Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A 24 napos túlhordás, terhessé...

A 24 napos túlhordás, terhesség során nem létező dolog?

Figyelt kérdés
Egy anyuka ismerösöm mesélte nekem 1980-as évekbeni szülését

2019. okt. 30. 09:55
 1/9 anonim ***** válasza:
98%
Szerintem nem valószínű, a 80-as években már elinditották a szülést ekkora tulhordásnál, veszélyes lehet a babára, ha ilyen sokáig bent van.
2019. okt. 30. 10:06
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Max 10 nap
2019. okt. 30. 11:06
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan kórház, ahol 2 hét is mehet. és ha esetleg kisebb a baba, akár még pár nap. persze 1 hét után befektetés és megfigyelés mellett.

de 24 napot nehezen tudok elképzelni, max ha pl 2 héttel odébb tolták a terminust és még úgy is ráhúz a kismama 10 napot.

2019. okt. 30. 11:41
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Majd egy hónappal? Valószínűbb hogy az orvos csúnyán benézett valamit.
2019. okt. 31. 08:25
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Túlhordásról a 42. hét után beszélünk. 40. hét után még csak terminus túllépésről. Én pl. úgy születtem, hogy 15 nappal a kiírt dátum után, tehát csak 1 napot hordott túl, mert a többi 14 nap még csak terminus túllépésnek számított.

Másrészt lehet, hogy eleve elszámolták a kiírt dátumot. Nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, nem mindenki a 14. napon esik teherbe. Lehet, hogy neki a egy hosszú ciklus lett volna, és 24 nappal később fogant a baba, mint a sztenderd számítás szerint kellett volna. Még manapság is sok orvos az utolsó menstruáció szerint számol, gondolom a 80-as években még inkább aszerint számoltak.

2019. okt. 31. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
63%

Persze, letezik, statisztika is van errol, innen tudjak, hogy betoltott 42. het utan mennyire no a kockazat (43. hetig szinte semennyire, 44. heten is csak kicsit, de ott mar azert no valamennyit). Nem mindenhol inditjak a szulest, Magyarorszagon sem feltetlenul, eleve az anyanak bele kell egyeznie. A Szent Imreben pl. varnak a 42. het utan is, amennyiben minden rendben, gyakran neznek ilyenkor aramlast, figyelik a baba novekedeset, a placenta allapotat, hogy a baba biztosan megkapjon mindent, amire szuksege van.

Van olyan is, aki az orvosnak kesobbi idopontot mond be utolso menstruacionak az inditas elkerulese miatt, bar ott 1 hettel kesobbit szoktak altalaban, vagy max. 1,5 hetet.

2020. júl. 7. 15:02
 7/9 anonim ***** válasza:
Es igen, tulhordasrol csak a 42. het utantol lehet beszelni.
2020. júl. 7. 15:03
 8/9 anonim ***** válasza:

Màr nem

Szerintem a 80-as években sem

70-es elején a családunkban volt ilyen.

A baba sérült lett..

2020. júl. 7. 22:41
 9/9 anonim ***** válasza:
Sarah Schmid babainak egy resze is tulhordva szuletett (8 gyereke van, az ikrei tavaly szulettek).
2020. júl. 8. 08:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!