Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen lesz szülni?

Milyen lesz szülni?

Figyelt kérdés
Szeptember elején természetes úton fogom megszülni a kisbabám, de nagyon félek. Tudom, hogy mindenki kibírja az a fájdalmat, de abban is biztos vagyok, hogy mások is így félnek előtte. Milyen élmény volt nektek?

2021. márc. 23. 12:36
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
89%
Jajjj ne tedd már az agyad. Nem az a baj, hogy neked jobb volt. Ki nem 💩ja le. Az a baj, hogy ilyeneket beszélsz h fejben dől el. Mert nemed ezért nem volt rossz. Meg mert te milyen tudatos voltál. Úgy állítod be mintha a érdemed lenne.🤣🤔🤔
2021. márc. 23. 18:52
 22/55 anonim ***** válasza:
0%
Ha te mondod.... 🤷‍♀️🤷‍♀️😂😂
2021. márc. 23. 20:24
 23/55 anonim ***** válasza:
78%

Kérdező, azért ne horror sztorira készülj alapjáraton szerintem. Legyél pozitív, gondolj arra, hogy minden rendben lesz, és te szerencsés módon könnyen fogsz szülni. Ez segít nyugodtnak maradni.

Én például az első - és eddig egyetlen - babámat nagy fájdalmak nélkül, könnyen szültem, nem történt velem semmi brutál és kibírhatatlan dolog. Erre mondják, hogy teljesen kibírható volt.

Tegyük hozzá: mindenki másképp éli meg a fájdalmat. Nem mindegy szerintem, hozzá van-e az illető az erős fájdalomhoz, görcsökhöz szokva. Nekem iszonyú erős menzesz görcseim szoktak lenni, Értsd: gyógyszer nélkül nem bírok a földről felkelni, elveszítem az eszméletem. Nekem a vajúdás ehhez képest sokkal kevésbé fájt, mert ott volt a görcseim közt szünet, amikor tudtam pihenni, és nem fájt semmi. Szülőszoba 4 óra volt oxival, viszont kaptam mellé injekcióban Nospa és Novocain keverékét (mindenkinek így adják ott). Engem ez annyira elkábított, hogy összesen kb. 10-15 erős görcsöt éreztem, ami rossz volt. De az injekció kábító hatása miatt annyira nem fogtam fel. Illetve, az érzés hasonlított a durvább menzesz görcseimhez. Ismerős terep volt, követtem a fájdalom ívét, ahogy gyengül majd elmúlik.

Összességében nekem így kevésbé fájt a szülés, mint egy brutál erős menzesz fájdalom gyógyszer nélkül. De persze én kaptam fájdalomcsillapítót (kábító injekciót). De erre is mindenki másként reagál. Sógornőm ugyanúgy oxitocint kapott és ugyanilyen kábítóinjekciót, mégis úgy szenvedett, mint a kutya. Rá valahogy nem hatott úgy, hogy nagyon elkábult volna az injekciótól, illetve a baba nagyon nyomta a keresztcsontját. Más ismerősöm is szült ugyanitt oxitocinnal és kábító injekcióval, neki az enyémhez hasonlóan az volt az élménye, hogy: teljesen kibírható, nem viselte meg különösebben.

Nem vagyunk egyformák, és minden szülés más. De abból indulj ki, hogy szerencsés leszel. Én készültem az ájulásig fokozódó, iszonyú, hányással kísért görcsökre; de semmi ilyesmit nem éreztem, olyan kába voltam.

Érdemes azért a szülésznővel (ha lesz fogadott) előre átbeszélni a fájdalomcsillapítási lehetőségeket.

Szerintem az könnyebben veszi az egészet, aki van már bizonyos szinten a nagyon erős fájdalmakhoz szokva. Én már tudtam, milyenek a brutál erős menzesz görcsök. Sógornőmnek például ilyen soha nem volt, soha semmije nem fájt előtte igazán. Ő így arra készült az első szülése előtt, hogy "csodálatos élmény" lesz, és biztosan lesz annyi tartása, hogy jól tűrje a fájdalmat. Hát, az elvárása nem találkoztak sajnos a valósággal.

Amikor nekem 60 percig durva menzesz fájdalmam van, akkor nincs szünet a görcsök közt, egyik jön a másik után. Közben teljesen lever a víz, és fehér vagyok, mint a fal. Hányingerem van erősen, és mellette kakilnom is kell. Mindezt úgy, hogy a görcsöktől szinte nem tudok megülni a wc-n, van, hogy úgy kúszok ki onnan, mert felállni sem bírok. Tetőfokon pedig el is ájulok, és mindennek a keveréke zajlik szünet nélkül 60 percig, míg rendesen nem hat a gyógyszer. Na, én ezzel a várakozással mentem szülni. Ehhez képest nekem sokkal kevésbé fájt a szülésem :).

