Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Első szülés történet?

Első szülés történet?

Figyelt kérdés
Most vagyok 23 hetes és nagyon kiváncsi vagyok a ti szülés történeteitekre:) ?

#első szülés #Szülés történet
2021. aug. 11. 17:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Keresésbe írd be: "szüléstörténet". Sok anyukának már nincs kedve ennyiszer leírni :)
2021. aug. 11. 17:55
 2/9 anonim ***** válasza:
65%

2 nappal a kiírt dátum után született. Pénteken voltam orvosnál, ott látszódott, hogy nagyon kevés már a magzatvíz, így csinált valami műfogást, amitől akár be is indulhat a szülés 24 órán belül. Utána eléggé fájt egyébként (nem volt előtte jóslóm), de helyváltoztatásra (kiszálltam a kocsiból) elmúlt, úgyhogy nem rohantunk a kórházba. Majd szombat hajnalban fél3kor ébredtem fájdalomra, talán 1-2 percig tarthatott, de ezzel egy időben hallottam egy pukkanást is, és ahogy kiértem a wc-re, láttam ,hogy nedves a pizsim, bár nem nagyon, tényleg kevés magzatvíz volt már. A fájások rögtön 5 percesek voltak, nem volt semmi "bevezető a fájásokba", úgyhogy azonnal zuhanyzás és mentünk is be. 1 óra autóútra van a kórház, 4 előtt értünk be. Szülésznő vizsgált meg, vagy egy órára rárakott a CTG-re, ami nem esett jól, mert sétálni akartam, rossz volt egy helyben ülni. Mire felértünk egyébként már 4 perceseim voltak.

Olyan fél-6 lehetett, amikor beért a fogadott szülésznőm is, de csak párszor benézett és megvizsgált, nem strázsált folyton ott. 7 körül szóltak, hogy le kéne feküdnöm, mert ödémásodik a méhszájam, ennek nagyon nem örültem, mert többször próbáltam lefeküdni azzal a gondolattal, hogy abban a 2 percben, amíg nem fáj semmi, alszom :D, de sajnos ahogy vízszintes pozíciót vettem fel, a fájdalom állandósulni bizonyult. De sajnos 7-kor muszáj volt, úgyhogy ott fekve agonizáltam :/ bejött az ügyeletes doktornő (akinek nagyon örültem, nem csak, mert tökre elégedett voltam vele, de nagyon nem akartam férfi orvost és igen, a legnagyobb fájdalom közepette is átfutott az agyamon, hogy vajon ki lesz a doki). Közös megegyezéssel kaptam kis oxyt, mert már teljesen ki voltam tágulva, de a méhösszehúzódások nem voltak elég erősek. Bekötötték, szóltak, hogy ha értem a tolófájást, szóljak. Na ahogy kiléptek a szobából egyből érezni kezdtem, úgyhogy mehetett is a kitolás. 7:58-ra meg is lett :) az már sosem derül ki, hogy egyáltalán az oxy kellett-e valóban, vagy magától is jött volna a kitolás, mert mire megszületett a babám, addigra az infúzió fele csöpögött csak le.

Volt gátmetszés, kellett varrni, de semmit nem éreztem belőle. Kaptam érzéstelenítőt hozzá, de a doktornő azt is egy fájás alatt adta, úgyhogy alig éreztem. Egyéb fájdalomcsillapítót nem kaptam és később sem volt rá szükség.

2021. aug. 11. 18:20
 3/9 anonim ***** válasza:
Hajnali fél 3kor arra keltem, hogy szivárog a magzatvíz, kimentem a wcre, ott ahogy föléértem, elfolyt az összes kb egyszerre. Szóltam a férjemnek, hogy készüljön, én még lezuhanyoztam előtte. Beértünk a kórházba, megvizsgált a doki, méhszáj teljesen zárva volt, fájas sehol így felrakott méhszájérlelő zselét. Kb reggel 6ra elkezdtem tágulni, a fájások is jöttek. Fogalmam sincs hány órakor áttoltak a szülőszobára, oda mar a férjem is bejöhetett. A tolófájásoknál kaptam oxit bőven de kicsit elfáradtam és a baba szívhangja is leesett így vákuummal rásegítettek és 11re kint volt a fiam. Ajánlom a "hoztamavilágra" nevű youtube csatornát, rengeteg szüléstörténet van fent az otthonszüléstől a császáron át a természetes szülésig
2021. aug. 12. 08:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Egyik reggel ébredés után enyhe menstruációs görcsöket éreztem, gyorsan el is múltak. Napközben még aztán 2-3 alkalommal éreztem őket, majd este fél 9 körül feltűnt, hogy sokat kemènyedik a hasam. Fél 10-kor elkezdtem mérni a kemènyedèseket, kb 15 percenként jöttek. Megfürödtem egy nagy kád meleg vízben, de nem múltak el. Éjfél körülre kb 11-12 percenkènt kemènyedett a hasam (nem volt fájdalmas). Hajnali 3 körül elmúltak, így aludtam kicsit. Reggel mennem kellett ctg-re, pont 39 hetes voltam. Úton a vizsgálatra jött 2 fájás, pedig hajnali 3 óta egy sem jelentkezett. Ctg-n szépen látszódtak a fájások, de fájdalmasak nem voltak. Kb d.e fél 10 körül kezdtek felgyorsulni az események, ekkor már egyre erősebbek voltak a fájások és egyre sűrűbben jöttek. Sokat sétáltam és mozogtam a következő órákban. 13 órára már csillagokat láttam, ekkor feküdtem fel a szülőágyra. 14 óra előtt megszületett a kisbabám :) kb 5-6 nyomásból lett meg (fogalmam sincs hány fájás volt, egybefüggőek voltak), volt gátmetszès is. Oxit és fájdalomcsillapítót nem kaptam, csak a varrásnál egy kis helyi érzéstelenítést.

