Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A szülés jó vagy rossz élmény...

A szülés jó vagy rossz élmény volt inkább?

Figyelt kérdés
Tesóm és sógornőm szerint nem volt olyan vészes a szülés,barátnőm szerint olyan volt mintha hátába szúrtak volna kést,és megforgatják.te hogyan emlékszel vissza rá?
2021. szept. 1. 03:10
A kérdező szavazást indított:
Azt hittem belehalok,ledöbbentett a fájdalom
Nem volt vészes,erre számítottam
Sokkal fájdalmasabb,mint gondoltam
Nem volt olyan vészes,mint amire számítottam
Egyik ilyen ,másik olyan volt
60 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A gyereknek örültem, ez a része katarzis volt, egy személyes csoda. A szülés viszont nagyon fájdalmas, kockázatos és nagyon kiszolgáltatott helyzet, talán ezért megalázó is. Szóval részemről legközelebb átugranám, pedig még szeretnék (kettő van), de az eszem szerint meg biztos ez is hozzá tett a "csapatépítéshez".
2021. szept. 1. 03:52
 2/9 anonim ***** válasza:
86%
Ezt mindenki másképp éli meg.Attól is függ kinek mennyire nehez volt a szülés.Én 4honapja szültem meg a kislányomat.Nekem sajnos nagyon nehez szülésem volt,fájdalmas és azthittem ott halok meg.Akkor abba a pillanatba mikor szenvedtem azt mondtam hogy soha többet mer az a szenvedés,fájdalom leírhatatlan.Viszont ránézek a lányomra és bármikor az egészet végigcsinálnam,végigszenvedném mert megéri😊Akármenyire is szenvedtem akkor énis szeretnék meg 1kisbabát majd a késobiekben
2021. szept. 1. 06:02
 3/9 anonim ***** válasza:
80%

Nekem baromi nehèz ès hosszù szülèsem volr, de szèp èlmeny volt, bàrmikor ùjraèlnèm.

Szavazàsnàl furàk a vàlaszok, mert csak a fàjdalomra koncentràl.

2021. szept. 1. 07:19
 4/9 anonim ***** válasza:
86%
Én nem fogalmaznék úgy, hogy élmény. Ez egy szükséges rossz, amit jó eséllyel mindenképpen át kell élned, ha gyereket akarsz. Tudom, hogy mindenki mindennap átélné, olyan csodálatos - hát én nem. Ha tehetném, többet nem szülnék, de szeretnénk még gyereket. Nem csak a fájdalom, az egy dolog. De valahogy az egész közeg, hogy ott felszel meztelen altesttel, az jön be, aki akar szájat tátani, a kellemetlen érzés, hogy odapukizol/kakilsz. Nálam a regenerálódás is nagyon rapszódikus volt, egyik pillanatban alig tudtam tartani a székletemet, a következőben olyan székrekedésem lett, hogy toltam magamba az aszalt fügét meg szilvát. Nekem nincs olyanom, hogy nem emlékszem dolgokra, pontosan fel tudom idézni a fájdalmat, hogy milyen szobában voltunk, hogy hány órakor mi történt. Tudom, hogy le leszek pontozva, amiért nem akarok minden nap szülni, de jobb, ha látod te is kérdező, hogy vannak ilyen alja emberek is.
2021. szept. 1. 07:59
 5/9 anonim ***** válasza:
89%

Négyes nagyon szépen leírta. A szülésem kevésbé volt fájdalmas és szörnyű, mint amire számítottam, de nem tudok az egészre cukormázasan tekinteni, pedig nem volt vágás-varrás, nem volt szülészeti erőszak (amire nagyon gyakran fogják rá a rossz tapasztalatot). Nekem soha nem jött be ez a nagy átszellemülés a szüléssel kapcsolatban, amivel próbálja mindenki megideologizálni a brutális folyamatot. Akárhogyan is nézzük, ez egy fájdalmas és sok szempontból embertelen, megalázó folyamat az óriási tágult altesti nyílásokkal, inkontinenciával, szenvedéssel stb. A posztpartum lábadozás meg mindenek teteje a volt, elhittem a rózsaszín ködös, "aaaa, utána egy órával rohansz" sztorikat, és mellbevágott hogy a vérveszteségtől csak szédelegtem és csigatempóban másztam le az ágyról, annyira fájt az alvázam, pedig még gátmetszésem sem volt...

Na mindegy, én úgy vagyok vele, hogy bár meg lehetne úszni legközelebb. (Terhes imádtam lenni, és anya is.)

2021. szept. 1. 09:09
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
Én császárral szültem, nekem nem volt vészes, sokkal rosszabbra számítottam.
2021. szept. 1. 09:42
 7/9 anonim ***** válasza:

Nekem két gyors szülésem volt, a fájdalom erős volt mondtam folyamatosan h nem bírom nem bírom a doki meg mondta dehogynem bírom jol csinálom...

Első szülésem első fájástól 5.5 óra volt

Második szülés első fájástól 1 óra volt

Ha azt a fájdalmat tizenóráig kellett volna elviselnem valószínűleg nem lenne túl jó élmény a szülés, de így abszolút pozitív élmény volt.

Most a harmadik babát várom, én félek hogy a kórházba se érünk be ha beindulna😅

2021. szept. 1. 10:01
 8/9 anonim ***** válasza:
korház függé és kinek hogy sikerül a szülés
2021. szept. 1. 14:39
 9/9 anonim ***** válasza:
Én nagyon féltem a szüléstől, a családomban mindenkinek nehéz, nagy fájdalommal járó szülései voltak. Én 3-4 perces fájásokig jutottam el, amik már egybefolytak, mire sikerült rávenni az orvost, hogy kapjak epidurálist (a gáz nem sokat ért), aztán utána már csak pihenés volt. 6 óra hossza vajúdás után császár mellett döntött az orvos, mert nem tágultam eléggé. Nekem így kellemes élmény volt, mert a tolófájásig már nem jutottam el, a császár alatt meg nyilván nem éreztem semmit. Eredetileg természetes szülésre számítottam, annak is indult, de nem bántam meg, hogy császár lett belőle.
2021. szept. 26. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!