A szülés jó vagy rossz élmény volt inkább?
Nekem baromi nehèz ès hosszù szülèsem volr, de szèp èlmeny volt, bàrmikor ùjraèlnèm.
Szavazàsnàl furàk a vàlaszok, mert csak a fàjdalomra koncentràl.
Négyes nagyon szépen leírta. A szülésem kevésbé volt fájdalmas és szörnyű, mint amire számítottam, de nem tudok az egészre cukormázasan tekinteni, pedig nem volt vágás-varrás, nem volt szülészeti erőszak (amire nagyon gyakran fogják rá a rossz tapasztalatot). Nekem soha nem jött be ez a nagy átszellemülés a szüléssel kapcsolatban, amivel próbálja mindenki megideologizálni a brutális folyamatot. Akárhogyan is nézzük, ez egy fájdalmas és sok szempontból embertelen, megalázó folyamat az óriási tágult altesti nyílásokkal, inkontinenciával, szenvedéssel stb. A posztpartum lábadozás meg mindenek teteje a volt, elhittem a rózsaszín ködös, "aaaa, utána egy órával rohansz" sztorikat, és mellbevágott hogy a vérveszteségtől csak szédelegtem és csigatempóban másztam le az ágyról, annyira fájt az alvázam, pedig még gátmetszésem sem volt...
Na mindegy, én úgy vagyok vele, hogy bár meg lehetne úszni legközelebb. (Terhes imádtam lenni, és anya is.)
Nekem két gyors szülésem volt, a fájdalom erős volt mondtam folyamatosan h nem bírom nem bírom a doki meg mondta dehogynem bírom jol csinálom...
Első szülésem első fájástól 5.5 óra volt
Második szülés első fájástól 1 óra volt
Ha azt a fájdalmat tizenóráig kellett volna elviselnem valószínűleg nem lenne túl jó élmény a szülés, de így abszolút pozitív élmény volt.
Most a harmadik babát várom, én félek hogy a kórházba se érünk be ha beindulna😅
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!