Aki Szolnokon szült: mi a véleményetek a Hetényi Kórházról?
Szia!
Szolnokon szültem januárban!
Új épületben van már a szülészet, minden új. A fürdőkk tiszták. A beöntést nekem egy nagyon kedves lány adta be, és kértem hogy hadd ne kapjam már meg az egész tasakot, mert akkor már igazából ki voltam ürülve 😂 így csak keveset kaptam.
Gatmetszes szerintem orvos függő, nekem a saját orvosom alkalmazta, nagy babám volt (4 kilós)
Viszont a szobatarsamnak nem votl orvosa, egy rezidens (? Talán) fiatal hölgynél szült ő is 4 kilós babát, de neki gátvédelemmel. Ami egy ekkora babánál nem sikerült neki :(
Császárokról nem tudok sokat, úgy hallottam kismamaként a többiektől, hogy van olyan orvos aki szinte csak császároz.
Ha bármi kérdésed van még írj nyugodtan.
2 hete szültem a második babámat a Hetényiben. Az elsőhöz képest pozitív változások: háborítatlan aranyóra. Másfél órát volt velem a kislányom mielőtt elvitték felöltöztetni és lemérni. Nem fürdetik őket csak 2. nap és hazaengedés előtti este. Nincs már a bonyolult köldökcsonkápolás sem.
A kérdéseidre a válaszok nagyban függenek attól van e fogadott orvosod illetve szülésznőd.
Jelenleg nagyon lelkiismeretes és kedves rezidens orvosok vannak a Hetényi szülészetén. Ráadásul 4 női orvos. Akivél beszéltem és náluk szült ügyeletben mind meg volt elégedve. A beöntés rutinszerű, a gátmetszésről az orvos és a szülésznő dönt helyben. Szeretik hangoztatni a gátvédelmet, de náluk az is ide tartozik, ha nem vágnak, de reped a gát.
A legnagyobb negatívum nálam a szobák felszereltsége. Ha szerencséd van vagy fogadott szülésznőd akkor 2 ágyas szobába kerülsz. Minden szobához saját fürdő tartozik. Sajnos az ágyak elég kényelmetlenek, bár ez még nem is olyan nagy gond elvégre nem szálloda, viszont nagyon magasak is (172 centi magas vagyok de a lábam nem ért le ha leültem a szélére) nehéz felkelni/ lefeküdni, még normál szülés után is nem még császárosoknak. Az össz egyébb bútor egy egy gurulós szekrény, egy kis asztal és két egyszerű szék. Én pl nem tudok és nem is szeretek fekve szoptatni, de ülve is kész kínlódás volt, mert az ágy is és a szék is alkalmatlan rá. De ez tényleg csak kényelmi szempont. Mind a nővérek mind az orvosok és egyéb személyzet maximálisan kitesz magáért. Az első szülésem után se tudtam panasszal lenni rájuk, most pedig kifejezetten pozitív élmények értek.
Első vagyok.
Ennyi idő alatt mennyi változás 😱
Nekem elvitték a babát rögtön, addig osszevarrtak. Utána hozta be az apuka a fél öltöztetett babát. Nem volt megfurdetve, de megtorolgették a véres, magzatmázos trutyitól nagyjából.
Igaz én 1 hétig voltam bent, de mindent nap megfurdették. Volt szerencsém megismerni a nővéreket, olyan értelemben hogy annyi idő alatt sok váltás volt és 2 embert tudnék mondani aki bunkó volt.
3 idősebb. Alapjáraton leszrta hogy nem lövellt még be a tejem és azért sir Állandóan mert éhes. Hiába mondtam neki.
Végül másnap megmérte egy másik nővér hogy mennyit eszik és kiderult hogy tényleg semennyit, így kapott utánpótlást.
A szoptatási tanácsadók nagyon segítőkészek voltak, és a férfi külföldi gyermekorvos is rendkívül szimpatikus volt. Csak ő tudta, hogy mitől sargult be, a többi a vereredmenyt se tudta értelmezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!