Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Derékfájás miatt császármetszé...

Derékfájás miatt császármetszés - valóban szükséges?

Figyelt kérdés

25 hét óta nem múló derék- és keresztcsonti fájdalom miatt utalt be a nőgyógyászom neurológushoz. 2-3 hétig nagyon elviselhetetlen fájdalmam volt, nem tudtam ráállni hol az egyik, hol a másik lábamra. Most már rá tudok állni, de még mindig érzek fájdalmat, néha erős, éles, szúró fájdalmat. A neurológus megvizsgált, igazából nem talált semmi komolyabbat, annyi, hogy megtalálta azt az ideget, ami nyomásra fájt, illetve az is kiderült, hogy az egyik lábamon kevésbé érzem a dolgokat, mint a balon. Valószínű ott nyom egy ideget a baba.

Ezmiatt ráírta a papíromra, hogy természetes szülés nem javasolt. Azzal indokolta, hogy ez nem veszélytelen, ha ezeknek a fájdalmaknak ellenére természetesen szülök, nagy a kockázata későbbi idegkárosodásnak.

Teljesen tanácstalan vagyok, első baba. Természetesen elfogadom amit mondanak az orvosok, de teljesen tapasztalatlan vagyok még ebben.

Volt valakinek hasonló tapasztalata?

2021. jún. 4. 09:29
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek! ment a zöld!
2021. jún. 4. 10:20
 12/22 anonim ***** válasza:
48%
Jelentsetek. Attól még nem lesz kevésbé gusztustalan hogy itt sokan lebagatelizálják a császárt. Meg ilyeneket iratok hogy örüljön neki. Hát lehet nem örül. Lehet fél, nem akar műtétet.
2021. jún. 4. 10:20
 13/22 anonim ***** válasza:
81%

8,9 az 5ös miert nem bacca a csőrötöket? A masik valaszolo azokra regaalt akik istenitik a csaszart. Nem ő kezdte a vitat, csak leirta eleg semlegesen hogy mi vam. Nem a kerdezo meg az orvosa ellen irt, hanem az orulj neki stb reakciokra..na mindegy.

Kerdezo ha ezt mondtak akkor ezt. Esetleg megkerdezhetsz meg egy orvost ,de gyanus hogy ugyanazt mondja. Nem ez a lenyeg hanem hogy mindketten egeszsegesek legyetek. Ez van..

2021. jún. 4. 10:44
 14/22 anonim ***** válasza:
88%

Ha aggódsz, én is azt tanácsolom, hogy kérj másodvéleményt. A környezetemben többen estek át császáron egészségügyi okok miatt, egyik esetben sem indokolatlanul javasolták a szakorvosok.

A szoptatással kapcsolatos károgókra pedig nem feltétlenül kell hallgatni, sok ismerősömmel egyetemben én is gond nélkül szoptattam császár után.

2021. jún. 4. 10:49
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
2 éve mikor szültem a szobatársamat ezért császározták.Vagyis ő bottal jött szülni, mert a végére már az is kellett.Nyilván van valami oka annak, hogy ezt javasolja az orvos.De ahogy a 14 válaszoló írja, ha bizonytalan vagy keress meg egy másik orvost, ebbe nincs semmi és jogod is van hozzá.A legtöbb orvos azért nézi, hogy szülésnél lehetőleg ne legyen komplikáció és ha valaki rizikós akkor inkább a császárt javasolják.
2021. jún. 4. 10:58
 16/22 anonim ***** válasza:
En meg ilyenrol nem is hallottam. 😬
2021. jún. 4. 11:54
 17/22 anonim ***** válasza:
14%

Senki nem bagatellizalta a csaszart, nem kene ilyen erzekenynek lenni es a frusztraciodat itt kivetiteni egy random poszt alatt 🤷

Ha valami lelki problemad van, szerintem pszichologust kene felkeresned, hogy segitsen feldolgozni a traumad.

2021. jún. 4. 13:02
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem is fájt a lábam sőt a derakam is és el van meszesedve a gerincem 30 évesen. Gondolhatod milyen kellemes amikor azok a kis kampók nyomják az ideget a gerincem mellett. Néha a bordáimba is kisugárzik a fájdalom. De természetes úton szültem.
2021. jún. 4. 14:08
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Nézd. Ha már olyan fájdalmad volt, hogy orvoshoz kuldtek... en sem tudtam már menni se az utolsó hónapban úgy nyokott a gyerek mégse kuldtek sehova. Szoval ha már elküldtek és megvan a szakvélemény ne akarj megnyomorodni. Teljes hülyeség.
2021. jún. 4. 16:14
 20/22 anonim ***** válasza:
34%
12 eljutott az agyadig hogy a kerdezo megnyomorodhat??? Ez nem csaszar vagy termeszetes szules kerdes. Az orvos nem veletlenul irta neki hogy csaszar javasolt! Manapsag a csaszar rutin mutet NE sugallj egy beteg embernek olyat hogy szalljon szembe az orvosaval. Igenis oruljon neki hogy van megoldas a betegsegere amiert egyebkent van aki fizet valoban hiszen a csaszar sokszor biztonsagosabb a huvelyi szulesnel. (Lasd egyik hozzaszolo irta is hogy a babaja oxigenhianyt szenvedett).
2021. jún. 4. 21:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!