Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ordítottatok szülés közben?

Ordítottatok szülés közben?

Figyelt kérdés

Én bevallom, hogy igen, nagyon.

Pedig el se tudtam képzelni, mindig azt gondoltam, tiszta proli dolog ordítozni szülés közben és én majd összeszorított szájjal ki fogok bírni, mert még ciki is lenne ordítani. A vajúdó a szülőszoba mellett volt, egész nap azt hallgattam, hogy ordítanak és jajonganak a nők, de az elején még akkor is tartottam, hogy én biztos nem...;)

Aztán 18 óra vajúdás után, amikor kitolás közben épp könyököltek a hasamba, már ordítottam teli torokból, egyszerűen olyan borzasztóan fájt, hogy azt hittem, meghalok. A kitolás még hagyján, de a könyöklés... Nem bírtam, ösztönösen jött az ordítás, talán már a hosszú vajúdás is rátett.

2021. júl. 22. 22:27
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
98%

Én is pont ezért utálok kórházba járni, ez az eüs hozzászólás tükrözi, pl a szülésem alatt is bent volt egy csomó eüs, nem csak szülésznő tanuló vagy rezidens de ilyen random ápoló tanulók is, és láttam hogy vágják a pofákat, pedig én nem ordítottam, csak sziszegtem ha jött a fájás. Gondolom hasonló gondolkodásúak voltak mint az itteni válaszoló.

Így hozzáállni a szüléshez, hogy proli dolog hangot kiadni..., hát gratulálok, ilyen empátiával nem érdemes az eüben dolgozni.

2021. júl. 23. 07:00
 22/36 anonim ***** válasza:
85%
Orditani szules kozben nem profi dolog, hanem termeszetes. Hasba konyokolni egy not es kirepiteni a gyereket belole proli es karos dolog. es aztan csodalkoznak hogy mindene is elreped a kismamanak es meg 10 ev utan is sirva gondol a szulesere. Ezt szuleszeti eroszaknak hivjuk.
2021. júl. 23. 08:03
 23/36 anonim ***** válasza:
100%
Én némán szeretek szenvedni, egy hangom sem volt egyik alkalommal sem. De teljesen megértem, ha valaki ordít. Nekem nagyon kellett a légzésre koncentrálni, csendben könnyebb volt. Ha kicsit is elengedtem magam, akkor jobban fájt...
2021. júl. 23. 08:41
 24/36 anonim ***** válasza:
100%
Amikor jött át a medencén a feje, de még nem volt kitolás, akkor volt, hogy szinte kiabáltam a fájásnál kilégzéskor, olyan hangosan nyögtem/hörögtem. Nekem így volt könnyebb, brutálisan fájt, szinte transzban voltam. Kitolásnál már csendben voltam, csukott szemmel-szájjal nyomtam.
2021. júl. 23. 08:56
 25/36 anonim ***** válasza:

Én végig jajgattam a laporoszkópos műtét után, ahogy húzták ki a csövet a hasamból.

A szülés alatt se lennék csendben ezek alapján :D

Én számítok a fájdalomcsillapítóra 😕 ha nem adnak, nem fog érdekelni ki mit gondol a kiabálásról (amúgy bizonyítottan segít a fájdalomcsillapításban-Én ha a lábamat beütöm, akkor is kiabálok ).

2021. júl. 23. 10:05
 26/36 anonim ***** válasza:
fájdalom küszöbb és fájdalomtürő dolog
2021. júl. 23. 10:56
 27/36 anonim ***** válasza:
98%
OFF: nem tudom, miért lett ciki ordítani. A szülés krvára fáj, a fájdalomnak meg hangot lehet adni. Emberek vagyunk, attól nem lesz valaki állat, mert üvölt. Tiszta gáz, hogy egyre többen ezt hajtogatják.
2021. júl. 23. 12:17
 28/36 anonim ***** válasza:
21%
Nekem is nyomták a szülésznők a hasam, igaz nem konyokolve hanem tenyérrel. Nekem sokat segitett, nem éreztem szülészeti erőszaknak.
2021. júl. 23. 12:54
 29/36 anonim ***** válasza:
0%
Én a levegőt vettem nagyon gyorsan, rám is szóltak többször is, hogy lassabban vegyem de nem ment, fújtattam. Kitolási szakasz elött már nem bírtam és egy nagyobb jajgatást elengedtem, akkor meg azt mondták, hogy "nem kiabálunk, mert elfogy az erő". A hasamba nekem is könyököltek a végén de arra már nem emlékszem, hogy fájt-e.
2021. júl. 23. 13:23
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Én utoljára azt olvastam h a könyöklés elavult, barbár szokás a magyar kórházakban 😕

De ez ennyire bevett szokás ezekszerint h mindenki írja...

2021. júl. 23. 13:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!