Nekem szép élmény volt, nem fáradtam ki túlságosan, nem repedtem szanaszèt (habár a gátmetszès valószínű nem is volt szükséges, csak megelőző intézkedés volt, ha már első baba...), 33 cm fejkörfogattal született. Szülés után még 2 órát bent voltunk együtt a szülőszobában, utána toltak át bennünket a gyermekágyas osztályra. Bababarát kórházban szültem, 3 nap alatt kb 10 percet nem volt velem mindössze.

Egyedül amit másként csinálnék legközelebb: megkérnèm a szülèsznőt és az orvost is, hogy ha nem muszáj legyenek szívesek ne vágjanak. Csináltam gátmasszázst, intimtornát, tényleg készültem rá. 😔 Nem a világvège, de utána 1 hétig engem nagyon szúrtak a varratok (még mindig van pár), fájt a seb is és így 1 hónap elteltével is érzem még mindig. Arról nem is beszélve, hogy maga a varrás is nagyon fájt. Komolyan mondom, rosszabb volt mint maga a vajúdás és a szülés.

2021. aug. 12. 14:05
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
40+5. napon befektettek. Másnap NST-n eltűnt a szívhang. A doki mondta, hogy a nyakán van a zsinór, reggel 7-re menjek, fel a kis cuccommal. Indítanak. Kaptam szexi rucit, beöntést, borotválást. Letusoltam, lefeküdtem, NST-re raktak, bekötötték az oxit, aztán jött a várakozás. Egy idő után jött a doki, megnézett. 0 tágulás. Burokrepesztés. Szinte fájások nélkül elment a délelőtt. Tágulás minimális. 2 körül jön a doki, megnéz. Ez császár lesz mondja. 4-kor mondja, hogy na hívjam apukát, amint ideér megyünk a műtőbe. Itt már azért voltak fájásaim, de labdán ülve nem volt vészes. Párom megérkezett, kapott kispapa ruhát, leültették a sarokba. Megkaptam a katétert átsétáltam a műtőbe, ott jött a szuri. A dokik beszélgettek, nekem egy kedves anesztes meg egy ápolónő próbálta elvonni a figyelmem. Aztán hallottam, hogy sír a lányom, elvitték fürdetni, aztán megmutatták. Engem összevarrtak és vittek az őrzőbe, beengedték a páromat pár percre, aztán valamivel később lehozták a kicsit.
2021. aug. 12. 15:26
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor azt magyarázzátok meg, hogy egy szüléstörténetben mi nem hasznos? Mit kellett volna másként csinálni? Csakhogy tudjam legközelebb, szólok majd a babámnak, hogy ne úgy és akkor jöjjön.
2021. aug. 12. 18:27
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek, 4 -es boldog babázást:)
2021. aug. 12. 20:36
 8/9 anonim ***** válasza:
37.héten született a fiam, 30 éves vagyok, első baba. Már egy ideje mondogatta a dokim, hogy előbb érkezhet, nyitva volt a méhaszájam a 35.héttől. Egy szombat hajnali 6kor azt álmodtam hogy annyira kell pisilnem hogy fáj a hasam tőle, és hogy bepisilek. Na az valójában magzatvíz szivárgás volt már. 1 óra alatt fél 8ra beértünk a kórházba, ctg, nag,on gyorsan tágultam, fél 1re meg is lett a baba. Edával szültem volna, arra már nem volt idő, nem kaptam, de nem volt annyira vészes így se. Az utolsó fájások voltak kicsit húzósak. A tolófájás már nem fájás, inkább inger. Az már nem fáj. Könnyű szülést. :)
2021. aug. 15. 07:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm:)
2021. aug. 15. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!