Ordítottatok szülés közben?
Én bevallom, hogy igen, nagyon.
Pedig el se tudtam képzelni, mindig azt gondoltam, tiszta proli dolog ordítozni szülés közben és én majd összeszorított szájjal ki fogok bírni, mert még ciki is lenne ordítani. A vajúdó a szülőszoba mellett volt, egész nap azt hallgattam, hogy ordítanak és jajonganak a nők, de az elején még akkor is tartottam, hogy én biztos nem...;)
Aztán 18 óra vajúdás után, amikor kitolás közben épp könyököltek a hasamba, már ordítottam teli torokból, egyszerűen olyan borzasztóan fájt, hogy azt hittem, meghalok. A kitolás még hagyján, de a könyöklés... Nem bírtam, ösztönösen jött az ordítás, talán már a hosszú vajúdás is rátett.
12
Eü.s vagyok. Nem a pisi, vér stb a probléma... szó nem volt ilyenről sehol. Nem is értem😄
Én csak a végefelé nyögtem.
Nekem szerencsére gyors vajúdásom volt. Fájt, de nem sikogattam. A szülésnél is az erőlködés miatt nyögtem, nem a fájdalomtól.
Amikor szulocsatornaba kellett helyezni a babát, s nem nyomtam a tolofajasok kegyetlenek voltak, akkor bizony én is adtam ki hangot. Nem uvoltottem, de hatra hajtott fejjel ááá-ztam, nyogdécseltem de hangosabban.
Maga a kitolas nekem megváltás volt, akkor nem éreztem, hogy faj, nem is jött ki hang.
Volt ott minden, nyögés, kiabálás, káromkodás...
Szerintem ha valakinek ettől könnyebb a szülés, hát tegye!
Én is pontosan így gondoltam mint te 😃 bár kitolás közben egy mukkot se szóltam, az mondjuk nekem nem is fájt, a könyöklés igen mondjuk, de az csak a mellkasomnak fájt,
a vajúdás vége azért felé volt egy-két hangosabb nyögés, ordítani nem ordítottam, de azért lehetett hallani, hogy ott vagyok, na.
Én dupla adag oxit kaptam, nem azt mondom, hogy ez volt az oka, de tényleg fájt mint még semmi soha.
Hiába mondta a szülésznő, hogy attól nem lesz jobb, meg csak elveszi az energiámat a felesleges hangadás, olyan volt mintha reflexből jött volna, nem is tudtam irányítani. Aztán jött a kitolás, akkor elcsendesedtem, azt jobban bírtam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!