Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Láz nélküli fülgyulladásra...

Láz nélküli fülgyulladásra adnàtok antibiotikumot?

Figyelt kérdés

Levittem a 9 hós babám orvoshoz köhögéssel, de legnagyobb meglepetésemre kiderült, hogy az egyik füle piros és savót is lát benne a gyerekorvosunk. Mielőtt levittem dokihoz hőemelkedése volt. Az orvos is melegnek érezte őt, ott 37,6 volt a hője.

Azt mondta, hogyha lázas lesz akkor vagy vigyem el fül-orr-gégész ügyeletre vagy kezdjem el neki adni az antibiotikumot, amit felírt.

Este nem volt lázas, de szerintem fájt a füle, mert hirtelen felsírt többször, aludni utána viszont jól aludt.

Ő még sosem szedett antibiotikumot.

Ti most elkezdenétek neki láz nélkül is?

dec. 24. 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
71%
Nem, mivel nem vagyok orvos.
dec. 24. 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Nálunk ugyanez volt torokgyulladással, 3 napig lázas volt, és volt a felhőben antibiotikum. Az orvos azt mondta, ha 4. napra sem szűnik a láz, akkor kell adni, így nem váltottuk ki, mert 4. nap tényleg elkezdett gyógyulni. Nem vagyok gyógyszerellenes, de az antibiotikumot igyekszem addig halasztani, ameddig csak lehetséges, főleg, amíg pici.
dec. 24. 10:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Boldog karácsonyt!🥰

dec. 24. 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:
49%

Hát elég szakmaiatlan a gyerekorvos. Nem mindegy hogy genny van a dobüregben vagy savó. Ha csak savós abban soha nincs baktérium. Ha helyes a diagnózis,erre nem kell antibiotikum.

Ha érdekel a téma,olvass belőle angolul, ott vannak a leghitelesebb információk. Neked is boldog Karácsonyt:)!

dec. 24. 11:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem adnám még, maximum fájdalomcsillapítót adnék neki, hogy tudjon aludni. Nekünk is mindig a 4 napot mondják valamiért a bűvős határnak, vagy ha a következő háromban egyértelműen rosszabbodik a helyzet.
dec. 24. 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!