Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülès vagy csàszàr?

Szülès vagy csàszàr?

Figyelt kérdés
28 hetes kismama vagyok, s nagyon fèlek a szülèstől. Első perctől csàszàrt akartam, az orvosom azt mondta, dönthetek, viszont nem lenne szukseg rà, mert minden rendben velem ès a babàval is. Lehet butànak gondoltok, de egyszeruen nem tudom elkèpzelni h kibirom azt a fàjdalmat, nagyon fèlek. Operàlni meg màr operàltak vakbèlre, ugyhogy inkàbb vàgatnàm magam. Mik a tapasztalatok nàlatok?

2021. márc. 30. 23:01
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
70%
Én nem látok ebben kivetni valót, ha az orvos úgy látja, hogy bírnád,de ha több gyereket akarsz akkor nem tudsz mindig császárt kérni, mert a test sem bír mindent.
2021. márc. 30. 23:04
 2/39 A kérdező kommentje:
Egyelőre csak egy gyereket szeretnèk, mert nagyon megszenvedtem a mindennapos hànyàssal. De lehet időközben mèg majd meggondolom magam ( màsok szerint )
2021. márc. 30. 23:05
 3/39 anonim ***** válasza:
73%
Minden gyereknél teljesen más tünetek vannak terhesség során, illetve nálam b-vitamin segített hányinger terén.
2021. márc. 30. 23:12
 4/39 anonim ***** válasza:
59%
Azért egy vakbélműtét és egy császár ég és föld! Nem hasonlítható össze a kettő. Utóbbi sokkal nagyobb és több komplikációt rejt magában, mint egy problémamentes természetes szülés.
2021. márc. 30. 23:33
 5/39 anonim ***** válasza:
91%
És ki garantálja a Kérdezőnek a gyors, problémamentes szülést, amiből seperc alatt regenerálódik majd?
2021. márc. 30. 23:50
 6/39 anonim ***** válasza:
73%

Alapvetően egy császár nagyobb kockázat.

Nagyobb vérveszteség, gyakoribb a vérátömlesztést igénylő vérzés, a műtét során sérülhetnek a környező szervek (leggyakrabban a hólyag), se fertőzés, gyakoribb a thromboembolia, kialakulhatnak összenövések, amelyek krónikus fájdalmat okozhatnak, a heg területe érzéketlen lehet, endometriosis alakulhat ki, a későbbi terhesség során előfordulhat hegterhesség, hegszétvás, lepénybeágyazódási rendellenesség, valamint ún isthmocele, ami egy kis tasak a császár hegénél belül. Ez elhúzódó vérzést, fájdalmat okozhat. Az újszülöttnél gyakoribb a "nedves tüdő", későbbiekben hajlamosabbak eczemára.

Hüvelyi szülés után viszont gyakoribb a kismedencei szervek süllyedése és a későbbi inkontinencia.

2021. márc. 31. 00:07
 7/39 anonim ***** válasza:
53%
Se fertőzés = sebfertőzés
2021. márc. 31. 00:08
 8/39 anonim válasza:
37%

Nem kell tőle félned! Annyira sokkban leszel, hogy mire észbe kapsz, megszületik a babád! Ugyan már... Nő vagy, azért tudunk szülni, mert kibírjuk. Akárhonnan is nézzük nem a császár a természetes módja a szülèsnek (persze az indokolt esetek más lapra tartoznak!!) Fejben dől el, hogy erős vagyok, kibírom. Aztán ha nem megy, még mindig van lehetőséged császárra. Ennyi fájdalmat ezért a csodáèrt el lehet viselni.

Sok boldogságot!!

2021. márc. 31. 00:56
 9/39 anonim ***** válasza:
72%
Hát nem tudom, nekem császárom volt, olyan pokolian fájt utána, hogy nem vállalok második gyereket. A komplikációkról nem is beszélve.
2021. márc. 31. 05:58
 10/39 anonim ***** válasza:
60%

Azt akartam írni, mint a #9, hogy lehet, hogy maga a szülés fájdalommentesebb és gyorsabb, kiszámíthatóbb, emiatt talán megnyugtatóbb, ugyanakkor a felépülés sokkal rosszabb (is lehet), és az egészen biztosan sokkal tovább tart. Szóval ami a természetes szülésnél egy pár órába sűrítve lezajlik, az a császárnál enyhébben ugyan, de elhúzódhat még hetekig-hónapokig is akár.

Viccen kívül, én természetes úton szültem, és egyből már kis virgonckán rohangáltam mindenfelé, amint kibújt a baba, a szobatársam császárosként meg hat órán keresztül fel se állhatott, hiába szerette volna a babáját maga mellé venni, még saját magát se tudta volna ellátni, úgy kísérték a nővérek pisilni, nemhogy a kicsit. Így az élete első óráiban a babája a csecsemősnővérekkel volt, anyuka helyett. Nekem ez ijesztőbb, mint a szülés fájdalma, ami amúgy nem volt olyan vészes, mint amiről egész életemben riogattak. Persze senki sem tudja garantálni, hogy te is ilyen lazán bírnád, meg hamar felépülnél, de csak hogy a másik oldalt is nézd, a szülés után is van ám élet (sőt, már kettő is), arra is gondolj.

A fentiekkel ellentétben viszont én úgy gondolom, hogy ha ennyire rettegsz a természetes szüléstől, akkor jobb a császár, kevesebbet stresszelsz a terhesség alatt, ami a babának is jobb. És nyilván nem az határozza meg, hogy milyen anya leszel vagy hogy mennyire fogod szeretni a kicsit, hogy milyen módon kerül ki a hasadból. A császár is szülés, szóval ne így kérdezd, ahogy kiírtad :D

2021. márc. 31. 07:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!