Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Vannak olyanok, akiknek...

Vannak olyanok, akiknek meglepő volt a szülés, mert nem járt akkora fájdalommal, mint amire számítottak?

Figyelt kérdés
Az unokatesóm azt mondta, mikor kijött a baba, a felesége megkérdezte: "Most tényleg csak ennyi volt a szülés?" Pedig 8 órát vajúdott, csak azt mondta egyáltalán nem fájt neki, csak mint egy erősebb mensi görcs. Vagytok még így ezzel?
2008. dec. 8. 07:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Biztos, hogy mindenki másképpen éli meg a szülést. Én nagyon szerencsés vagyok, mert nekem a vajúdás és a szülés összesen 30 perc volt. Mindemellett, amennyire visza tudok emlékezni, nagyon fájt, de amikor kibújt a kisfiam, hirtelen minden fájdalom elmúlt. Olyan érzés volt, mintha évekkel azelőtt történt volna. Igazából szerintem egy nő szülés közben olyan állapotba kerül, hogy nem is nagyon fogja fel mennyire fáj. Van aki jobban bírja, van aki kevésbé.

Szerintem ne ilyeneken gondolkodj, hanem azon, hogy mennyire csodálatos lesz utána :)

4 hetes anyuka

2008. dec. 8. 07:52
 2/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Igazából tényleg félek. 37 hetes vagyok, és majdnem mindenkitől azt hallom, hogy mennyire fájdalmas. Egyedül csak erről a lányról tudok, aki ezt így élte meg.

2008. dec. 8. 08:11
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

szia!

ne ilyeneket gondolkodj, mert mindenképpen túl kell esned rajta. Én csak azt tudom mondani, hogy mindenki azt mondta, hogy inkább császáros szülés...hát nekem két császáros szülésem volt, hát az sem leányálom. Bár nekem nincs személyes tapasztalatom, de amikor én benn voltam a kórházban, akkor akár mennyi "rendes" szüléses anyukával beszéltem, nagyon hamar túl voltak a dolgon, a fájdalmakon, persze előfordulhat hogy begyullad a seb stb... de én mint császáros, az első szülés után nehezen lábadoztam, ahhoz képest a második császárom, leányálom volt:)

szóval ne parázz, mert amikor már ott vagy, úgyis sodródsz az eseményekkel, és mint mondtam mindenképp túl kell esned rajta, de az utána következő napok, hetek, hónapok feledtettik minden fájdalmadat!:)

egy 5 éves és egy 4 hónapos kisfiú anyuja

2008. dec. 8. 08:34
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Szia.Én 6hete szültem,nekem megindították 39hetesen,oxitocint kaptam délután 4kor kezdték.A húgom és a párom volt bent felváltva.Rendszeresen jöttek a fájások és eléggé magasan voltak a mérőszámok,de én csak keményedést éreztem,nem fájt egyáltalán.A húgom kész volt,hogy ez hogy lehet,a doki azt mondta van ilyen de elég ritka.Igaz nem is tágultam nem tudom,hogy ez miatt e.De az előzővel is ez volt a probléma...mindkettő császár lett...Minden jót,könnyű szülést
2008. dec. 8. 08:34
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2008. dec. 8. 08:36
 6/18 anonim ***** válasza:
95%

Szia!

Én úgy tapasztaltam eddigi szüléseim során, hogy a félelem és szorongás nagymértékben meghatározza a szülési fájdalmat. Amikor az ember fél, eleve egy görcsös állapotban van és ez fokozza a tágulási fájdalmat.Ilyenkor a szervezet szinte önmaga ellen dolgozik, mert a félelem visszatartaná a az ellazulást, a baba születése pedig pont ettől lesz könnyebb. Én csak azt tudom neked tanácsolni, hogy amennyire lehet, maradj nyugodt, fogadd el a folyamatot és akkor annál könnyebben megadja magát a tested, sokkal inkább együttt fog működni veled. A császármettszések nagy számában szerintem ez a nagyfokú szorongás is szerepet játszik!

Az mi kultúránk "elfelejtett" szülni és orvosi beavatkozásnak tartja. Bízz abban, hogy a tested tudja, mit kell tennie!

3 gyerekes, negyediket váró kismama

2008. dec. 8. 08:37
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

az első 08:34-es vagyok..

én nem szorongtam egyáltalán, nem féltem a szüléstől, sőt én amilyen állapotban voltam az első terhességemnél a 20. héttől inkább vártam már. Toxémiám volt, ezért fájásaim sem voltak, magas vérnyomás stb., ezért a császár.. a második babámnál pedig voltak fájásaim csak nem tágultam, + még a babám belekakált a magzatvízbe.. ezért a második császár.

2008. dec. 8. 08:40
 8/18 A kérdező kommentje:
Biztosan van valami abban amit írsz. Elhatároztam, hogy délután lefekszem egy kicsit, ellazulok és megpróbálok "felkészülni a babával együtt". Amolyan "beszélgetésre" gondoltam. Végülis az lesz életem eddigi legszebb napja is, nem igaz? :)
2008. dec. 8. 08:41
 9/18 A kérdező kommentje:
Persze, igen, vannak más helyzetek is. Amikor a legjobb megoldás a császár.
2008. dec. 8. 08:42
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Én összesen 6 órát vajúdtam, pedig első baba volt. Abból is az első 3 órában még simán nevetgéltem a férjemmel, beszélgettünk, sétálgattam. Az utolsó 2 óra volt keményebb, de akkor is állva-ülve vajúdtam, mert kényelmesebb volt, de egyáltalán nem mondom, hogy bele kellett halni, annyira fájt. A kitolásnál meg végre lehet "dolgozni", az már nem is a fájdalomról szól, hanem az erőnlétől.

Egyébként nekem sokat segített, hogy a szülésznőm azt mondta, "üdvözöljek" minden fájást. Így minden fájásnál örömködtünk a férjemmel, bízattuk a szervezetem, hogy csak így tovább, jöjjön egy még erősebb és egy még erősebb... Nekünk bevált, rettentő gyorsan tágultam első babához képest, és a szülés is teljesen pozitív élmény volt! Sok sikert!

2008. dec. 8. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!