Volt burokrepesztés az első gyermekednél?
Mindkét szülésem este, magzatvíz szivárgással indult. Onnantól minden ment a maga tempójában, egyre sűrűbb fájások, tágulás. Az elsőnél volt oxytocin, ott 4 óra alatt megvolt a lányom, második teljesen beavatkozásmentesen 8 óra volt.
Remélem a mostani is így lesz mint az utolsó, csak egy kicsit gyorsabban :D
41.hétre kereken beindult a szülés reggel tágulási vérzéssel.
Eleve 41+1re akartak inditani.
Megvizsgáltak,2111 volt a méhszáj, hazaküldtek, s mondták, hogyha fájások kezdődnek menjünk be.
Délután 5 fele kezdodott a fájás, de kb.negyed órás volt, így nem tartottam szükségesnek. Aludtam, amennyire tudtam, s bementünk a megbeszéltek szerint fel9re reggel.
Szinten megvizsgáltak, felvettek az osztályra mert már 3333 voltam.
Mondtak, hogy délre itt a baba.
Nem volt itt, de szépen nyílt a méhszáj, ezért délben burkot repesztettek.
Szépen kinyílt a méhszáj, majdnem teljesen, de este 10 órakor végül mdgcsaszaroztak, mert a baba feje magasan volt.
Vegig feküdnöm kellett a kórházban, szerintem e miatt nem ment le a feje, de ezt sosem tudjuk meg.:)
Másodiknal vagyok várandós, egyelőre harantos. Valószínű ez is császár lesz.(35h km)
Volt. 41+1-re ballonnal indítottak, majd mivel nem generált fájásokat, burkot repesztettek. Ettől sem indult semmi, úgyhogy bekötötték az oxit és kb. 7 óra alatt megszületett a kislányom köldökzsinórral a nyakán.
Ebben az egészben nekem csak az borzasztó, hogy nagyon fájt a burokrepesztés, mivel a kislányom kobakjára volt simulva teljesen a burok. Nem volt köztük már víz. Próbálták helyezgetni a fejét úgy, hogy könyékig bennem matattak, azt hittem besz*rok. Össze-vissza karistolták is szegény buksiját. A gyerekosztályon kérdeztem, hogy ezek a sérülések attól vannak-e a feje búbján, azt mondta a gyerekorvos, igen, burokrepesztésnél nagyon gyakran látnak ilyet. Sebes kis karcolások, de szegénykém... Nekem teljesen elfacsarodott a szívem, amikor megláttam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!