Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Erről miért nem beszél senki?

Erről miért nem beszél senki?

Figyelt kérdés

Jártam szülésfelkészítőre. A védőnő is kiselőadásokat tartott a várandossagról, szülésről.

De az, hogy mi vár a nőre szülés után, arról miért nem beszél senki?

2 hete szültem. Azzal tisztában voltam, hogy a 6hét alatt a vérzés normális dolog, illetve a gátsebbel is számoltam. De ezeket is persze mind innen gyakoriról, illetve facebook csoportokból (a biológiaórán kívül).

De az, hogy aranyér... székrekedés... mellbelövelés... mellbimbó kisebesedése... szoptatás alatti görcsök... vizelettartási probléma... méhelőre esés...

Ez mind olyan dolog, amiről senki nem beszélt, felkészülni sem tudtam rá.

Most itt vagyok a 2 hetes gyerekemmel, a fájdalmaimmal, amire felkészülni sem tudtam.

Első gyerek, 26éves vagyok. Mégis úgy érzem magam ottlenn, mint egy nyanya. Tág vagina, belelógó méhhel, emiatt konkrétan ha pisilni kell és nem megyek el időben elcseppenek. A székelés csak könnyek közt megy.

Komolyan, nem merek a férjem elé állni ruha nélkül, mert undorodom magamtól. Úgy érzem a szülés utani depressziómnak is ez a fő oka.

Felhívtam az orvosom, hogy ez normális-e egyáltalán. Annyival lerázott, valamit valamiért... gyereket akartam, innentől szűz már nem leszek. Nyilván, de arra sem voltam felkészülve, hogy ne merjek a lakásból se kilépni, mert aggódnom kell becsurog-e vagy sem...

Más is érzett így? Mi segitett?

2021. okt. 12. 14:32
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
19%
Aztán még szidják azt aki kifizeti a programcsászárt és tápszerezi a gyereket. Fele ennyi depressziós nem lenne, ha nem lenne ennyire lemaradott és ítélkező ez az ország.
2021. okt. 14. 15:11
 22/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Első gyerek születése után konkrétan nem értettem, hogy hogyan lehet, hogy valaki egynél több gyereket vállal. Aztán javult a helyzet. Sokáig én sem mertem magam megnézni odalent és a pisilés is olyan volt, hogyha egyszer elkezdtem, az volt az érzésem, hogy nem tudnám már megállítani.

Ami segített: amikor tudtam a gyerek mellett, langyos kamillateával lemostam magam alul (beültem a kádba és ráöntöttem, oda sem mertem nézni). Orvosom azt tanácsolta, hogy minél gyakrabban menjek el pisilni és neten olvassak a Kegel gyakorlatokról es azokat próbáljam. Székeléssel azt hiszem, nem volt gondom, talán csak a kórházban, ott adtak hashajtót (de orvossal egyeztess erről). Ja és el se tudtam képzelni, hogy valaha újra lesz szexuális életem. Nyilván itt majd kell türelem a férjed részéről…az első pár alkalom fura es kellemetlen volt, de óvatosan próbálkoztunk es szépen helyrejött a dolog (sőt). Ja es a hasam is csüngött, de az is jobb lett utána.

A második szülés sokkal könnyebb volt es könnyebben is regenerálódtam.

Kitartás, egy hős vagy! Jobb lesz!

2021. okt. 17. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!