A 24 napos túlhordás, terhesség során nem létező dolog?
Van olyan kórház, ahol 2 hét is mehet. és ha esetleg kisebb a baba, akár még pár nap. persze 1 hét után befektetés és megfigyelés mellett.
de 24 napot nehezen tudok elképzelni, max ha pl 2 héttel odébb tolták a terminust és még úgy is ráhúz a kismama 10 napot.
Túlhordásról a 42. hét után beszélünk. 40. hét után még csak terminus túllépésről. Én pl. úgy születtem, hogy 15 nappal a kiírt dátum után, tehát csak 1 napot hordott túl, mert a többi 14 nap még csak terminus túllépésnek számított.
Másrészt lehet, hogy eleve elszámolták a kiírt dátumot. Nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, nem mindenki a 14. napon esik teherbe. Lehet, hogy neki a egy hosszú ciklus lett volna, és 24 nappal később fogant a baba, mint a sztenderd számítás szerint kellett volna. Még manapság is sok orvos az utolsó menstruáció szerint számol, gondolom a 80-as években még inkább aszerint számoltak.
Persze, letezik, statisztika is van errol, innen tudjak, hogy betoltott 42. het utan mennyire no a kockazat (43. hetig szinte semennyire, 44. heten is csak kicsit, de ott mar azert no valamennyit). Nem mindenhol inditjak a szulest, Magyarorszagon sem feltetlenul, eleve az anyanak bele kell egyeznie. A Szent Imreben pl. varnak a 42. het utan is, amennyiben minden rendben, gyakran neznek ilyenkor aramlast, figyelik a baba novekedeset, a placenta allapotat, hogy a baba biztosan megkapjon mindent, amire szuksege van.
Van olyan is, aki az orvosnak kesobbi idopontot mond be utolso menstruacionak az inditas elkerulese miatt, bar ott 1 hettel kesobbit szoktak altalaban, vagy max. 1,5 hetet.
Màr nem
Szerintem a 80-as években sem
70-es elején a családunkban volt ilyen.
A baba sérült lett..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!