Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Láz nélküli fülgyulladásra...

Láz nélküli fülgyulladásra adnàtok antibiotikumot?

Figyelt kérdés

Levittem a 9 hós babám orvoshoz köhögéssel, de legnagyobb meglepetésemre kiderült, hogy az egyik füle piros és savót is lát benne a gyerekorvosunk. Mielőtt levittem dokihoz hőemelkedése volt. Az orvos is melegnek érezte őt, ott 37,6 volt a hője.

Azt mondta, hogyha lázas lesz akkor vagy vigyem el fül-orr-gégész ügyeletre vagy kezdjem el neki adni az antibiotikumot, amit felírt.

Este nem volt lázas, de szerintem fájt a füle, mert hirtelen felsírt többször, aludni utána viszont jól aludt.

Ő még sosem szedett antibiotikumot.

Ti most elkezdenétek neki láz nélkül is?

tegnap 09:21
 1/5 anonim ***** válasza:
55%
Nem, mivel nem vagyok orvos.
tegnap 09:25
 2/5 anonim ***** válasza:
56%
Nem. Nálunk ugyanez volt torokgyulladással, 3 napig lázas volt, és volt a felhőben antibiotikum. Az orvos azt mondta, ha 4. napra sem szűnik a láz, akkor kell adni, így nem váltottuk ki, mert 4. nap tényleg elkezdett gyógyulni. Nem vagyok gyógyszerellenes, de az antibiotikumot igyekszem addig halasztani, ameddig csak lehetséges, főleg, amíg pici.
tegnap 10:05
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Boldog karácsonyt!🥰

tegnap 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:
52%

Hát elég szakmaiatlan a gyerekorvos. Nem mindegy hogy genny van a dobüregben vagy savó. Ha csak savós abban soha nincs baktérium. Ha helyes a diagnózis,erre nem kell antibiotikum.

Ha érdekel a téma,olvass belőle angolul, ott vannak a leghitelesebb információk. Neked is boldog Karácsonyt:)!

tegnap 11:54
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem adnám még, maximum fájdalomcsillapítót adnék neki, hogy tudjon aludni. Nekünk is mindig a 4 napot mondják valamiért a bűvős határnak, vagy ha a következő háromban egyértelműen rosszabbodik a helyzet.
tegnap 22:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!