Ordítottatok szülés közben?
Én bevallom, hogy igen, nagyon.
Pedig el se tudtam képzelni, mindig azt gondoltam, tiszta proli dolog ordítozni szülés közben és én majd összeszorított szájjal ki fogok bírni, mert még ciki is lenne ordítani. A vajúdó a szülőszoba mellett volt, egész nap azt hallgattam, hogy ordítanak és jajonganak a nők, de az elején még akkor is tartottam, hogy én biztos nem...;)
Aztán 18 óra vajúdás után, amikor kitolás közben épp könyököltek a hasamba, már ordítottam teli torokból, egyszerűen olyan borzasztóan fájt, hogy azt hittem, meghalok. A kitolás még hagyján, de a könyöklés... Nem bírtam, ösztönösen jött az ordítás, talán már a hosszú vajúdás is rátett.
Én is pont ezért utálok kórházba járni, ez az eüs hozzászólás tükrözi, pl a szülésem alatt is bent volt egy csomó eüs, nem csak szülésznő tanuló vagy rezidens de ilyen random ápoló tanulók is, és láttam hogy vágják a pofákat, pedig én nem ordítottam, csak sziszegtem ha jött a fájás. Gondolom hasonló gondolkodásúak voltak mint az itteni válaszoló.
Így hozzáállni a szüléshez, hogy proli dolog hangot kiadni..., hát gratulálok, ilyen empátiával nem érdemes az eüben dolgozni.
Én végig jajgattam a laporoszkópos műtét után, ahogy húzták ki a csövet a hasamból.
A szülés alatt se lennék csendben ezek alapján :D
Én számítok a fájdalomcsillapítóra 😕 ha nem adnak, nem fog érdekelni ki mit gondol a kiabálásról (amúgy bizonyítottan segít a fájdalomcsillapításban-Én ha a lábamat beütöm, akkor is kiabálok ).
Én utoljára azt olvastam h a könyöklés elavult, barbár szokás a magyar kórházakban 😕
De ez ennyire bevett szokás ezekszerint h mindenki írja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!