Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Szülès vagy csàszàr?

Szülès vagy csàszàr?

Figyelt kérdés
28 hetes kismama vagyok, s nagyon fèlek a szülèstől. Első perctől csàszàrt akartam, az orvosom azt mondta, dönthetek, viszont nem lenne szukseg rà, mert minden rendben velem ès a babàval is. Lehet butànak gondoltok, de egyszeruen nem tudom elkèpzelni h kibirom azt a fàjdalmat, nagyon fèlek. Operàlni meg màr operàltak vakbèlre, ugyhogy inkàbb vàgatnàm magam. Mik a tapasztalatok nàlatok?

2021. márc. 30. 23:01
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
84%

Szülés vagy császár??? Miért a császár az nem szülés?🤦🤦

Császár után annyira rettegek egy újabb lehetőségétől, hogy el is vetettük a második gyerek ötletét. Pedig állítólag könnyű volt a felépülésem

2021. márc. 31. 07:23
 12/39 anonim ***** válasza:
97%

Írták a sok rossz példat, csak hogy jót is láss leírom velem mi volt. Nekem nagyon gyorsan gyógyult a császáros sebem, már szinte nem látszik, és utána 1 nappal már simán mentem egyedül ide oda (pic, wc stb). Barátnőmet bent tartották vaginális szülés után, mivel olyan sok vért vesztett, hogy pótolni kellett, és úgy szétvágták, hogy 2 hétig ágyban volt. Vákumosan tudták megoldani csak a szülést, mert a vérveszteségtől elment minden ereje.

Senki sem garantálja a könnyű, komplikáció mentes császárt, senki sem garantálja a könnyű, komplikációmentes vaginális szülést.

Én mindenáron hüvelyi úton szerettem volna szülni, kádban, ilyen olyan légzés, póz, szülőszék stb, sajnos nem így alakult, viszont voltak bennem kételyek, hogy én ezt fejben megtudom csinálni. Ez alatt azt értem, hogy ismerem a korlátaimat, nem vagyok kitartó, stresszes, görcsös ember vagyok, nem tudom elengedni magam, egy sima kenetvételnél égy hétig vérzek és napokig fáj, mert szorítok.

Ha beismerem időben, hogy jobban ismerem a korlátaimat ennél, akkor lehet nem csalódok ekkorát, vagy szólok előre pl a szülésznek akihez hónapokig jártam, hogy ilyen mentális gátjaim vannak.

Ha te tudod magadról, hogy nem menne, szerintem tök jó, hogy bevallod az orvosodnak.

A fent említett barátnőm is gátlásos, fizikailag kicsit gyengébb, ő is mondta nekem hogy nem hiszi hogy neki ez menni fog, de megpróbálja.

Én pl a vajúdás alatt semmit se tágultam, és ez sokszor fejben dől el.

Nem tudom megváltoztatni ezt a görcsösséget ilyen könnyen, ha bevallom a korlátaim lehet nem kell vajúdni, és a gyerekem se kerül a pic-re.

2021. márc. 31. 07:43
 13/39 anonim ***** válasza:
98%

Én ugyanígy voltam mint Te..

Nekem aztmondta a doki, hogy próbáljuk meg, ha nem megy akkor megcsaszaroz.

Úgy hozta a hyelyzet, hogy meg se próbáltuk mert magas lett a vernyomasom, fehérje...

Nekem nagyon pozitív "élmény" volt a császár, örömmel gondolok rá vissza. Nyilván nagyon fájt másnap, meg utána pár napig, de meglepő módon nem viselt meg (pedig én nem bírom a fájdalmat).

2021. márc. 31. 08:00
 14/39 anonim válasza:
78%
Kedves kérdező, én ugyanigy voltam mint most te. Egész életemben féltem a szüléstől,a császárhoz húzott nekem is a szívem. Hál istennek császáros is lettem. Mai napig hálás vagyok a dokimnak, hogy így alakult. Semmi fájdalmam nem volt, se a műtét alatt, se utána. Nagyon gyorsan regenerálódtam. Nekem jobb volt így.
2021. márc. 31. 08:15
 15/39 anonim ***** válasza:
85%
Sokan azt hiszik, hogy a császár a könnyebb út. Persze biztos vannak olyanok, akiknél minden rendben volt, a felépülés sem jelentett problémát. De ők vannak kevesebben. Amikor szültem, akkor nagyon sok kismamát császároztak és láttam, hogy még napok múlva is szenvedtek, alig bírtak megfordulni az ágyon, szinte csak feküdtek. Aki természetesen úton szül, és nincs komplikáció, sokkal könnyebben regenerálódik. Sok olyan esetről is hallottam, hogy még évek múlva is fájt a heg. Nem akarlak lebeszélni a természetes úton való szülésről, csak hogy tudd, a császár sem feltétlenül egy leányálom. Sajnos sokan nincsenek evvel tisztában.
2021. márc. 31. 08:28
 16/39 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező! Nekem mindkettő volt! A császár sokkal nehezebb! A felépülés nekem maga volt a pokol. Én mindig is rettegtem a császártól, sajnos nem véletlen. Nagyon szerencsés aki ebből gyorsan felépül. Nézd a császár egy nagy hasi műtét, amit indokolt esetben kell(ene) végezni, míg a szülés egy természetes folyamat. Csodálatosnak találom, hogy feltalalták a császárt,mint életmentő beavatkozást, így komplikáció esetén nem úgy van mint régen...

Viszont hidd el, nem a könnyebb út. Én többször szültem hüvelyi szüléssel és nem tagadom, baromira fáj, de a császárhoz képest sokkal jobb, gyors felépülés (én már aznap tökéletesen voltam minden esetben) és a babát is gond nélkül el tudod látni. Én a császár után azt hittem megpusztulok, pedig bőven van fájdalomkuszobom. A babával is minden mozdulat nehéz volt. Lehet nekem valamit el.seszhettek a műtétnél, de én oldalra fordulni is kb 1,5 után tudtam az ágyban. Ja és nekem majdnem fel kellett nyitni újra a heget mert gond lett vele.

Szóval szerintem mindenképp próbáljátok meg a termesztés szülést, aztán még mindig ott a császár, ha bármi van.

2021. márc. 31. 08:53
 17/39 anonim ***** válasza:
100%
*1,5 hónap, kimaradt.
2021. márc. 31. 08:59
 18/39 anonim ***** válasza:
55%

Ezerszer inkább programozott császár. Ha támogató az orvos akkor biztos jó kezekben leszel. Legyél tisztában a kockázatokkal, nyilván utána szamits rá hogy esetleg egy két hétig segitsegre lesz szükséged. Az orvosra hallgass csak.

A császárral kapcsolatban sok felnagyitott negatív élmény van mert a legtöbben kudarcként élők meg, míg a hüvelyi szülésnél meg a kikonyoklos szetrepedes után is sokan mondják hogy megérte mert legalább nem

2021. márc. 31. 09:05
 19/39 anonim ***** válasza:
48%
Az is biztos felnagyítás, hogy összenövés miatt, mióta megint menstruálok (másfél év) minden félidőben pokoli fájdalmaim vannak. Konkrétan 2 napig fájdalomcsillapítón élek
2021. márc. 31. 09:29
 20/39 anonim ***** válasza:
Félidőben lehet hogy ovulációs fájdalmaid vannak. Nekem pár éve van csak, terhesség előtt kezdődött és jobban fájt mint a menstruaciós görcsök.
2021. márc. 31. 09:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!