Szülés utáni első menstruációnál használhatók tampont?
9 hete szültem a babámat. Most úgy néz ki, hogy megjött a menzeszem. Teljesen fájdalom mentesen. Tegnap elég volt a normál betét, meg éjjel is. Ha esetleg erősebbre váltana, használhatok már tampont? Kontrollon minden rendben volt, de erről nem kérdeztem a dokit. Párommal még nem voltunk együtt, mert a hegem kicsit érzékeny volt még.
Kb mire számítható, mennyire gyakori hogy egyből beáll? Azalia fogamzásgátlót írt a doki. Tejem egyenlőre még van, de csak fejem.
A szakirodalom szerint az első mensin még ki kell hagyni a tampont.
Én ebben sajnos nem tudok nyilatkozni, mert a 6hetes kontrollig megvolt a szülés utánibvérzésem, utána pedig 3 hónapig szó szerint folyamatosan véreztem az azaliától.
Addug végig betétet használtam (pedig elmondhatatlanul utálom)
Ezt a gyógyszert kétszer átgondolnám a helyedben. Akivel eddig beszéltem, és ezt szedte, csak negatív tapasztalatai voltak.
Nekem konkrétan a hormonháztartásom vágta gallyra.
Nekem a gyógyszer okozta a 3hónap, pontosabban 3 levélnyi vérzést.
Én elmentem miatta vissza az sztk-ba, nem volt akkor meg dokim, ott írták fel. A doki azt mondta, mit stresszelek, ez normális, most fogadja be a szervezetem a gyógyszert. Hittem nekiy szedtem tovább.
A 4.levéltől kezdve viszont egyáltalán nem volt vérzésem.
Fiam 1éves korában hagytam abba, újra babát akartunk. (Szoptatni addig simán tudtam a fiamat, a tejjel nem volt gond).
Letettem a gyógyszert, abbahagytam a szoptatást, továbbra sem jött meg. 3hó után mentem dokihoz, én hülye vissza az sztk-ba. Legyintettek rá, majd visszajön, addig is örüljek, hogy nem vérzek. 6hónappal a gyógyszer után még mindig semmi. Akkor elmentem magándokihoz. Kaptam gyogyszert, amitől megjött. 2hónap alatt teherbe is estem, de elvetéltem. Akkor nézetett a doki hormonpanelt. Katasztrófa lett az eredmény. 1évig kezelt, mire újra lett havim, és teherbe tudtam esni.
3éves elmúlt a fiam, most sikerült, 16hetes vagyok, de még mindig rettegek, nehogy baj legyen.
2es voltam.
Jézus úr Isten
Nekem magán doki írta, most kicsit hezitálok hogy ezt az 1 levelet végig szedjem e 🙄
Kérdésedre a válasz,én a mai napig betétet használok
Ha megyek valahova,akkor rakok tampont
Pedig én mióta az eszemet tudom,tamponos voltam,de most egyszerűen nem tudom használni,nem érzem jól magam
Az Azalia engem is tönkre tett,ugyanugy jártam mint a 4.válaszoló,csak én majdnem fél évig véreztem
Nagyon gyenge voltam,majd dokit váltottam,aki azt tanácsolta,hogy azonnal hagyjam abba a gyógyszert,majd nem estem teherbe,kivizsgáltak,kaptam gyógyszert,majd rá 5hónappal estem teherbe a 2.gyermekkel
Mostani eszemmel nem kezdeném el szedni,az biztos
De most pár ismerőstöl is hallottam a vérzést,hogy folyamatosan véreznek
Nekik is azt tanácsoltam,hagyják abba a szedését,főleg ha akarnak 2.gyermeket
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!