Erről miért nem beszél senki?
Jártam szülésfelkészítőre. A védőnő is kiselőadásokat tartott a várandossagról, szülésről.
De az, hogy mi vár a nőre szülés után, arról miért nem beszél senki?
2 hete szültem. Azzal tisztában voltam, hogy a 6hét alatt a vérzés normális dolog, illetve a gátsebbel is számoltam. De ezeket is persze mind innen gyakoriról, illetve facebook csoportokból (a biológiaórán kívül).
De az, hogy aranyér... székrekedés... mellbelövelés... mellbimbó kisebesedése... szoptatás alatti görcsök... vizelettartási probléma... méhelőre esés...
Ez mind olyan dolog, amiről senki nem beszélt, felkészülni sem tudtam rá.
Most itt vagyok a 2 hetes gyerekemmel, a fájdalmaimmal, amire felkészülni sem tudtam.
Első gyerek, 26éves vagyok. Mégis úgy érzem magam ottlenn, mint egy nyanya. Tág vagina, belelógó méhhel, emiatt konkrétan ha pisilni kell és nem megyek el időben elcseppenek. A székelés csak könnyek közt megy.
Komolyan, nem merek a férjem elé állni ruha nélkül, mert undorodom magamtól. Úgy érzem a szülés utani depressziómnak is ez a fő oka.
Felhívtam az orvosom, hogy ez normális-e egyáltalán. Annyival lerázott, valamit valamiért... gyereket akartam, innentől szűz már nem leszek. Nyilván, de arra sem voltam felkészülve, hogy ne merjek a lakásból se kilépni, mert aggódnom kell becsurog-e vagy sem...
Más is érzett így? Mi segitett?
Kegel gyakorlatokat ajánlom.
A lelki részére inkább nem reagálok.
Azért ez nem mindenkinél van ilyen durván.
Kérj segítséget az orvostól, ne rázzon le.
Valószínű magától is fog javulni, mivel még csak 2 hete szültél. Próbálj pihenni minél többet, amennyit tudsz a baba mellett.
Ha a 6 hetes kontolig nem jössz helyre, ne hagyd magad lerázni, igenis kell akkor a segítség.
Én tisztában voltam ezekkel, nagyon sok ilyet olvasni.
Ilyenkor örülök, hogy császárral szültem. Indokolt volt, de ha nem lett volna, akkor fizetek érte.
Sosem felejtem el, jó pár évvel ezelőtt az egyik "Császár vagy természetes szülés?" kérdésnél írta egy anyuka, hogy ő szanaszét szakadt, és 2 hétig maga alá csinált szülés után, nem bírta tartani. Még felsorolt pár cudar szövődményt, de sajnos azokra már nem emlékszem.
Hát bizony, van aki még rosszabbul járt mint te, bár tudom ez nem vigasz :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!