2 éves (valószínűleg) hiperaktív gyerkőcöt hogyan altassak el délután a bölcsiben?
Adott egy cuki, mosolygós kisfiú, aki sose áll le, egyfolytában megy, nem tud egy pillanatra sem megülni a popóján, sosem azt csinálja, amit kérünk tőle a bölcsiben, egyáltalán azt is nagyon nehéz elérni, hogy rád nézzen, ha szólsz hozzá...
Tudom, hogy ennyi idősen még nem diagnosztizálnak se hiperaktivitást, se figyelemzavart, de az tény, hogy másabb, mint a többiek.
Úgy érzem, egész jól tudom kezelni a helyzetet, az altatást kivéve. Egy szobában alszik az összes kisgyerek ebéd után, sajnos nem megoldható a külön helyiségben vagy rácsos ágyban való altatás.
Az a probléma, hogy bár ez a kisfiú már ebéd előtt hulla fáradtnak tűnik, ahogy megissza, amit alvás előtt kap, felélénkül, és menne mindenfelé... A többieket viszonylag könnyű elcsendesíteni, de őt lehetetlen. Élvezi, hogy rosszalkodik és te foglalkozol vele, ha raszólsz, kinevet. A maga kis halandzsa nyelvén folyamatosan mondja a magáét, tapsikolni próbál, zizeg, láthatóan nem tud lenyugodni, dobálja magát. Végül nagyon-nagyon nehezen győz az álmosság.
Már próbáltam mindent: simogattam, az ölemben kétszer elaludt, utána már az se használt. Szándékosan nem néztem a szemébe, nem figyeltem rá, hátha megunja, de olyankor elkezd sikítozni, hangoskodni, és kénytelen vagyok raszólni. Próbáltam azzal büntetni, hogy elvettem a cumiját, mondván, ha nincs csöndben, nincs cumi. Ilyenkor is hatalmas visítás van és vergődik a matracon. Nem érdekli sajnos egyáltalán, ha beszélek hozzá ilyenkor...
Tud valaki tanácsolni valamit, bármit? Szeretnék megtanulni ebben a helyzetben is jól reagálni.
Vegyél hangos, ütemes mély levegőket, szuszogj nagyon hangosan és lassan, át fogja venni a ritmust, az magától nyugtatja és ha nincs zörej, bealszik.
Segít, ha nem simogatod, hanem ráteszed a kezed, vagy megöleled alvásnál. Illetve több takaró nyugtat, szorongástold, ha valami ránehezedik..
Nálunk ezek jöttek be, az én gyerekem is ilyen volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!