Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mennyi idő alatt született...

Mennyi idő alatt született meg a babád szülésmegindítást követően? Hány centis és hány kilós babád lett?

Figyelt kérdés
Tapasztalatokat szeretnék gyűjteni ezzel kapcsolatban, mert egy-két nap múlva nekem is megindítják a szülést - túlhordás miatt- és nagyon félek tőle.
2010. szept. 4. 16:34
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Egy héttel hordtam túl, reggel hétre mentünk be oxitocinos (infúziós) szülésindításra. Az adminisztráció után fél délelőtt, majd kis szünet után délután is csöpögött belém az oxitocin, közben két velem egy időben érkezett, hasonló cipőben járó kismama már rég megszült. Semmit nem tágultam, fájásaim se lettek, csak enyhébb méhösszehúzódásaim, így késő délután a császár mellett döntöttek, és erre este hétkor sor is került.
2010. szept. 4. 16:53
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat, de ettől nem lettem nyugodtabb... nem lehetet könnyű neked sem.:(
2010. szept. 4. 16:58
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 8 órát vajudtam infúzión,majd 2 anélkül.de nem tágultam semmit.Császár lett ,mert elötte nap már a magzatvizem elfolyt.
2010. szept. 4. 18:17
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Igaz,hogy nekem elkezdett folydogálni a magzatvizem,de fájásaim nem voltak.Reggel 7kor értünk be a kórházba,előkészítés stb.Fél 9kor kötötték be az oxitocinos infúziót és 10kor már megszületett a kisfiam.Ráadásul nem túl erős fájásaim voltak,csak az utolsó 10 perc volt kemény,úgyhogy nekem jó élmény maradt a második szülésem.

Kívánom,hogy neked is ilyen könnyű legyen!

3 hetes baba anyukája

2010. szept. 4. 18:35
 5/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, nagyon köszönöm hogy megosztottad velem az élményedet, remélem valóban olyan problémamentes szülésem lesz, mint Neked. Gratulálok a babádhoz.:)))
2010. szept. 4. 18:39
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Nekem is indították májusban.15 órakor megkaptam az edát,majd megrepesztették a burkot.17 órakor megkaptam az oxytocint,19,30ra eltünt a méhszáj,és jöttek a toló fájások.Ez sajnos elhúzódott,mert mint később kiderült elakadt a babám,igy 21.44kor született meg vákum segitségével.Most 4 hónapos nagylány:-))
2010. szept. 4. 19:04
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Reggel 9:50-kor tették fel a tablettákat a méhszájamra, 10 perc múlva már jöttek a fájások, de nem is kicsit!

14-kor volt burok repesztés, egy óra múlva oxitocin!

19:30-kor szültem meg!

Nagyon szépen folyamtaosan tágultam, bár hosszan!

Viszont a kitolásnál nekem is elakadt és majdnem vákum lett a dologból, de a végén összejött simán!

2010. szept. 4. 20:50
 8/14 anonim ***** válasza:
9-kor indították a szülésem burokrepesztéssel,jöttek is egyből a fájások.12,5 óra vajúdás után született meg a kislányom 3450 grammal,és 50 centivel.
2010. szept. 4. 20:52
 9/14 anonim ***** válasza:

41+2hetesen reggel 9:35kor bekötötték az oxitocint és 13:20ra megszületett a 2.fiam.3780g és 53cm.

assze'm délben repesztettek burkot.picit erősebbek voltak a fájások,főleg a kitolásnál,de jobban viseltem,mert tudtam mire számítsak

2010. szept. 4. 23:01
 10/14 anonim ***** válasza:

23:01es vagyok

lemaradt,hogy az 1.fiamat sajnos vacummal segítették ki.az úgy volt,hogy simán 5percesekkel éjfélkor kórház,hajnali 3kor burokrepesztés,reggel 6kor főorvos megvizsgált,akkor már toló fájásaim voltak,de csak 2ujja volt "műsoros",annyit kiáltott,gyertek,szülünk,hozzátok a vácumot.na ahhoz képest most a második sokkal jobb volt

de nem kell aggódni.fő a pozitív hozzáállás,és ami a legfontosabb a légzésre figyelj vajúdás közben,fájás kezdetekor beszív,bent tart 4másodpercet,és közben NEM összeszorítani a szád,csak lazán,és fájás múlásánál(vagy a 4ms után)fokozatosan lassan kifújni.És ha elfogadsz még egy tanácsot:az oldaladon fekve vajúdj.sokkal jobban lehet viselni a fájást,mint hanyatt.

2010. szept. 4. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!