Szerintetek van e lehetőség arra Budapesten, hogy árvaházból vagy kórházból kiválasztasz egy gyereket és programot szervezel neki, foglalkozol vele, heti egy napot veled tölt?
gyámhivatalba kérdezősködj,ők tudnak segíteni.
egyébként biztos vagy benne h ezt akarod?csak mert ha összeismerkedsz 1 árvával és megkedvel téged,akkor nagy csalódás lesz a számára h ha egy idő után ráunsz és nem foglalkozol vele.
egyébként miért akarsz ilyet tenni?(megszavazva a bizalmat,hogy nem vagy pedofil)
Hát...ez így elég necces. Amúgy árvaház, úgy ahogy gondolod nincs. Gyermek otthon van, ahol elég kis százalék az árva.
Azt tudom elképzelni, hogy mondjuk családsegítőbe bemész önkéntesnek és ott szervezhetsz valami programot a családok gyerekeinek vagy a gyermekotthonba ugyanígy.
Vannak olyan házak, ahol pl. külön beteg gyermekeknek is lehet programot szervezni, besegíteni.
De laikusként ne várd, hogy egyből hagynak mindent csinálni a gyerekekkel. Sokat árthatsz így nekik, még akkor is, ha segíteni akarsz.
Az sem mindegy mennyi idős vagy.
Szerintem nem kell ennyire szó szerint venni, amit a Biblia mond. Azon kell segíteni akinek a legnagyobb szüksége van rá és tudunk is rajta segíteni.
Aztán azt is érdemes végiggondolni, hogy ha túl sokat segítesz valakin az is csak függővé válik Tőled egy idő után, ami pl. már nem igazi segítség.
A nagyobb városokban vannak kórházi önkéntesek, náluk nézz körül. Egyszer utána olvastam már, úgy emlékszem, hogy gyerekosztályra valami külön gyorstalpalón kell részt venni.
Gyermekotthonokba is el lehet menni önkéntesként, ahogy idősek otthonába és szociális otthonokba is, ahol sérült emberek élnek.
Azért vigyáznék a kötődések kialakításával. Egyrészt szép tőled, hogy segíteni akarsz, de nem feltétlenül jó ezt egy gyerekre kivetíteni, kötődést kialakítani. Neki hatalmas fájdalom lesz, ha egyszercsak eltűnsz az életéből. A beteg gyerekek élete pedig egyszer csak véget érhet. Ezt azért egy érzékenyebb lelkű embernek nem könnyű feldolgozni. A kezdő önkénteseknek ezért nem is javasolják pl a felnőtt onkológiát sem.
Számomra ez egy kicsit értelmetlen dolognak tűnik. Alapból igazságtalan h ott van mondjuk 10 kissrác, te meg ráböksz egyre. Plusz ez a heti 1 dolog is olyan hogy szépnek hangzik, de meddig folytatnád? Kicsit olyan ez így mint a cukiságból megvett állatok. Elviszed hetente, és ha megnő akkor lecseréled egy másikra? Vagy ha lesz sajátod? Akkor megmondod neki h bocs, ennyi volt?.
Sztem ez olyan hogy ha tudod vállalni akkor fogadj örökbe egyet, és azzal segíted a legtöbbet, de ez így hosszú távon sztem inkább csak kárt okozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!