Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Erről miért nem beszél senki?

Erről miért nem beszél senki?

Figyelt kérdés

Jártam szülésfelkészítőre. A védőnő is kiselőadásokat tartott a várandossagról, szülésről.

De az, hogy mi vár a nőre szülés után, arról miért nem beszél senki?

2 hete szültem. Azzal tisztában voltam, hogy a 6hét alatt a vérzés normális dolog, illetve a gátsebbel is számoltam. De ezeket is persze mind innen gyakoriról, illetve facebook csoportokból (a biológiaórán kívül).

De az, hogy aranyér... székrekedés... mellbelövelés... mellbimbó kisebesedése... szoptatás alatti görcsök... vizelettartási probléma... méhelőre esés...

Ez mind olyan dolog, amiről senki nem beszélt, felkészülni sem tudtam rá.

Most itt vagyok a 2 hetes gyerekemmel, a fájdalmaimmal, amire felkészülni sem tudtam.

Első gyerek, 26éves vagyok. Mégis úgy érzem magam ottlenn, mint egy nyanya. Tág vagina, belelógó méhhel, emiatt konkrétan ha pisilni kell és nem megyek el időben elcseppenek. A székelés csak könnyek közt megy.

Komolyan, nem merek a férjem elé állni ruha nélkül, mert undorodom magamtól. Úgy érzem a szülés utani depressziómnak is ez a fő oka.

Felhívtam az orvosom, hogy ez normális-e egyáltalán. Annyival lerázott, valamit valamiért... gyereket akartam, innentől szűz már nem leszek. Nyilván, de arra sem voltam felkészülve, hogy ne merjek a lakásból se kilépni, mert aggódnom kell becsurog-e vagy sem...

Más is érzett így? Mi segitett?

2021. okt. 12. 14:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
87%
Javulni fog a következő hetekben, orvosod pedig ne mondjon ilyeneket, egy gyerek megszülése nem egyenlő azzal, hogy többet használni se tudod, meg inkontinencia lép fel. Kriston intim tornát ajánlom. De javulni fog magától is a 6 hetes kontrollig.
2021. okt. 12. 15:30
 12/22 anonim ***** válasza:
88%

Kétszer szültem első babát 27 évesen másodikat 30 évesen.

Jelenleg harmadik gyermekünket várom.

Két hete szültel... Én mikor megneztem miujsag odalent hát engem is elontott a pánik. A hasam plötty volt lent meg tág és mintha méhsüllyedesem is lett volna nagyon aggódtam miatta.

Vizelet nekem soha nem csepegett, ha nem múlik keress fel vele orvost.

De... Két hete szültel... Nagyon sok minden fog változni nálam gyakorlatilag a 6hetes kontrollra rendbe jött minden. Mármint külsőleg, hasam is nagyjából visszahuzodott, tág sem volt látszólag annyira és a mehsullyedesnek hitt dolog sem az volt...

El fognak múlni ezek a fájdalmak, problémák, az első együttlét valószínűleg olyan lesz majd mintha a szüzességed veszitened el de az is rendbe jön majd idővel.

Ha a depresszió továbbra is fenall azzal is érdemes tovább menni.

Keress rá az Emma vonalra, hátha tud neked segíteni hogy ki tudd beszélnek magadból

2021. okt. 12. 15:39
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én szerencsés vagyok, mert olyan előadáson voltam, ahol beszéltek erről. Hozzátette, hogy nem rémisztgetés, hanem azért mondja el ezeket, hogy minden nő tudja, hogy nincs egyedül ezekkel és bátran kérjen segítséget.

Meg is lepődtem, mert egy bababolt szervezte ezt és jobb volt, mint a szülés felkészítő.

Azt tudom javasolni, hogy babás csoportokban olvasgass és akár kérj elérhetőséget szakemberhez.

