Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Derékfájás miatt császármetszé...

Derékfájás miatt császármetszés - valóban szükséges?

Figyelt kérdés

25 hét óta nem múló derék- és keresztcsonti fájdalom miatt utalt be a nőgyógyászom neurológushoz. 2-3 hétig nagyon elviselhetetlen fájdalmam volt, nem tudtam ráállni hol az egyik, hol a másik lábamra. Most már rá tudok állni, de még mindig érzek fájdalmat, néha erős, éles, szúró fájdalmat. A neurológus megvizsgált, igazából nem talált semmi komolyabbat, annyi, hogy megtalálta azt az ideget, ami nyomásra fájt, illetve az is kiderült, hogy az egyik lábamon kevésbé érzem a dolgokat, mint a balon. Valószínű ott nyom egy ideget a baba.

Ezmiatt ráírta a papíromra, hogy természetes szülés nem javasolt. Azzal indokolta, hogy ez nem veszélytelen, ha ezeknek a fájdalmaknak ellenére természetesen szülök, nagy a kockázata későbbi idegkárosodásnak.

Teljesen tanácstalan vagyok, első baba. Természetesen elfogadom amit mondanak az orvosok, de teljesen tapasztalatlan vagyok még ebben.

Volt valakinek hasonló tapasztalata?

2021. jún. 4. 09:29
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Én is szerettem volna természetesen szülni, de ha indokolt a császár, akkor indokolt. A baba és a te érdekedben. Szerintem pont ebben nincs helye vitának, mert nem éri meg a kockázatot az idegkárosodás. Fáj ez is meg az is, csak máshogy, de szülés mind a kettő.
2021. jún. 5. 13:16
 22/22 anonim ***** válasza:

Szia.

Kettő gerincsérvem van, gyógytornàval karban tudom tartani, a terhesség alatt ritkán volt gondom vele hálistennek. Az idegsebész nem látta indokoltnak a császárt, azt mondta ha combtőbe sugárzó fájdalmam van, azonnal keressem fel. 38 hetes vagyok.

2021. jún. 20. 22:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!