Szülés utáni első nap már otthon kinek hogy telt? :)
Sziasztok
Első babámat várom, jelenleg 33 hetes vagyok.
Mostanában sokat gondolkodom azon milyen lesz haza jönni a kisfiammal.
A párommal is sokszor elképzeljük milyen is lesz már hárman, hogyan is fog telni az első 1-2napunk?!
Elképzelem ahogy haza jövünk, a baba nagyjából végig alszik, én lezuhanyzom, elpakolom a kórházi holmikat, elindítok egy mosást stb
Ez mennyire reális "elképzelés"?
Aki megosztaná szívesen olvasnám kinek hogy telt a kórház utáni első nap?
Nyűgös volt e baba? Volt e idő pihenésre? Volt aki igényelte még a fekvést, vagy volt aki úgy folytatta a minden napjait mintha nem is szült volna stb?!
Köszönöm a válaszokat előre is 😊
Az elsővel az első nap úgy telt, hogy a baba aludt a mózesben a franciaágy közepén, mi meg pakoltunk, mert akkor kezdtünk költözni...
A másodikkal betettem az ágyába aztán mentem csinálni a házimunkát...
Császáros voltam, éppen még koraszülött ikrekkel, ketten voltunk a férjemmel rájuk, pihenni nem mertem, féltem, szorongtam. Lélegeznek? Eleget ettek? Ugye nincs bajuk? Cseréljek pelust? Ne cseréljek? Nő a súlyuk? Légzésfigyelő be van kapcsolva? LÉGZÉSFIGYELŐT KAPCSOLD BE! De eszik eleget? Miért sír?
Ne. Legyél. Ilyen. Sok boldog pillanattól megfosztanád vele magad.:)
Szoptattam, szoptattam és szoptattam.
Arra érdemes "felkészülni" hogy egy újszülött baba szinte folyamatosan mellen akar lenni. Nem feltétlenül éhes, tehát nem kell megijedni, hogy kevés a tejed (vagy ne hagyd bebeszélni, hogy nem elég tápláló a tejed, mert ilyen nincs). Csak cuclizik rajtad a pici, a Te tested melegére, a szívverésedre, illatodra van szüksége. Nem kapatod el, nem rontod el, nem szoktatod ölbebabának, ha kielégíted ezt az igényét.
Egy gyermekágyas anyának nem az a dolga, hogy ragyogjon a lakás. A gyermekágyas időszaknak a pihenésről, regenerálódásról, és a babára hangolódásról kellene szólnia. Hidd el, többszörösen megtérül, ha nyugton maradsz a gyermekágy alatt, és csak pihensz, rendesen eszel és iszol, meg a babával foglalkozol. Minden más megvár.
Én is elképzeltem, hogy én még az nap takarítok kicsit
Meg mosok
Majd hazaértünk délután 2re
Letettem az ágyra
Leültem mellé és csak néztem
Elszaladt a nap, nem csináltam semmit... pisilni elfelejtettem, hihetetlen volt, hogy ő van. És csak akkor tudatosult bennem, hogy "úristen megszületett, itt van, az enyém..."
Szóval az a napom elúszott
Utána én extrán a szoptatásra figyeltem, mert 0 szopóreflexel született a kislányom, ráadásul korababaként gyenge volt, de mindenképp szoptatni szerettem volna (akkor erősen dolgozott bennem a bűntudat, hogy "nem voltam képes megszülni természetesen a babát" legalább a szoptatás maradjon meg nekem) férjem látta el a háztartást kb az első 1-1,5 hétben. 6hétig senki nem jött hozzánk
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!