Derékfájás miatt császármetszés - valóban szükséges?
25 hét óta nem múló derék- és keresztcsonti fájdalom miatt utalt be a nőgyógyászom neurológushoz. 2-3 hétig nagyon elviselhetetlen fájdalmam volt, nem tudtam ráállni hol az egyik, hol a másik lábamra. Most már rá tudok állni, de még mindig érzek fájdalmat, néha erős, éles, szúró fájdalmat. A neurológus megvizsgált, igazából nem talált semmi komolyabbat, annyi, hogy megtalálta azt az ideget, ami nyomásra fájt, illetve az is kiderült, hogy az egyik lábamon kevésbé érzem a dolgokat, mint a balon. Valószínű ott nyom egy ideget a baba.
Ezmiatt ráírta a papíromra, hogy természetes szülés nem javasolt. Azzal indokolta, hogy ez nem veszélytelen, ha ezeknek a fájdalmaknak ellenére természetesen szülök, nagy a kockázata későbbi idegkárosodásnak.
Teljesen tanácstalan vagyok, első baba. Természetesen elfogadom amit mondanak az orvosok, de teljesen tapasztalatlan vagyok még ebben.
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
8,9 az 5ös miert nem bacca a csőrötöket? A masik valaszolo azokra regaalt akik istenitik a csaszart. Nem ő kezdte a vitat, csak leirta eleg semlegesen hogy mi vam. Nem a kerdezo meg az orvosa ellen irt, hanem az orulj neki stb reakciokra..na mindegy.
Kerdezo ha ezt mondtak akkor ezt. Esetleg megkerdezhetsz meg egy orvost ,de gyanus hogy ugyanazt mondja. Nem ez a lenyeg hanem hogy mindketten egeszsegesek legyetek. Ez van..
Ha aggódsz, én is azt tanácsolom, hogy kérj másodvéleményt. A környezetemben többen estek át császáron egészségügyi okok miatt, egyik esetben sem indokolatlanul javasolták a szakorvosok.
A szoptatással kapcsolatos károgókra pedig nem feltétlenül kell hallgatni, sok ismerősömmel egyetemben én is gond nélkül szoptattam császár után.
Senki nem bagatellizalta a csaszart, nem kene ilyen erzekenynek lenni es a frusztraciodat itt kivetiteni egy random poszt alatt 🤷
Ha valami lelki problemad van, szerintem pszichologust kene felkeresned, hogy segitsen feldolgozni a traumad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!