2021. márc. 23. 22:12
 24/55 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Csakhogy nalunk pl semmilyen érzéstelenítés nem adnak 😔 injekció, gáz, eda, semmi. Mint a barlangban úgy kellett szulnom.
2021. márc. 23. 22:14
 25/55 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy akinek már volt életében szinte elviselhetetlen fájdalma, az tudja, hogy az igazi, nagybetűs FÁJDALOM, és a tartás, mint fogalmak nem férnek rá egy lapra. Már amikor a sógornőm azt emlegette, "biztos lesz annyi tartása", akkor tudtam, hogy neki életében igazán még semmije nem fájt.
2021. márc. 23. 22:17
 26/55 anonim ***** válasza:
100%
Igen, úgy biztosan szörnyű lehet! Ezért is írtam a kérdezőnek, hogy jó utánajárni a fájdalomcsillapítási lehetőségeknek - már, ha vannak ilyenek. Amúgy nagyon szomorú, hogy a 21. században ott tartunk, hogy sok helyen semmit nem lehet kapni, még oxitocin mellé sem... Erre mondtam a férjemnek, hogy érdekes módon fogat húzatni se akar senki érzéstelenítés nélkül, pedig kibírni biztos ki lehetne azt is, ha muszáj.
2021. márc. 23. 22:19
 27/55 anonim ***** válasza:
100%
én fiúként nem is értem, h vagytok képesek ilyenre, én biztos nem lennék, lehet ez vmi női cucc miatt lehet így
2021. márc. 24. 09:11
 28/55 anonim ***** válasza:
90%
Gondolom nem leszek népszerű a válaszommal, de én is csak azt tudom mondani, mindamellett hogy érdemes persze mindenre is felkészülni, igenis lehet egy szülés jó élmény. Első babám 5 óra alatt született meg, ami még sokadik szülésnél és igen baráti. Valóban fájt, én sem kaptam fájdalomcsillapítót (nem is kértem viszont), és gátmetszés is szükséges volt, de szó nincs horrortörténetről. Nyilván én szerencsés vagyok, tudom magamról hogy jól tűröm a fájdalmat, de igenis van rá esély, hogy neked is inkább kellemes élmény lesz legalábbis nem traumás. Pl. engem mindenki ijesztgetett a szülés utáni fájdalmakkal pl. gátseb vagy ahogy a Méh húzódik össze, a gátsebem egy hétig volt érzékeny, Fájdalomcsillapító egyáltalán nem kellett, egyéb fájdalmam egyáltalán nem volt, egy órával szülés után már fel le járkáltam, egy héttel később nagyokat sétáltam. Ilyen is van. Az a része pedig valóban fejben dől el, hogy mindenre felkészülsz-e. A lényeg szerintem, ne legyen egy álom képed hogy mindenképpen milyet szeretnél, mert akkor csalódni fogsz, de nem is érdemes előre olyanon stresszelni, ami egyáltalán nem biztos, hogy veled is megtörténik. Horror sztorikat nem érdemes olvasni. Egyébként megfigyeltem, Hogy ebben a kérdéskörben imádják ijesztgetni, stresszeltetni egymást az emberek. Maga a szülés is olyan mint a gyereknevelés, „majd megtudod”. Ha pedig nem tudod meg, akkor későbbi dolgokkal kezdenek ijesztgetni, néha úgy érzem pusztán irigységből, mert neked nem olyan szr.
2021. márc. 24. 09:27
 29/55 anonim ***** válasza:
100%
26 hidd el soha többé nem is szülök itt. Azt mondtak, hogy eda nincs, de arról melyen hallgattak, hogy SEMMI sincs. Inkább magán kórház legközelebb. Annyit megér.
2021. márc. 24. 09:28
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

27-es fiú:

Hidd el, sok nő sem akar, pl. engem is többek között a szülés tart vissza a gyerekvállalástól, és nem egy ismerősöm nem akar második gyereket, mert még egyszer nem akar szülni.

Van, akinek ez megéri, van, akinek nem, nem vagyunk egyformák.

Az viszont nevetséges, hogy a 21. században nem adnak fájdalomcsillapítót és hogy a császár sem választható, legalább is itt, Magyarországon.

2021. márc. 24. 15:18
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!