Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi idő alatt született...

Mennyi idő alatt született meg a babád szülésmegindítást követően? Hány centis és hány kilós babád lett?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni ezzel kapcsolatban, mert egy-két nap múlva nekem is megindítják a szülést - túlhordás miatt- és nagyon félek tőle.
2010. szept. 4. 16:34
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
szia! 12nap túlhordás után burokrepesztéssel, oxitocinnal indítottak, 5 óra múlva meglett a kisfiam. Sokkal nagyobb fájásokra számítottam. Kitolási szakasznál elakadtunk, ott olyan 30 percig hiába nyomtam, kisfiam egy centit sem mozdult, a szívhangja viszont esett, így császárral született meg. Kiderült a küldökzsinórt tekerte maga köré háromszor és ezért nem tudott kibújni. Mégis csodás élmény maradt! Hasonló csodaszép szülést kívánok, és hátha mégis megindul magától a babád :)
2010. szept. 5. 12:00
 12/14 anonim ***** válasza:

1. 4-5 centire nyitva, burokrepesztés, oxi, 2 óra és kezemben a bébi 3530 gr 51 cm

2. 2 cm-re nyitva, tabletta, beöntés, nst, eddigre 4-5 centi gyenge fájások, burokrepesztés, oxi, 2 óra és bébi 3 kg 50 cm

brutál fájások mindkettőnél

Ird meg ha túl vagy rajta! Minden jót!

2010. szept. 5. 16:56
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, ígérem megírom, hogy mi volt. Hétfőn indítják ha minden igaz:( Előfordult esetleg olyan valakinél, hogy a szülésmegindításból a végén császár lett?
2010. szept. 5. 17:27
 14/14 anonim ***** válasza:

2. fiamat 42+0 napon indították.

9kor tették fel a tablettát. 11ig NSTn voltam, utána mehettem vissza a szobámba.

Délben kezdődtek a fájások, 10 mpercesek amik 3 percenként jöttek.

Fél 2kor kellett vissza mennem a szülőszobára, NST.

2kor kaptam beöntést. 40 perc trónolás. Utána 40 perc zuhanyozás. Közben a fájások megerősödtek, tovább tartottak már, kb 30 mpercig.

Fél 4kor visszamentem a szülőágyra. NST, 10 perc múlva burokrepesztés. Na a pokol itt kezdődött! Tolófájások jöttek, de még nem tűnt el a méhszáj. Üvöltöttem, eltörtem az ágy kapaszkodóját, a dokinéni kezét majdnem ripityára szorítottam. A fájások 3percenként jöttek, 1 percig tartottak. 2szer majdnem elhánytam magam, olyan elviselhetetlen volt a fájdalom.

4kor eltűnt a méhszáj, 4.15kor felsírt a kisfiam. A kitolás azért tartott eddig, mert még burokrepsztéskor is fent volt, nem szállt le, nem ékelődött be a feje.

Az első fiamat is indítgatták, de nem jött be. Egyik éjjel viszont 3percenként feszegetett lent... Fájás, keményedés nem volt. Megvizsgált a szülésznő, 3 ujjnyira voltam nyitva. Hívta a dokimat, és addig letusoltam. Doki burkot repesztett fél 3kor. Fájásaim nem voltak abszolút, csak az a feszegetés. 2.45kor szülőágyra feküdtem, és mivel semmilyen fájásom nem volt, nem tudtam mikor kell nyomni, így a doki és a szülésznő diktált. 3:03kor felsírt a fiam:)

Nyugi!! Ne félj! Én bármikor végigcsinálnám ismét, pedig a 2.szüléskor azt mondtam, meghalok:) De utána rögtön bevállaltam volna még 1et. Irigylem azokat, akik átélhetik a szülés minden velejáróját!

Drukkolok és majd emeld ki a kérdést, írd meg, hogy alakult!!!

2010. szept. 5. 22:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!