Ameddig a szervezet alkalmas rá.
Ez egyénfüggő, van, aki 43 évesen szül makkegészséges gyereket természetes fogantatással, másnak meg már 35 évesen elkezdődik a menopauza, kimaradozik a menzesz stb, neki nyilván nehezebb lehet már teherbe esni is (de hogy egészséges-e, azt az orvos tudja megállapítani).
Ameddig teherbe tudsz esni és mondjuk nem esel össze 3 emelet lépcsőtől. Ez lehet 30-35 évesen vagy 45-50 évesen.
Biológiailag 15-20 egyébkent, de persze csomó minden más miatt meg nem.
Én babákkal, gyerekekkel foglalkozom, 45-48 fölött már nem vállalnék
Biológiai értelemben a 20-30 között érdemes, ekkor tudja a szervezet a legjobban helyreállítani magát.
Másfelől amíg egy nő termékeny addig terhes is lehet, valószínűleg nem véletlenül.
Ismerek egy házaspárt ahol 50 évesen szült a nő ikreket.. lombik..
Én eleg felelotlennek tartom,azokat a gyerekeket fel is kell nevelni.
"Biológiailag 15-20 egyébkent,"
Nem az volt a kérdés, hogy mikortól hanem hogy meddig.
15-20 éves kortól 35-40-ig rendben van szerintem, de azért célszerűbb a 20-35 közötti időszakban.
Van egy ismerősöm,aki 20 es 40 evesen szülte a ket gyereket. Azt mondta, hogy 35 fölött màr seniknek nem ajanlanà a gyerekvàllalast, mert szemèly szerint neki nincs elèg energiàja.
Ettől mèg lehet, hogy màsnak semmi baja, de van, akinek màr kèső.
Én 18 és 20 majd 39 évesen is szültem, nem éreztem nagy különbséget csak a vérnyomás ami szórakozott.
Még ha sikerül szivesen szülnék még egy babát.
Nem tudom elmondani milyen öröm itt ez a kis gengszter.
35 éves kor. Orvosi értelemben is onnan onnan indul az extra figyelem. Ettől még szülni lehet és a társadalom is efelé halad, csak már szignifikáns a rizikó az egészségügyi problémákra.
40 felett már tuti nem szülnék, az két generáció különbség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!