Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Aki program császárt szeretett...

Aki program császárt szeretett volna államiban saját kérésre,az végül,hogy intézte el?

Figyelt kérdés
2021. okt. 31. 10:14
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
43%

Bocsi, de az ilyeneknek visszadobnám a papírt h "hát akkor NE SZÜLJ. Nem kötelező gyereket vállalni"

Egyébként pedig magán klinika.

Attól félsz h a 3 gyerek olyan gyorsan jön h kipottyan velőled az autópályán. Akkor miből gondolod h nehéz szülés lenbe így harmadjára?

2021. okt. 31. 21:09
 22/32 A kérdező kommentje:
Úgy gondolod csak az a nehéz szülés mikor 20 órát vajúdik a nő? Elolvastad amit írtam? Azt mindössze 3 óra alatt sikerült összehozni.
2021. okt. 31. 21:12
 23/32 anonim ***** válasza:
54%
19 nagyjából igen. Azért egy szülés és gondolom te is szültél már, nem egyszerű. Nekem is voltak olyan pillanatok, amikor egyszerűen éreztem, ha most hagyom magam kétségbe esni, akkor vége van. Na nyilván aki eleve úgy megy oda, hogy nem akarja az mindenképp a műtőben végzi. Ugyan minek futni a felesleges köröket? Szóval ja. Kb ezt írja le a pszichológus, hogy az anya gyenge hozzá idegileg. Amúgy szerintem kérdező te a te indokai csak simán megkapnád. És tok megértelek. 2 éves az én fiam is és nekem is annyi maradandó károsodásom lett, hogy soha többet nem szülök természetes úton az tuti.
2021. okt. 31. 21:33
 24/32 anonim ***** válasza:
52%

19: panikbetegsegre hivatkozva pl. En bevallom "szereztem" ilyen papirt. Es azt is toredelmesen bevallom hogy amiket irnak mint szuleselmenyek (pl ami a kerdezonek volt) megijesztettek. De ami meginkabb megijesztett az az amikor oxigenhianyos allapotokba kerulnek a babak igy vagy ugy. Meg ha nem is olyan merteku, akarcsak egy kis tanulasi nehezseg kesobb vagy egy kis idegrendszeri eretlenseg. Nem akartam ezen idegeskedni evekig. Nem akartam tsmt tornara jarni, devenyre stb. Ezek csaszarosoknal is vannak de a surgessegieknel gyakoriak hisz ilyenkor valoszinuleg pont valamilyen problema indokolja a surgos beavatkozast. Van baratnom aki korhazban dolgozik es megmondta hogy O csak programmal szul tul sok problemas esetet latott mar es senki... SENKI nem tudja biztositani hogy 100% nem lesz gatmetszes, szivhang eses, koldokzsinor nyakratekeredes... kb lutri az egesz. Lehet hogy pcs kozben is elofordulhat valami, nem vagyok szakerto de az biztos hogy nincs annyi kuzdelem se az anya se a baba reszerol. Amiket a kerdezo irt hogy a problemai fel evig tartottak az is eleg szornyunek hangzik. Nekem semmi bajom nem volt / nincs. Kiemeltek a babam, es vittek engem meg osszevarrtak.

Az szerintem beszedes azert hogy kulfoldon valaszthato opcio. Itthon meg ki kell bulizni. Spanyoloknal ritkasag pl hogy valaki termeszetesen szuljon, aki ugy szul kb korbeudvaroljak. De ugyanigy nemeteknel.

Meg ugy kb a legtobb hiresseg is csaszarral szul pedig gondolom a legjobb nogyogyaszaik vannak. Nem akarok en senkit teriteni de azert boven tulmutatnak a jelek azon amit altalaban felteteleznek, nem CSAK magat felti az anyuka ilyenkor. Es ha magat is felti, abban sincs semmi szegyellnivalo foleg ha trauma erte az elozo szulese kozben/alatt/utan. Szulni sz*r, az ember ha fogorvoshoz megy akkor is ker fajdalomcsillapitot. Mert ha huzzak a fogat sz*r erzes. Az meg egyenesen rohej mikor a szulest a kesobbi kotodessel hozzak osszefuggesbe. En pl szoptattam is volt tejem ugyanugy voltak mehosszehuzodasaim.

2021. nov. 2. 23:28
 25/32 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó,kérlek ird meg,hogy szerezted,milyen indokokkal stb. ezt a papírt,akár privátban is. Köszönöm
2021. nov. 3. 06:04
 26/32 anonim ***** válasza:

Én ezt megértem teljesen, hogy vagytok páran akik így gondolkodnak. Csupán teljesen máshogy látom a dolgokat azért kérdeztem.

