Akik császárral szültek, lett később valami fejlődésbeli eltérése a gyereknek? Pl hiperakivitas, figyelemzavar, szenzorosság,fennmaradt primitív reflex, szenzorosság, bármi. Köszi a segítőkész válaszokat.
Kislányom indított szülésből császárral született, nincs semmi gond vele.
Ismerős mindkét gyereke ugyanígy, és mindkettővel vannak problémák: megkésett beszédfejlődés, tanulási nehézség, figyelemzavar, dührohamok.
Nem. Programcsászárom volt.
A testvérem és én is egészségesek vagyunk, minket nem tervezett császárral szült anyukánk.
Egyébként a baba sérülésére hüvelyi szülésnél nagyobb az esély.
Mindkét gyerek császármetszéssel született. Az első gyerek problémái: megkésett beszédfejlődés, megkésett szociális fejlődés, finommotorikus hiányosságok, koncentrációzavar.
A második gyerek dongalábbal született.
Őszintén, amikor épp az életedbe kapaszkodsz minden idegszáladdal, akkor ezek ezredrangú szempontok lesznek. Ma már jól kezelhetők az idegrendszer kisebb sérülései.
A húgom hüvelyi úton született (jó sok oxitocinnal), nála is volt figyelemzavar, memóriazavar, téri orientáció zavara, diszkalkulia.
Nem vagyok róla meggyőződve, hogy a császármetszés a ludas. Inkább a mesterséges oxitocin hosszútávú hatásait vizsgálnám. (Az első gyereknél kaptam oxitocint, a másodiknál nem) 13as voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!