Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülés utáni első nap már...

Szülés utáni első nap már otthon kinek hogy telt? :)

Figyelt kérdés

Sziasztok

Első babámat várom, jelenleg 33 hetes vagyok.

Mostanában sokat gondolkodom azon milyen lesz haza jönni a kisfiammal.

A párommal is sokszor elképzeljük milyen is lesz már hárman, hogyan is fog telni az első 1-2napunk?!

Elképzelem ahogy haza jövünk, a baba nagyjából végig alszik, én lezuhanyzom, elpakolom a kórházi holmikat, elindítok egy mosást stb

Ez mennyire reális "elképzelés"?

Aki megosztaná szívesen olvasnám kinek hogy telt a kórház utáni első nap?

Nyűgös volt e baba? Volt e idő pihenésre? Volt aki igényelte még a fekvést, vagy volt aki úgy folytatta a minden napjait mintha nem is szült volna stb?!

Köszönöm a válaszokat előre is 😊

2021. jún. 8. 13:56
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
56%
Hát... az én kisfiam nem volt egy eszik-alszik baba. Hazajöttünk, és gyakorlatilag folyton sírt. Én meg azon töprengtem, hogy mit csinálok rosszul. :( Nem aludtunk semmit a férjemmel, zombik voltunk. Anyukám segített mindenben.
2021. jún. 8. 15:35
 12/29 anonim ***** válasza:
68%

Az elsővel az első nap úgy telt, hogy a baba aludt a mózesben a franciaágy közepén, mi meg pakoltunk, mert akkor kezdtünk költözni...

A másodikkal betettem az ágyába aztán mentem csinálni a házimunkát...

2021. jún. 8. 15:48
 13/29 anonim ***** válasza:
78%

Császáros voltam, éppen még koraszülött ikrekkel, ketten voltunk a férjemmel rájuk, pihenni nem mertem, féltem, szorongtam. Lélegeznek? Eleget ettek? Ugye nincs bajuk? Cseréljek pelust? Ne cseréljek? Nő a súlyuk? Légzésfigyelő be van kapcsolva? LÉGZÉSFIGYELŐT KAPCSOLD BE! De eszik eleget? Miért sír?

Ne. Legyél. Ilyen. Sok boldog pillanattól megfosztanád vele magad.:)

2021. jún. 8. 16:47
 14/29 anonim ***** válasza:
66%
Huh,igazabol mar nem is emlekszem ra,pedig "csak" fel eve volt... Kedves ferjem nem szamitott arra,hogy delelott mar mehetunk is,ezert nem volt ideje takaritani,igy egybol kezdhettem kisebb takaritassal... Mondjuk o alapbol is egy lusta ember😅. Viszonylag nyugodt volt,ugy remlik. Szegenykemnek a korhazban alig akartak tapszert adni,vegig csak sirt,pedig 1 csepp tejem nem volt,es azota sem,tapszeres lett a babam teljes mertekben. Szoval megvaltas volt,hogy kapott remdesen enni,es nem csak sirt. Ugy remlik sokat alukalt akkor,este talan 1-2x keltunk hozza. Anyukam jott masnap reggel az orszag masik felebol,jo ertes volt latni az oromet, illetve nagy segitseg is volt.
2021. jún. 8. 17:22
 15/29 anonim ***** válasza:
39%

Szoptattam, szoptattam és szoptattam.

Arra érdemes "felkészülni" hogy egy újszülött baba szinte folyamatosan mellen akar lenni. Nem feltétlenül éhes, tehát nem kell megijedni, hogy kevés a tejed (vagy ne hagyd bebeszélni, hogy nem elég tápláló a tejed, mert ilyen nincs). Csak cuclizik rajtad a pici, a Te tested melegére, a szívverésedre, illatodra van szüksége. Nem kapatod el, nem rontod el, nem szoktatod ölbebabának, ha kielégíted ezt az igényét.

