Mit kell mondani a dokinak, ha én mindenféleképpen császárral szeretnék szülni?
Mit nem adnék, ha megint rendesen szülhetnék. Nekem nincs választásom, faros a "kicsim" ( nagyon nagy baba) így császár lesz belőle. Sok idő kellett hozzá, hogy megbékéljek a helyzettel. NE KÉRJ CSÁSZÁRT HA NEM INDOKOLT ORVOSILAG! De ez csak a privát véleményem. Nem olyan szörnyű a természetes szülés, igaz, fáj ( nagyon) de a császár se leány álom szerintem csak az a "szülés" után fáj napokig.
Még valami ami nekem ellenérv a császár ellen: nem tudod a kezedbe fogni és cicire tenni ( feltéve ha szoptatni akarod)ahogy megszületett....csak megmutatják és viszik a csecsemősök. Majd jó pár óra múlva megkaphatod esetleg az őrzőbe ha nincs komplikáció.
Ha simán szülöd,pikk-pakk rendbe rakják, utána rád teszik simogathatod,puszilgathatod ahogy csak jól esik , és rögtön veled lehet.....
Kedves Kérdező!
Én is császárral szeretnék szülni.Az biztos,hogy magánorvos kell hozzá,az meg pénzes dolog.(nálunk alkalmanként 7000 forint,ha UH is van +5000)szóval lehet számolgatni.De nem érdekel,ki mit gondol,az én egészségemről van szó.Én pszihológushoz jártam régebben,nyugtatóért,a munkám miatt,hozzá fogok menni szerintem a félelmeim miatt.Hozzá kell tenni,nálunk a családban anyukámnak(miután én születtem) vizelet és széklettartási problémái vannak.Évekig nem volt jó neki a szex sem.17 éves volt,mikor én születtem,vágták,varrták,és elmondása szerint a mai napig(most 38 éves) gondjai vannak a kis és nagydolgokkal.A szex csak későn,szülés után 10(!) évvel jött rendbe.Neki hiszek,csak nem mond marhaságot.Na én ezért félek.Meg a másik az,hogy gátmetszést csinálnak hüvelyi szülésnél általában.Császárnál is vágnak.Anyum példájából okulva,nekem inkább a hasamat vágják...
Szóval én ezeket fogom elmondani,csak részletesen.Így talán megúszom a rengeteg fizetnivalót is,mert gazdagok se vagyunk.
Hát én nem ültem oldalra dőlve a szülés után 3 órával sem :D
10.20kor szültem természetes módon. Első gyerek, nem kaptam semmit. Az első fájásoktól számítva kb. 5-6 óra alatt lett meg. Nem volt gátmetszésem sem! 13 órakor már az ágyamban ülve, kényelmesen, törökülésben faltam az ebédemet. Életem legjobb "csülök pékné módra + csípőspaprika" menüje volt :D Igazi kímélő koszt, még jó, hogy szeretem az ilyeneket. Egyedül az volt gond, hogy már a terhesség végén becsípődött vmi a fenekemben, emiatt mozogtam nehezen. A 6 hetes kontrollon se volt semmi gáz, sőt, a doki megjegyezte, hogy nagyon szépen helyrejött minden, pedig méhsüllyedésem volt alapból is. De egy kis intimtorna ráfér mindenkire... Császárosokra is...
A 15.17-es válaszoló esetében tipikusan igaz sajnos hogy hall egy borzaszt élményt (tényleg nagyon sajnálom anyukáddal történteket, elhiszem hogy nagyon szörnyű lehetett :(( ) ls ebből kiindulva dönt a császár mellett.
Ami történt, az egy egyedi eset, 1000% hogy nem fog ugyanaz megismétlődni, elvégre bármilyen orvosi beavatkozásnál történhet balul a dolog, benne van a pakliban sajnos.
Ennyi erővel órákat lehetne mesélni arról is aki császár után szenvedett ilyen borzalmas testi-lelki sebeket.
A császár, mivel egy műtét és nem csak egy apró vágás, ezért nagyobb fájdalmat és rizikót takar magában, mint a gátmetszés. És ez tény, elég megkérdezni egy orvost. Nem véletlenül a sima szülés az általános és a dokik mindenkit próbálnak lebeszélni a császárról. Mert a császár hosszabb, fájdalmasabb (utána) és eleve keményebb dolog.
Egy hasznos cikk: [link]
Korábbi 17.54-es válaszoló vagyok. 17.11-es kérdésére: a dokim közölte, hogy gátvédelemmel való szülést nem vállal, mert egy esetlegesen szétrepedt gátat nehezebb összefoltozni, mint a metszettet, különben is első szülésnél nem javasolja, mert 4-5 órával is meghosszabbíthatja a vajúdást. A 3., 4. stb. szülésnél már nem feltétlenül szükséges a gátmetszés. Ezek szerint nincs igaza, de mit tehettem volna, itt a városban nem ismerek olyan orvost és szülésznőt, aki ért a gátvédelemhez :( Én meg még mindig nem gyógyultam meg teljesen - 6 hete szültem...
Engem 12 órával a császár után engedtek felállni és akkor vették ki a katétert is, mivel akkor múlt el az érzéstelenítő hatása. AZ érzéstelenítő miatt 3 napig infúziót kaptam, annyira fájt a fejem.
Meg tudom mondani, hogy mikor mekkora eső várható, mivel ha mindkét varrat fáj (a belső és a külső is, mert hasi műtétnél több van) akkor nagy vihar, eső lesz; ha csak a külső, akkor csak csendes eső. Azt mondta a doki, hogy 90 nap, mire a belső varrat teljesen felszívódik és kb 1 év mire minden visszaáll a rendes kerékvágásba.
Nálunk 70es lett a szívhang, valamint semmit nem rövidült a méhnyak.
De nekem is a lelki seb fáj jobban. Azon már túltettem magam, hogy mindenki sajnálgatott, de az mindig hiányozni, fog az életünkből, hogy kb 1 percre láttam műtét után a fiamat, majd elvitték. Nem tették rám, ahogy én arra készültem, nem volt velem és nem mutathattam meg a családomnak, mivel ahol én szültem, van egy kis szoba, ahová szülés után betolják az ember lányát a gyerekkel és egy kis ideig ott lehet a családjával és a babával.
Ha a tv-ben olyat látok, hogy szül a nő és ráteszik utána a mellére, összeszorul a szívem, mert nekünk ez nem volt meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!