Szülès vagy csàszàr?
24
Igen sokminden protokoll függő. Nekem pl 24 órát kellett feküdnöm. Alig vártam már, hogy felkelhessek (csak 3szor hozták oda a fiam). Pedig rettegtem és nem ok nélkül. Olyan fajdalmat még nem értetem. Viszont volt időm felkészülni, mozogtam az ágyban amennyire csak tudtam. Máshol 6 óra után már állítják fel az anyukát.
Nekem miután kivették a katétert, pelenkát adtak. Aztán a drén is van ahol van és van ahol nincs.
Császár és császár között is van különbség, én aznap pisiltem, másnap járkáltam, 6 napra rá vonattal utaztam gyermekklinikára ahova elvitték a fiamat. Kicsit úgy állítja be mindenki, mint fix szenvedés utána, a szülést meg úgy mintha csak közben lenne.
Egyik ismerősnek álom szülése volt, másik majdnem ott maradt, harmadik ismerős a császár után 1 hónappal se tudott felkelni, én másnap. Senki se garantálhat semmit, majd a kérdező és az orvosa eldöntik.
Szerintem senki nem azt akarja mondani, hogy csak a császár lehet rossz. Szimplán csak tisztázni akarjuk, hogy a közhiedelemmel ellentétben nem "könnyebb út". Sokan nem is tájékozódnak, hogy milyen a műtét, mit hozhat maga után, milyen a felépülés.... Stb. Simán csak követelik, hogy kell enkik mert az könnyebb meg nem fáj.
Mind a két útnak megvannak a maga nehézségei, fájdalmai, következményei.... Stb Részemről minden anya egy hős, akármilyen módon is szült.🥰
Első babám természetesen született, második császárral. A szülés és a vajúdás fájt, nagyon, gondolom ezzel nem mondok újdonságot. Gátmetszésem is volt, de szerencsére nagyon jól varrt az orvos, nem volt vele probléma. Ameddig a kórházba voltam voltak fájdalmaim, de otthon már teljesen jól voltam, vagy legalábbis olyan szinten, hogy nem okozott gondot a baba és az otthoni dolgok ellátása.
A második babámnál még kicsit örültem is, hogy császár lesz, mert nem kell szenvednem. Aha, persze... Hónapokig utána voltak kellemetlenségek, rengeteg fájdalomcsillapítót beszedtem, csak feküdtem a kanapén annyira fájt a heg. Alig bírtam pelenkázni, mert a pelenkázón pont a hasamig ért a baba és sokszor megrugta a hasamat. Ha meg az ágyon csináltam fájt az előre hajolás.
Egy szó mint száz, inkább szültem volna természetes úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!