Ordítottatok szülés közben?
Én bevallom, hogy igen, nagyon.
Pedig el se tudtam képzelni, mindig azt gondoltam, tiszta proli dolog ordítozni szülés közben és én majd összeszorított szájjal ki fogok bírni, mert még ciki is lenne ordítani. A vajúdó a szülőszoba mellett volt, egész nap azt hallgattam, hogy ordítanak és jajonganak a nők, de az elején még akkor is tartottam, hogy én biztos nem...;)
Aztán 18 óra vajúdás után, amikor kitolás közben épp könyököltek a hasamba, már ordítottam teli torokból, egyszerűen olyan borzasztóan fájt, hogy azt hittem, meghalok. A kitolás még hagyján, de a könyöklés... Nem bírtam, ösztönösen jött az ordítás, talán már a hosszú vajúdás is rátett.
Nem. Én egy olyan szülőszobán voltam ahol 3 ágy volt majdnem egymás szájában voltunk kb.
A csaj sikított végig és ordibáltak vele meg bunkóskodtak a nővérek. Inkább csendben szenvedtünk.
Csendben voltam, a legvégén amikor a kis buksija jött át a méhszájamnál ( ami még nem tűnt el teljesen) akkor nyögdécseltem halkan a gázmaszkba, de ennyi😃
Én nagyon rávoltam készülve arra hogy ne kiabálja,sikítsak mert az tényleg nem segít.
Szokás a könyöklés, ahogyan a tök indokolatlan, "véletlen" méhszájtágítás meg beöntés.
Szülészeti erőszak az összes, ahogyan a ne üvölts mert proli vagy idiotizmus is.
Én csak 2,5 órát vajúdtam, mert császár lett végül. De a fájásokkal tök jól elvoltam, a légzésre figyeltem. Viszont a méhszájtágításos magzatvíz vizsgálatnál ordítottam. Az annyira megviselt, hogy utána már az infúzió bekötése és a katéter felhelyezése is kiabálósra sikerült.
Hát ilyen ez: amikor belenyúlnak a természetes folyamatba, az elég kellemetlen tud lenni. De nálam muszáj volt, mert leesett a babám szívhangja.
A beöntés miért erőszak ?
Sokkal könnyebbnek érzi magát az ember utána. Jobb is beontessel szülni .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!