A szülés utáni tisztulás fájdalommal jár? (mint menseskor? ) Mennyi ideig tart? Csak egy hétig intenzív, vagy változó? A normál egészségügyi betét is elég ilyenkor, vagy kell a Tena?
a tisztulási vérzés nem fáj
nekem csak a kórházban kellett a Tena betét, mire hazajöttem már elég volt a sima éjszakai betét - 1 hónap után már csak tisztasági betétet használok, mert még van egy kis barnázgatás, de nem vészes, szerintem hamarosan elmúlik
Saját tapasztalatomat tudom csak leírni: nekem nem fájt a vérzés, nem görcsöltem. Inkább csak a gátsebre emlékszem, hogy fájt, de az is főleg a varratszedésig. Egy héttel a szülés után már törökülésben ültem a védőnő nagy meghökkenésére.
A vérzés az első 3-4 napon volt a legerősebb, akkor jól jön a Tena, de utána egy sima betét is elég volt. Nekem sokáig tartott, valamikor a 7-8. hét körül lett vége, de az már nagyon gyenge volt, alig vettem észre.
Sziasztok!
Köszi szépen a válaszokat!Mindőtöknek jó egészséget kívánok!
Azért ez nagyon változó lehet.Első szülés után nem annyira fájdalmasak a méhösszehúzódások.A második után már jobban,a harmadikkal pedig iszonyú erősek voltak nekem.A szülés utáni napon annyira,hogy simán elment szülési fájásnak.
A vérzésem nekem az elsővel 7 hétig tartott,aztán még 1-2 hét barnázgatás.A másodikkal megúsztam 5 héttel,a harmadiknál megint tovább tartott.És nekem 2-3 hétig eléggé intenzív volt.Aztán volt,hogy azt hittem már abbamarad,mert 1 napig szinte semmi,aztán újra jó erősen véreztem.Ez kb 3 hét után volt.Úgyhogy,ez is változó,nem vagyunk egyformák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!