Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit kell mondani a dokinak,...

Mit kell mondani a dokinak, ha én mindenféleképpen császárral szeretnék szülni?

Figyelt kérdés
Egészségügyileg semmi nem indolokja.
2010. szept. 3. 15:59
1 2 3 4 5
 11/48 anonim ***** válasza:
89%
10-ből 1 kismamánál valóban kevésbé fájdalmas a császár mint a sima, de nagyon ritka. A császár egy műtét.
2010. szept. 3. 16:49
 12/48 anonim ***** válasza:
93%
Szia!Én úgy szültem,hogy aznap én voltam az egyetlen normál úton szülő nő,és volt 11 császáros nő a környékemet.Én megúsztam gátmetszés nélkül,pár óra múlva szinte futkostam,mert olyan jól voltam.De azok a szegény császáros csajok úgy szenvedtek,hogy én nagyon sajnáltam őket...A szobatársamat én láttam el,mert nem tudott felkelni,és semmi szín alatt nem vágynék erre az állapotra,de te tudod....
2010. szept. 3. 17:11
 13/48 anonim ***** válasza:
93%
Én vagyok, akinek nagyon fájt a császár és látom, simán lepontoztatok. Hát, hajrá, csak nyugodtan. Ettől még a császr iszonyú fájdalmas, első babámat simán szültem sés tudom a különbséget.... Kedves Kérdező, tényleg nagyon kemény dolog, gondolkodj el az érzéstelenítésen. Lehet, hogy a sima szülés maga fájdalmasabb, de sokkal gyorsabban regenerálódsz. Ha ennyire félsz az orvostól, meg a beavatkozásoktól, nyilván Neked is alacsony a fájdalom küszöböd, mint nekem. Természetesen a Te döntésed, én csak elmondtam, nekem milyen volt. Horror.
2010. szept. 3. 17:32
 14/48 anonim ***** válasza:
91%
Kicsit színesítem az itt elmondottakat: nem tudom, rá lehet-e venni egy dokit arra, hogy indok nélkül császározzon, az enyém tuti, hogy még pénzért sem lett volna hajlandó. Én nyugodtan vártam a természetes szülést, végül 17 órát vajúdtam és oxytocint kaptam :( Gátkímélő szülésről 1. szülés lévén szó sem lehetett. A kórházban 2 napig nem tudtam kikelni az ágyból, majd rooming-in-ben a gátseben ülve szoptattam órákig, ennek köszönhetően 3 cm hosszan szétnyílt a seb, és 3 hétig tartott, mire nagyjából összeforrt, és ülni tudtam. Úgyhogy lehet választani, hol szeretnél brutális sebet :S Szerintem egyik se jobb, mint a másik, túl kell rajta esni és kész.
2010. szept. 3. 17:54
 15/48 anonim ***** válasza:
76%

Tőlem a doki kérdezte meg szülés előt 1-2 hónappal, hogy mik az elképzeléseim a szüléssel kapcsolatban. Mivel én is úgy voltam, ahogy Te, ezért mondtam, hogy császárral szeretném. Mondott 1-2 dolgot, de mikor látta, hogy nem tud róla lebeszélni, akkor mondta, hogy rendben. Bár elég nagy szervezést igényelt, mert nem lehet csak úgy császározni minden ok nélkül.

Egyébként rettenetesen fájt napokig. Ráadásul mikor bevittek a kórterembe, akkor rögtön hozták a fiamat is, és végig velem volt. Alig tudtam mozdulni, és Őt is el kellett látni minden segítség nélkül. Ráadásul a csecsemősök ránkripakodtak, hogy csak az ágyunkban lehet a baba, és feküdni is alig lehetett mellette.

Ennek ellenére nem bánom, hogy így alakult.

2010. szept. 3. 18:22
 16/48 anonim ***** válasza:
53%

Szia...Nálunk nem engedélyezett az indokolatlan császár, de ha félsz, és van miből megfizetni, szerezz szakorvosi vélemányt, hogy te nem szülhetsz természetes úton. például aranyér, dioptriák, vagy pszichológiai okok miatt. A császármetszés rutinmütét, kis hasi vágással, ha már vakbélre operáltak, kb.olyan fájdalmas utána. Seb 98%-ban lesz rajtad igy is, ugy is. Természetes szülésnél lent, tehát nem fogsz tudni ülni. sokáig. Császárral meg 3-4 nap, ugye operáció utáni lábadozás, utána futhatsz, mint a gazella. 6 hetes kontrollon figyelgettem az anyukákat, oldalra dőlve ültek a rendesen szülők, az operált mintha nem is szült volna, olyan fitt volt.

Szoritok, hogy helyesen tudj dönteni

2010. szept. 3. 18:52
 17/48 A kérdező kommentje:
17:32-eske én nem pontozok le soha senkit,ha veszi a fáradságot és válaszol nekem.Az olvasók lehettek...én hálás vagyok hogy elveszed a kedvem,mert ez az általános vélemény.:-)
2010. szept. 3. 19:21
 18/48 anonim ***** válasza:
87%
18:52! Császár után 3-4 nap lábadozás, és futhatsz mint a gazella????? :D:D:D:D:D:D Hát ezt ugye Te sem gondoltad komolyan? :D Egy nyílt hasi műtétnél, aminél a bőrt, a zsírt, az izmot, a méhet átvágják??? 3-4 nap lábadozás? :D Én vagyok aki 5 hónapja volt császározva... Hát én 3-4 nap után messze nem éreztem magam gazellának ;)
2010. szept. 3. 19:40
 19/48 anonim ***** válasza:
81%

16:47 és 19:40es vagyok

Ja, és még annyit, hogy a természetesen szülő nők szülés után 2-3 óra múlva jönnek-mennek, a császáros meg örülhet, ha a 4. napon kiér a WCre, mielőtt bepisilne. Aztán, hogy oldalt ülnek a természetesen szülők. Biztos nagyon kellemetlen, a császárosok simán ülnek, na de próbálj már meg felkelni, mikor gyakorlatilag nincs hasizmod. Bocs... van, csak nincs annyira összeforrva, hogy használni tudjad. Mintha nem is szültek volna... hát tudod, nekem épp ez a legnagyobb bajom, hogy 21 évesen az első babámmal császároztak... hogy bizony nem szültem, és talán soha nem is szülhetek, csak betolnak, kirángatják a babát, és utána még csak meg sem foghatom... ÉLJEN A CSÁSZÁR!!!

Kedves kérdező! Ezt természetesen nem Neked szántam, nem ítéllek el, ha a császár mellett döntesz, hiszen szíved joga. Csak rettentően felháborít, mikor úgy állítják be ezt a "kis sebet" mint egy tök jó bulit. Nálam a lelki seb sajnos nagyobb, mint a műtéti, pedig az sem kicsi... Feldolgozhatatlan érzés, hogy bár nő vagyok, nagy rá az esély, hogy soha az életemben nem fogom megtudni, milyen az: SZÜLNI...

2010. szept. 3. 19:49
 20/48 anonim ***** válasza:
76%
sokkal jobban jársz, ha megszülöd természetes úton. Hatalmas tévedésben vagy, hogy császárral minden fájdalmat meg fogsz úszni. Sokkal szarabb lesz, valamint nem lesz egész életedben az az érzés, hogy megfutamodtál a nehézségek és félelmeid elöl.
2010. szept. 3. 20:16
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!