Egy gyermekágyas anyának nem az a dolga, hogy ragyogjon a lakás. A gyermekágyas időszaknak a pihenésről, regenerálódásról, és a babára hangolódásról kellene szólnia. Hidd el, többszörösen megtérül, ha nyugton maradsz a gyermekágy alatt, és csak pihensz, rendesen eszel és iszol, meg a babával foglalkozol. Minden más megvár.

2021. jún. 8. 20:42
 16/29 anonim ***** válasza:
59%

Én is elképzeltem, hogy én még az nap takarítok kicsit

Meg mosok

Majd hazaértünk délután 2re

Letettem az ágyra

Leültem mellé és csak néztem

Elszaladt a nap, nem csináltam semmit... pisilni elfelejtettem, hihetetlen volt, hogy ő van. És csak akkor tudatosult bennem, hogy "úristen megszületett, itt van, az enyém..."

Szóval az a napom elúszott

Utána én extrán a szoptatásra figyeltem, mert 0 szopóreflexel született a kislányom, ráadásul korababaként gyenge volt, de mindenképp szoptatni szerettem volna (akkor erősen dolgozott bennem a bűntudat, hogy "nem voltam képes megszülni természetesen a babát" legalább a szoptatás maradjon meg nekem) férjem látta el a háztartást kb az első 1-1,5 hétben. 6hétig senki nem jött hozzánk

2021. jún. 8. 20:57
 17/29 anonim ***** válasza:
54%
Mint a 15-ös. Plusz az én babámat nem lehetett lerakni a kiságyba, azonnal ébredt es sírt, csak ölben vagy hordozóban aludt. Nekem fájt a gátsebem es a bedurrant aranyerem, félig fekvő pózban próbáltam szoptatni. Mindezek viszont eltörpültek amellett az eufória mellett, hogy VÉGRE hárman vagyunk!! Csodálatos erzés volt. Nem volt idill, inkább káosz, egy csodálatos káosz.
2021. jún. 8. 21:30
 18/29 anonim ***** válasza:
69%
Az elsővel en is nyűgös voltam, utaltam mikor jöttek latogatni. Mar első nap! Ugy, hogy nem is hivtunk senkit. Fáradt voltam, a kórházban felvaltva orditottak a gyerekek, aludni 4 napig nem tudtam. Próbáltuk mar az elejetol kiságyban altatni, szenvedtunk, en meg meg mindig nem aludtam. Aztán a másodikkal teljesen más volt minden. A kórházban is csak mi aludtunk ejjel, nem zavarta a tobbi gyerek, engem sem. Felkelt, evett, visszaaludt. En is. Olyan kipihent vagyok mint, mielőtt megszuletett. A nagy reggel 8ig alszik, mi is. Nem erolkodok a kisaggyal, elalszik a mellkasomon, vagy mellettem meg a 4 evesem mellett. Minden tiszta jo.
2021. jún. 8. 22:41
 19/29 anonim ***** válasza:
68%
Én pont 33 hétre szültem császárral.Hála Istennek jol volt,csak híznia kellett.December 23.án engedték haza.Meg lepetés volt,mert azt mondták karácsonyra tuti nem lesz itthon.Dec.9.én született.1990g mal engedték ki,azt mondták a többi ajándék.(2 kg mal engedik haza a babákat ).Úgy sírtam mint a záporeső örömömben.Haza jöttünk,lefektettük magunk közé és csak néztük azt a picike testét😍😍😍Egyébként megy minden tovább,csak ott a baba.Ha van időd főzöl,ha nincs,mert épp nyűgös,akkor vele vagy.Ennyi a különbség.Eleinte furi nagyon,pláne éjjel felkelni hozzá.Azt sem tudtam hol vagyok.Utána viszont olyan mintha mindig is velünk lett volna.Pont ma másfél éves a kis tündérkém.🥰🥰🥰🥰
2021. jún. 9. 07:45
 20/29 anonim ***** válasza:
51%
18# A baba látogatásra nem kell az embereket hívini.Ez nem lagzi!A temetésre sem hívsz senkit.Örülj hogy mentek.Hozzánk a kutya sem jött mert senkit nem érdekeltünk.🤷Ennyit a jo rokonságrol.
2021. jún. 9. 07:49
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!