Én most pont az ellenkező oldalon vagyok, 37 hetesen farosak vagyunk, így 80%, hogy már így is marad. Nem tudok a ti fejetekkel gondolkodni sajnos annak ellenére, hogy megértem a félelmeteket. Nekem sokkal nehezebb elfogadni, hogy megannyi réteget szétvágnak rajtam, köztük a méhembe is belevágnak, ami nem egy természetes folyamat, nem erre van kitalálva. De elfogadom, mert a babám így akarja. Mindenesetre saját döntés alapján nem így lenne, nyilván fáj egy szülés, de annyi generáció túlélte már, aki sajnos nem, ő sem a fájdalomtól. Egy szétvágott hasfal hosszútávon sokkal károsabb, mint egy gátmetszés, ha gondolod olvass utána a témában. Ott az adott helyzetben persze "könnyebb", bár szerintem ez sem így van feltétlenül, ébren egy ekkora műtétet elviselni, ráadásul ugye az érzéstelenítés sem 100%, hogy elsőre jó helyre megy, hiszen miliméterekről beszélünk, azért egy agyhártya gyulladás sem hiányzik egy újszülött mellett.(ezt nem egy helyről hallottam már)

Szóval egy szónak is száz a vége, mindenki máshogy gondolja, éli meg. :)

Kellemes, problémamentes szülést mindenkinek! 🙏😊

2021. nov. 3. 11:22
 27/32 A kérdező kommentje:

Kedves előző. Túélte... hát igen,így is lehet mondani :)

Sajnos a hüvelyi szülésnek sokkal komolyabb és súlyosabb szövődményei vannak mint egy császármetszésnek, nézz utána:méhsüllyedés,inkontinencia,hólyagsérv,végbélsérv.Ezek nagyon komoly dolgok amikre nincs hatásos műtéti megoldás sem!

Én még olcsón megúsztam,és így mondom azt,hogy soha többet. Azt elképzelni nem tudom milyen lehet mikor a méh a hüvelybe csúszik,mikor a hüvelyből beleboltosul a hólyag,milyen lehet bepisilni nevetés közben,vagy végbélsérvnél a hüvelyből helyrenyomni a beledet a helyére.A fájdakmas,sokszor lehetetlen szexről nem is beszélve. Mert ez a valóság, amivel 2 vagy többet szült nők 70%-a küszködik.

Minden jót kívánok neked,hidd el minden rendben lesz.

2021. nov. 3. 11:44
 28/32 anonim ***** válasza:

26 bírom azokat, akik komplikáció mentes szülés után vagy szülés előtt ilyen biztosak magukban. Valóban. A császáros komplikációk nagy része pont azért van, mert már eleve utolsó pillanatban csinálják, program császárnál inkább az anya tudja megszívni a komolikációkat. Ja szar ügy ha felvágnak. Meg az is ha végig reped a hüvelyed és a vegbeled is,1,5 évig nem tudsz szexelni a fájdalomtól, jó sokáig be is pisilsz, hiába a torna meg hasonlók. Ja nekem amúgy eltört egy csigolyám is. Volt még valami? Ja kijött a sérvem és majdnem el is véreztem. A fiam inkubatorban kötött ki. Csodálatos természetes szülés volt. Amúgy nem is volt olyan vészes. 33 óra. Ja hát fájt meg nálunk nincs fájdalomcsillapitás sem meg végig is hánytam. Meg 3 napig nem tudtam felállni utána ájulás nélkül így csak akkor láttam a gyerekem, amikor a férjem letolt tolókocsival a 2 emelettel lentebbi PIC-re.

Oh hát persze egy gátseb sokkal jobb, mint egy hasi műtét. De a legelvetemültebb idióta bába se fogja neked írásba adni, hogy ennyivel megúszod. Így aztán felnőtt emberként köszönöm, majd én eldöntöm, hogy melyik verzió kockázatait vállalom be legközelebb. Ha lesz legközelebb.

2021. nov. 3. 17:47
 29/32 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó,értem a dühödet. De ezt a császárosok nem tudják. Ez tabu. Erről nem beszél senki. Senki nem fogja bevallani másnak,hogy maga alá pisil, vagy hogy soha többet nem akar szexelni mert fáj.Csak itt névtelenül a gyakorin.

Még az orvosok is azt nyonatják,hogy a császár az booooorzasztó,meg nagy hasi műteeeeeet... told ki azt a gyereket ha szanaszét mész alul,kit érdekel. Ez ezzel jár. Amúgy meg kuss. Ki vagy te,hogy császárt merj kérni? Ha fizetsz érte,akkor is szégyeld magad.

De erről a 26os nem tehet. El se tudja képzelni milyen szerencsés,és hogy mennyire irigylem.

2021. nov. 3. 18:12
 30/32 anonim ***** válasza:
26-nal soha meg se kelljen ezt tapasztalnia, csak ezt kívánom neki. Viszont minden természetes szülés szektás marhának meg kellene tapasztalnia. Itt nem az a baj, mert a császárnak is vannak csúnyább kimenetelei. Itt azzal van a gond, hogy ebben az országban korlátozzák a estem feletti önrendelkezési jogokat azzal, hogy nem dönthetem el, hogy szüljek és erőltetik a természetes szülést akkor is amikor marhára nem kéne.
2021. nov. 3. 18:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!