nem kell szemüveg? Szerencsés vagy. Ismerősömet meg sem akarták műteni végül -8-ból -3 lett. És azt mondták neki, hogy általában ennyit sem szokott javulni.
.....
Az első orvos, akinél voltunk műteni akarta a 2,5 éves gyerek szemét. Elvittük másikhoz és csodálkozott a műtét gondolatától. Azóta szemüveges a gyerek + szemtapasz kellett vagy 1 évig. Kancsalsága javult, dioptria változatlan. Amikor bemegyünk kedves és a gyerek már egyedül ül a vizsgáló székbe, annyira "jól érzi magát".
Szerintem is keress másik orvost.
Igen, nekem sikerult a nullara felhozni. 125%-nak mertek, de azota picit romlott.
Farkasvaksagom viszont van.
Lehet, hogy valtunk...meglatom a mostani alkalommal mire jutunk.
Szerintem nem az, hogy te fogod ki, hanem látják rajtad a kétségbeesést és próbálnak empatikusak lenni, amitől te még jobban parázol.
Én mindig nagyon tárgyilagos vagyok a szemészeten, láttak már nálam vakabb embert is szerintem, nem érdekel különösebben, hogy hozzám mit szólnak.
Próbáld meg te is lazán venni, mert a gyerekedbe is átülteted ezt a parázást és az nagyon nagy méreg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!