Mit kell mondani a dokinak, ha én mindenféleképpen császárral szeretnék szülni?
Tőlem a doki kérdezte meg szülés előt 1-2 hónappal, hogy mik az elképzeléseim a szüléssel kapcsolatban. Mivel én is úgy voltam, ahogy Te, ezért mondtam, hogy császárral szeretném. Mondott 1-2 dolgot, de mikor látta, hogy nem tud róla lebeszélni, akkor mondta, hogy rendben. Bár elég nagy szervezést igényelt, mert nem lehet csak úgy császározni minden ok nélkül.
Egyébként rettenetesen fájt napokig. Ráadásul mikor bevittek a kórterembe, akkor rögtön hozták a fiamat is, és végig velem volt. Alig tudtam mozdulni, és Őt is el kellett látni minden segítség nélkül. Ráadásul a csecsemősök ránkripakodtak, hogy csak az ágyunkban lehet a baba, és feküdni is alig lehetett mellette.
Ennek ellenére nem bánom, hogy így alakult.
Szia...Nálunk nem engedélyezett az indokolatlan császár, de ha félsz, és van miből megfizetni, szerezz szakorvosi vélemányt, hogy te nem szülhetsz természetes úton. például aranyér, dioptriák, vagy pszichológiai okok miatt. A császármetszés rutinmütét, kis hasi vágással, ha már vakbélre operáltak, kb.olyan fájdalmas utána. Seb 98%-ban lesz rajtad igy is, ugy is. Természetes szülésnél lent, tehát nem fogsz tudni ülni. sokáig. Császárral meg 3-4 nap, ugye operáció utáni lábadozás, utána futhatsz, mint a gazella. 6 hetes kontrollon figyelgettem az anyukákat, oldalra dőlve ültek a rendesen szülők, az operált mintha nem is szült volna, olyan fitt volt.
Szoritok, hogy helyesen tudj dönteni
16:47 és 19:40es vagyok
Ja, és még annyit, hogy a természetesen szülő nők szülés után 2-3 óra múlva jönnek-mennek, a császáros meg örülhet, ha a 4. napon kiér a WCre, mielőtt bepisilne. Aztán, hogy oldalt ülnek a természetesen szülők. Biztos nagyon kellemetlen, a császárosok simán ülnek, na de próbálj már meg felkelni, mikor gyakorlatilag nincs hasizmod. Bocs... van, csak nincs annyira összeforrva, hogy használni tudjad. Mintha nem is szültek volna... hát tudod, nekem épp ez a legnagyobb bajom, hogy 21 évesen az első babámmal császároztak... hogy bizony nem szültem, és talán soha nem is szülhetek, csak betolnak, kirángatják a babát, és utána még csak meg sem foghatom... ÉLJEN A CSÁSZÁR!!!
Kedves kérdező! Ezt természetesen nem Neked szántam, nem ítéllek el, ha a császár mellett döntesz, hiszen szíved joga. Csak rettentően felháborít, mikor úgy állítják be ezt a "kis sebet" mint egy tök jó bulit. Nálam a lelki seb sajnos nagyobb, mint a műtéti, pedig az sem kicsi... Feldolgozhatatlan érzés, hogy bár nő vagyok, nagy rá az esély, hogy soha az életemben nem fogom megtudni, milyen az: SZÜLNI...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!