Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen lesz szülni?

Milyen lesz szülni?

Figyelt kérdés
Szeptember elején természetes úton fogom megszülni a kisbabám, de nagyon félek. Tudom, hogy mindenki kibírja az a fájdalmat, de abban is biztos vagyok, hogy mások is így félnek előtte. Milyen élmény volt nektek?

2021. márc. 23. 12:36
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek 30.
2021. márc. 24. 15:36
 32/55 anonim ***** válasza:
81%

Igen, fáj, kinek hol van a fájdalomküszöbe. Nagyon széles a skála. Erre nem nagyon lehet felkészülni. Ezért úgy jársz el jól, ha arra készülsz fel, amire tudsz. Egészségesen mozogsz, táplálkozol. Lélekben felkészíted magad. Gyakorold a légzőgyakorlatokat. Gondolsz a szülés utáni időkre, kihívásokra. Sok kismama csak a szülésig lát el, gondolkodik. A szülési fájdalom semmi más fájdalomra nem hasonlít ( azért az epe-, vesekőgörcs kísértetiesen hasonlít rá ). De itt nem a mértékére gondolok. Vajúdás közben a természet "gondoskodik" olyan vegyületekről az agyban, amik arról gondoskodnak, hogy a szülési fájdalmat idővel "elfelejtse", tompítsa, enyhítse a tudat. Remélem értitek mire gondolok. Ezek nélkül az anyagok nélkül kihalt volna az emberiség, mert minden nő csak egy gyereket szülne életében. Ennek ellenére többször is vállalkoznak rá. Nekem viharos, gyors szüléseim voltak: elsőre 2, másodszor fél, harmadszor egy óra alatt történt az első fájástól számítva. Ez elsőre tök jól hangzik. De ezt úgy kell elképzelni, hogy a 6-8-10-12-16-akárhány óra vajúdás fájdalmát sürítsétek össze azokra a rövid időkre. Az ilyen rövid tágulás szaknak megvannak a hosszútávú következményei. A másodiknál az a fél óra... hát ott megismertem a megsemmisülés érzését. Mégis szültem harmadjára is.

Egy szülésznő

2021. márc. 24. 16:38
 33/55 anonim ***** válasza:
19%
Hmmm, akkor csak nem vagyok egyedül aki azt mondja hogy agyban ismétlem, sok mindenre (nem mindenre) fel lehet készülni, és nem vagyok az egyetlen akinek rövid és könnyű szülése volt. Habár itt az ilyeneket nem szeretik 😌
2021. márc. 24. 18:18
 34/55 anonim ***** válasza:
82%
32 en amúgy tök bírom, amikor a röviden szülők sajnáltatják magukat, hogy jajj, sűrítsük össze a mi fajdalmunkat 2-4 órába. Tényleg?! Komolyan?! Szerinted én 33 órában a te fájdalmadat osztottam szét? És ezt egy szülésznő képes kimondani?! Nem csodálom ezek után a sok panaszt a szülésznőkre, miket képesek akár szülés közben is beszólni. Jézusom. Ha már egy szülésznőbe ennyi EQ szorult, hogy azon versenyez, hogy “igaz én gyorsan szültem, de higgyétek el nekem rosszabb” 🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️
2021. márc. 24. 18:26
 35/55 anonim ***** válasza:
16%
Egy szóval se mondta hogy neki rosszabb volt. De attól hogy rövidebb ideig tart, nem azt jelenti hogy nem is fáj.
2021. márc. 24. 18:32
 36/55 anonim ***** válasza:
75%

Pontosan. Azt akartam ezzel mondani, hogy ne mondja senki, hogy a rövid szülés az könnyebb, ha már itt valaki versennyé tette ( nem én ). De hogy a legnehezebbről is beszéljünk, végigvajúdni az egészet és aztán mégis császár lesz a vége.

A szülésznő

2021. márc. 24. 19:45
 37/55 anonim ***** válasza:
100%
A szülés, akármennyi ideig is tart, fájdalmas. A fájdalom viszont relatív, van, akinek magasabb a fájdalomküszöbe, van, akinek alacsonyabb. Felesleges összehasonlítgatni. Viszont nem ugyanaz, ha valaki "csak" 3 órát szenved, más meg lehet, hogy 18-at. Emiatt nem érdemes egymás torkának esni
2021. márc. 24. 20:03
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
Miért csak a 3 órával vagytok megakadva? 😂😂😂 Van aki másfél meg fél óra alatt szült.
2021. márc. 24. 20:06
 39/55 anonim ***** válasza:
100%
#38: Bocs, én csak egy random számot ütöttem, nem tudtam, hogy ezen is fennakad valaki...
2021. márc. 24. 20:12
 40/55 anonim ***** válasza:
70%

Kedves kérdező!

Néhány napja, 15 óra vajúdás után, fàjdalomcsillapító nélkül hoztam világra kisfiam. Szülés előtt hasonlóan rettegtem, mint te. Nem fogok hazudni, nem véletlenül. Iszonyatosan fájt. Én nem gondoltam, hogy létezik ekkora fájdalom, illetve, hogy ki is lehet bírni.. Ha lett volna rá mód, biztosan kértem volna edat, de a kórházban, ahol szültem, erre nincs kapacitás a kevés aneszteziológus miatt. Vágtak, szakadtam, varrtak. Ezektől is rettegtem, de egyáltalán nem okoztak fàjdalmat, sokkal inkább a gátseb az, ami fájdalmas utólag. Ne aggódj, kérdező, meg tudod csinálni, ahogy nők milliói is a világon. Egy biztos: utána hősnek fogod érezni magad. Én életem legnagyobb teljesítményeként tartom számon a szülést. :) boldog babavárást, minden jót, könnyű szülést!

2021. márc. 31. 03:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!