Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni első nap már...

Szülés utáni első nap már otthon kinek hogy telt? :)

Figyelt kérdés

Sziasztok

Első babámat várom, jelenleg 33 hetes vagyok.

Mostanában sokat gondolkodom azon milyen lesz haza jönni a kisfiammal.

A párommal is sokszor elképzeljük milyen is lesz már hárman, hogyan is fog telni az első 1-2napunk?!

Elképzelem ahogy haza jövünk, a baba nagyjából végig alszik, én lezuhanyzom, elpakolom a kórházi holmikat, elindítok egy mosást stb

Ez mennyire reális "elképzelés"?

Aki megosztaná szívesen olvasnám kinek hogy telt a kórház utáni első nap?

Nyűgös volt e baba? Volt e idő pihenésre? Volt aki igényelte még a fekvést, vagy volt aki úgy folytatta a minden napjait mintha nem is szült volna stb?!

Köszönöm a válaszokat előre is 😊

2021. jún. 8. 13:56
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
75%
18 vagyok. Egyébként most is jottek keres nelkul, az anyos beszologatasait hallgattam de most mar nem erdekel. Fel sem veszem. Nem tudom, nem orultem, hogy 4 nap nem alvás után meg őt is hallgattam.
2021. jún. 9. 08:08
 22/29 anonim ***** válasza:
100%
Ki pontozgat le TAPASZTALATOKAT?? Jézusom, ember. Keress valami hobbit.
2021. jún. 9. 10:48
 23/29 anonim ***** válasza:
100%
Egy ideje valaki ezzel szórakázik.Nem is értem..😡
2021. jún. 9. 12:37
 24/29 anonim ***** válasza:
24%
21 évemet betöltöttem, és utána jött a lanyom, igazi születésnapi ajándék volt 😄 jó volt a kórházban lenni, nagyon aranyosak voltak a szoba társak, szinte mindenkinek első baba volt, szoval segített mindenki mindenkinek igazi kis családi légkör alakult ki. De amikor a takarítónő sorra beszólt mindenkinek, hogy “jajj hogy fogod a babat, csak vizet lehet inni, tedd már le a babat stb” azt hittük felpofozzuk. Takarítani alig bírt de azért osztotta az eszet, na mindegy ez lenyegtelen. Nagyon jó volt haza jonni, de hirtelen nem találtam a helyem, nem volt kényelmes a fotelben szoptatni, mert a kórházi agyhoz voltam szokva. Mivel csaszaros voltam, egy kicsit örültem is, hogy nyugiba tudok fel-1orat pihenni, amíg a ferjem babazott. Sajnos sok segitsegem nem volt, a ferjem két het után ment dolgozni, anyukám alig tudott jönni mert akkor kezdődött a COVID mizéria így állandóan dolgoznia kellett. Sose agyaltam rajta milyen lesz itthon 3asban, de nagyon jó volt. Most várjuk a kistesot, új házba költözünk, ő már oda fog születni. Kimondhatatlanul várjuk már, de addig a mának élünk ☺️ Kitartást kérdező, lesz ahogy lesz, de biztos hogy lesznek örömteli napok!
2021. jún. 10. 12:39
 25/29 anonim ***** válasza:
48%
Délután 4 körül értünk haza. Én 1hetet voltam bent terminus túllépéssel+3 napot a babával. Hazaértünk, én beraktam a kicsit a kiságyba, a párom elment, hogy elhozza az anyját. Én már akkor kb idegbajt kaptam, mert lett volna mit takarítani 10 nap után. Aztán jött a mama, megcsodálta a gyermeket, én meg a hátam közepére sem kívántam az egészet. Elmentek, megetettem a babát, aztán kb 1óra múlva hazaért a párom. Hasfájós volt a kicsi, így az első éjszaka aludtam kb 5 órát. Másnap pedig jött a védőnő vizitre, de addig kitakarítottam nagyjából, meg beraktam néhány csirkecombot a sütőbe, hogy azért valami ebéd legyen. A védőnő meg nézett, hogy tegnap jöttünk haza és ma már főzök? Babaetetés, büfi, ringatás, altatás, sírás, fejés. Kaptam egy rakás tanácsot meg okosságot mindenkitől és kb sikítani tudtam volna, hogy hagyjanak már békén. Kb így telt az első két nap otthon.
2021. jún. 10. 14:43
 26/29 anonim ***** válasza:
49%
Sürgőssègi csàszàrom volt mert nem volt jò a ctg 8 cm tàgulàs utàn. Első nap ah hazamentem egy ismerössel az egyik kezemben babàval a masikban pedig hùztam a böröndöt ki a korhàzbòl. Hazaèrtem az üres lakàsba ahol 2 drb töltöt kàposzta vàrt... a fèrjem a szülès napjàra kapott csak szabadnapot. Kb egy hónapig örültem ha enni ès pisilni tudtam mert igazi kis matrica a lànyom. A fèrjem fözött ès takarìtott mikor hazajött a 12 oràs müszakbòl. Egy hònapig nagyon fàjt a hegem ,nehèz volt a babàt ellàtni ès magamnak is egy egy vajas kenyeret keni.. legtöbször azt is fèlkèzzel mert ha letettem sìrt. Nem volt segitsègem ezen kívül semmi. Mèg kb 3 hètig az àgybòl is nagyon fàjt felkelni. Ahogy olvasom itt mindenki szerencsesebb volt nalam. Egy 7 hetes kislàny anyukàja.
2021. jún. 19. 00:14
 27/29 anonim ***** válasza:
18%

24es vagyok.

Féltékenyek vagytok drágáim, akik lepontoztak?☺️ Jajj de edesek vagytok. Remelem nektek is ilyen örömteli volt a szülés után mint nekem❤️

2021. jún. 19. 20:58
 28/29 anonim ***** válasza:
71%
27es drágaságom. A válaszod 2/3a nem a kérdésre volt válasz.
2021. jún. 19. 22:23
 29/29 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem benne volt a lényege!
2021. jún. 20. 21:29
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!