Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülès vagy csàszàr?

Szülès vagy csàszàr?

Figyelt kérdés
28 hetes kismama vagyok, s nagyon fèlek a szülèstől. Első perctől csàszàrt akartam, az orvosom azt mondta, dönthetek, viszont nem lenne szukseg rà, mert minden rendben velem ès a babàval is. Lehet butànak gondoltok, de egyszeruen nem tudom elkèpzelni h kibirom azt a fàjdalmat, nagyon fèlek. Operàlni meg màr operàltak vakbèlre, ugyhogy inkàbb vàgatnàm magam. Mik a tapasztalatok nàlatok?

2021. márc. 30. 23:01
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
87%
19 bocs nem akartam megsérteni senkit akinek valódi problémája lett a császár szövődményekent. De a hüvelyi szulesnek is van hosszútávú szövődménye ami lerontja az életminőséget. Aki meg nagyon panikol a szulestol szerintem amúgy is könnyebben kerül oda hogy csaszarozzak, akkor meg már jobb ha programozottan. De hozzáteszem hogy tájékozódni kell előtte és az alapján mérlegelni.
2021. márc. 31. 10:18
 22/39 anonim ***** válasza:
100%
20 lehet hogy ovu fájdalom mert ugye félidő, de a méhem fáj. Tuti összenövés miatt van. Konkrétan volt, hogy a férjem inkább elvitte a gyereket, mert felkelni nem bírtam a fájdalomtól
2021. márc. 31. 10:39
 23/39 anonim ***** válasza:
91%
Tudod, ez tipikusan, az amit nyer a réven, elveszti a vámon esete. Lehet, hogy megúszod a vajúdás részét, de cserébe kapsz egy több hetes, akár hónapos Regenerációs időszakot. Nekem természetes szülést követően pár órával már nem okozott gondot sétálni, néhány nappal később fizikailag ugyanúgy éreztem magam, mint terhesség előtt, nem fájt semmi, nem volt érzékenység, kellemetlenség. Illetve én azt sem bánom, hogy nem kellett meztelenül feküdnöm egy teljes műtős személyzet előtt kikötözve, itt volt 2 szülésznő meg egy orvos, senki más nem (bocsi, nekem ez is fontos). Míg a császáros barátaim felkelni alig tudtak napokon keresztül, nővéremnek konkrétan ágytálba kellett vizelnie miután levették a katétert, mert wc-re nem mehetett ki (azt nem tudom, hogy tudott volna-e, abban a kórházban az volt a protokoll). Szóval nem biztos, hogy annyival jobban jársz.
2021. márc. 31. 11:56
 24/39 anonim ***** válasza:
100%

24

Igen sokminden protokoll függő. Nekem pl 24 órát kellett feküdnöm. Alig vártam már, hogy felkelhessek (csak 3szor hozták oda a fiam). Pedig rettegtem és nem ok nélkül. Olyan fajdalmat még nem értetem. Viszont volt időm felkészülni, mozogtam az ágyban amennyire csak tudtam. Máshol 6 óra után már állítják fel az anyukát.

Nekem miután kivették a katétert, pelenkát adtak. Aztán a drén is van ahol van és van ahol nincs.

2021. márc. 31. 12:13
 25/39 anonim ***** válasza:
100%
16-os vagyok. Igen utolsó nagyon nem mindegy. Nálunk miután kiveszik a katetert császár után az őrzőben fel kell ülni egyedül és kotelezo kisetalni a WC-re. Esküszöm pokoli kín volt bakker. Gondoltam, hogy rossz lesz, de azt álmomban sem, hogy ennyire... Ha mutatnek képet, hogy néztem ki sima szulesek és csm után, mintha nem is ua a nő lenne a képeken...
2021. márc. 31. 12:15
 26/39 anonim ***** válasza:
100%

Császár és császár között is van különbség, én aznap pisiltem, másnap járkáltam, 6 napra rá vonattal utaztam gyermekklinikára ahova elvitték a fiamat. Kicsit úgy állítja be mindenki, mint fix szenvedés utána, a szülést meg úgy mintha csak közben lenne.

Egyik ismerősnek álom szülése volt, másik majdnem ott maradt, harmadik ismerős a császár után 1 hónappal se tudott felkelni, én másnap. Senki se garantálhat semmit, majd a kérdező és az orvosa eldöntik.

2021. márc. 31. 12:18
 27/39 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem senki nem azt akarja mondani, hogy csak a császár lehet rossz. Szimplán csak tisztázni akarjuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem "könnyebb út". Sokan nem is tájékozódnak, hogy milyen a műtét, mit hozhat maga után, milyen a felépülés.... Stb. Simán csak követelik, hogy kell enkik mert az könnyebb meg nem fáj.

Mind a két útnak megvannak a maga nehézségei, fájdalmai, következményei.... Stb Részemről minden anya egy hős, akármilyen módon is szült.🥰

2021. márc. 31. 12:22
 28/39 anonim ***** válasza:
100%

Első babám természetesen született, második császárral. A szülés és a vajúdás fájt, nagyon, gondolom ezzel nem mondok újdonságot. Gátmetszésem is volt, de szerencsére nagyon jól varrt az orvos, nem volt vele probléma. Ameddig a kórházba voltam voltak fájdalmaim, de otthon már teljesen jól voltam, vagy legalábbis olyan szinten, hogy nem okozott gondot a baba és az otthoni dolgok ellátása.

A második babámnál még kicsit örültem is, hogy császár lesz, mert nem kell szenvednem. Aha, persze... Hónapokig utána voltak kellemetlenségek, rengeteg fájdalomcsillapítót beszedtem, csak feküdtem a kanapén annyira fájt a heg. Alig bírtam pelenkázni, mert a pelenkázón pont a hasamig ért a baba és sokszor megrugta a hasamat. Ha meg az ágyon csináltam fájt az előre hajolás.

Egy szó mint száz, inkább szültem volna természetes úton.

2021. márc. 31. 13:52
 29/39 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen mindenkinek, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat ès vèlemenyeiteket.
2021. márc. 31. 14:05
 30/39 anonim ***** válasza:
Na most már kezdek félni tőle, pedig nekem nem lesz más választásom egészségügyi okok miatt. Remélem van akinek jó is lett a császármetszés. :S
2021. márc. 31. 22:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!