2021. okt. 12. 15:47
 14/22 anonim ***** válasza:
89%

Annyira sajnálom, én is pont ugyanígy éreztem. Mintha a gyerekvállalással járó dolgok felét elsusmákolták volna előlem.

Az egyetlen dolog, ami segített, az az idő volt. Hamarosan a te tested is fog még regenerálódni és a babátok is észre fog venni titeket, gőgicsélni fog.

2021. okt. 12. 15:53
 15/22 anonim ***** válasza:
70%
Szegény, 2 gyerekem van, problémamentes császárom volt. Amiket leírtál tényleg ijesztő, de vissza kell állni a szervezetednek, úgyhogy ne izgulj, nem marad így.
2021. okt. 12. 17:02
 16/22 anonim ***** válasza:
87%

Nekem a vedőnőm azért kitért ezekre is, hogy fel tudjak készülni... Sajnálom, hogy neked nem említették.

A másik, hogy azért ezek nem mindenkinél fordulnak elő.

2 hét nagyon kevés idő a regenerálódáshoz, adj időt a testednek, egy gyereket hoztál világra!

Kb 1,5 hét után álltam meztelenül a férjem elé bőgve. Ő meg azt mondta, én vagyok neki a legszebb nő, aki életet adott a fiának. Ezt csak azért írom le, mert lehet, hogy te nem mered felvállalni magad, a férjed meg teljesen máshogy láthatja a dolgot. :)

2021. okt. 12. 17:05
 17/22 anonim ***** válasza:
7%
emlithették volna
2021. okt. 12. 17:55
 18/22 anonim ***** válasza:
75%

Ki nem beszél róla?

Minden tele van cikkekkel, amik erről szólnak.

2021. okt. 12. 18:46
 19/22 anonim ***** válasza:
65%

Én tudtam ezekről, és férjemet is készítettem rá. Attól még persze átélni rossz volt, de nálam nem is lett "bombatámadás" jellege, pedig nagy fejű volt a fiam.

Nekem bevált a reparon aranyérre, illetve vmi vény nélkül kapható székletlazító. Ha nem hashajtó, csak annyiban lesz más, hogy erőlködés nélkül ki tudod engedni. Illetve van aloe first spray, hűsítő gátsebre. Napjában többször zuhanyozd le magad alul, hogy minél tisztább legyen, így jelentősen tudod gyorsítani a gyógyulást. Nekem másfél hét után inkább csak kellemetlen volt, pedig az elején még én is bepisiltem. Ha úgy komfortosabb, a tena lady felnőtt pelenkát is kipróbálhatod, én egy hétig abban mászkáltam, tök kényelmes volt. Vettem rá nadrágot, így nem néztem ki hülyén férjem előtt se, de ő nem is tette szóvá.

Az egyetlen, a mellem, ami szerintem szottyadtabb marad majd. De max később megműtetem. Engem ezek nem tántorítottak el egy újabb terhességtől se. Pedig pontosan tudom mire számíthatok már.

2021. okt. 12. 19:51
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanigy voltam,sőt plusz egy farokcsontrepedésem is lett...megnyugtatlak,hogy idővel minden változik

Én nem nézegettem magam,megmondom öszintén,6 hetes kontroll elött néztem "magam alá",hogy miujság van odalent,de szépen regenerálódott minden,örültem,hogy éltem

Egyedül a farokcsontomnak kellett 3 hónap...az durva volt,ülni nem lehetett,csak állni,vagy feküdni,ha lefeküdtem segítség kellett hogy fel tudjak állni,édesanyám hozzánk költözött,hogy segítsen...

Néha állva szoptattam a kicsit

A wczés ...ott is segítség kellett,hogy felálljak...gondolhatod min mentem keresztül

Nekem is volt székrekedés,aranyér,vizelettartási probléma de ez a repedés mellett semmiség volt

Jön a 2.baba,majd meglátjuk,hogy vele hogy alakul

2021. okt. 12. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!