Volt burokrepesztés az első gyermekednél?
Egy hete szültem, kellett a burokrepesztés, de megkérdeztek róla.
Vérzéssel mentem be, 2 ujjnyira voltam nyitva, rendszeres fájásaim voltak, amik a szülőszobán kb.elmúltak.
Felajánlották, hogy várhatunk, elvajúdgathatok hátha beindul magától, vagy repeszthetünk burkot, mivel tágulok, de nagyon lassan. Az utóbbit választottam. Nekem ez sem hozta meg a fájásokat, így oxitocin kellett, de ez mellékes.
Végül hüvelyi úton szültem, de nem sokon múlt.
Már igencsak előrehaladott állapotban, rendszeres 2-3 perces fájásokkal mentem be, már kb 7-8 ujjnyira ki voltam tágulva (első gyereknél azt mondták, sokáig tart a szülés, én halál nyugodtan elvajúdgattam itthon, nem gondoltam, hogy ennyire sietni kell :D ) de a burok magától nem repedt meg, a szülésznő mondta, hogy ha így haladunk, simán megszülöm burokban a gyereket, akkor meg nehezebb lesz onnan kiszedni. Szóval repesztette.
Fél óra múlva megszületett természetes úton.
Én őszintén szólva háborítatlan szülést szerettem volna, amibe elvileg ugye a burokrepesztés sem tartozik bele, de az összes beavatkozás közül úgy érzem, ennek van a legkisebb jelentősége. Nekem legalábbis nem érződött invazívnak a dolog, főleg majdnem teljesen kitágulva már, és nem éreztem problémának ott helyben és azóta sem. Ha legközelebb is csak ennyi beavatkozás lesz, én boldog leszek :D (minden más egyéb dolog, oxi, gátmetszés, stb, az kimaradt)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!