Derékfájás miatt császármetszés - valóban szükséges?
25 hét óta nem múló derék- és keresztcsonti fájdalom miatt utalt be a nőgyógyászom neurológushoz. 2-3 hétig nagyon elviselhetetlen fájdalmam volt, nem tudtam ráállni hol az egyik, hol a másik lábamra. Most már rá tudok állni, de még mindig érzek fájdalmat, néha erős, éles, szúró fájdalmat. A neurológus megvizsgált, igazából nem talált semmi komolyabbat, annyi, hogy megtalálta azt az ideget, ami nyomásra fájt, illetve az is kiderült, hogy az egyik lábamon kevésbé érzem a dolgokat, mint a balon. Valószínű ott nyom egy ideget a baba.
Ezmiatt ráírta a papíromra, hogy természetes szülés nem javasolt. Azzal indokolta, hogy ez nem veszélytelen, ha ezeknek a fájdalmaknak ellenére természetesen szülök, nagy a kockázata későbbi idegkárosodásnak.
Teljesen tanácstalan vagyok, első baba. Természetesen elfogadom amit mondanak az orvosok, de teljesen tapasztalatlan vagyok még ebben.
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Igen, sogornom is ezert szult csaszarral.
Szerintem ne akarj okosabb lenni az orvosnal. A baba egeszsege a legfontosabb, nem a szules mivolta.
Nem olyan alom am a tetmeszetes szules. Ha ujrakezdhetnem, biztosan megfizetnem a csaszart, es akkor nem kellene felnem, hogy az oxigenhiany amivel szuletett, nem okoz e maradandot.
Orulj neki, ez a velemenyem.
Csaszaros is tud szoptatni,csak nem szabad feladni, es ha gondod van, kerd szoptatasi tanacsado segitseget.
Mar most felkeresnek egyet, hogy felkeszitsen, csaszarnal milyen nehezsegek lehetnek a szoptataskor es hogy kezeld a helyzetet.
Kérhetsz esetleg másodvéleményt.
Azt meg felejtsük már el kedves válaszolók hogy a császár jobb. Egyik se jobb mint a másik. Mind a kettő nehéz, fájdalmas, kockázatos és lehet szövődménye. És mind a kettő alakulhat úgy hogy trauma lesz.
6os offolasert jelentve vagy.
Nrm kene minden kerdes alatt errol veszekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!