Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beöntés házilag szülés előtt?

Beöntés házilag szülés előtt?

Figyelt kérdés
Már egy ideje foglalkoztat ez a gondolat, de mindig úgy éreztem, hogy túlreagálom, kibírom másodszor is a beöntést. De azért legalább meg akarom kérdezni. Az első szülésemnél nagyon rossz élményem volt vele, a csaj, aki csinálta türelmetlen volt, úgy éreztem, hogy túl gyorsan történt az egész, kifejezetten fájt, úgy éreztem, hogy szétszakad a hasam, és amikor mondtam, csak lecseszett, hogy ez nem fájhat, ne nyávogjak (nem vagyok az a nyávogós fajta, szülés közben egy hangom nem volt a szuszogáson kívül). Megalázó is volt ezzel a hangsúllyal az egész. A második szülésemnél is szeretnék beöntést, mert a férjem szeretné nézni, ahogy kibújik a baba, és szeretném, ha csak a babát látná kibújni. 😅 Eszembe jutott, hogy esetleg nem lehetne ezt házilag elintézni a szülés előtt. Szerintem volna rá időm, ha a kórházban van, csak azt nem tudom, hogy hogy kell, vagy van - e hátránya, ha magamnak csinálom. Honnan lehet felszerelést szerezni hozzá, patikában? Mennyi vizet szoktak használni egy szülés előtt? Van hátránya, ha magamnak csinálom? Mennyivel kórházba indulás előtt kéne elkezdeni a műveletet? Bármi infónak, véleménynek nagyon örülnék. Köszi!
dec. 20. 13:50
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%
Jogod van visszautasítani, a modern szemlélet szerint semmi szükség rá, egy berögzült, elavult szokás itthon, bár sok helyen nem adják, esetleg felajánlják. Nem akarlak elkeseríteni, de beöntéssel is simán lehet, hogy kaki is jön, kiszámíthatatlan.
dec. 20. 13:56
 2/19 A kérdező kommentje:
Azt tudom, de azért kisebb az esélye így a végén, és nem akarom, hogy a férjem így lásson. Ha mégis így lát, akkor mit csináljak, ő akarta nézni, de legalább minimalizálni akarom az esélyt, hogy ne ezen stresszeljek.
dec. 20. 13:58
 3/19 anonim ***** válasza:
40%

Szex shopban kapható erre megfelelő eszköz. Nem kell sok víz érzed ha már feszít akkor már elég. Langyos vízzel végezd.

Illetve jobb minnél előbb nekiállni szóval ha érzed hogy itt az idő minél elöbb kezd el.

Személyes tapasztalat hogy a második szülésem olyan gyors volt hogy én örültem hogy beértem a korházba úgy hogy nem feltétlenül lehet jó döntés még otthon ezzel "pepecselmi".

Illetve én egyik szülésemnél se kaptam beöntést és nem is volt semmi gond. Egyszer délután,éjjeli szüléseim voltak. A délutáninál már reggel bent voltam de még ebédet is adtak és még így se kaptam beöntést.

dec. 20. 14:00
 4/19 anonim ***** válasza:
88%

Én a második szülésemnél nem kaptam beöntést, de kérhettem kúpot, amit magamnak kellett felnyomni.

Az elsőnél még beöntést kaptam, igaz 10 év telt el a kettő között.

dec. 20. 14:03
 5/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre gondoltam én is, hogy mi van, ha gyors lesz. Az első baromi lassú volt, tudom, hogy abszolút lutri, hogy a második milyen hosszú lesz. Egy beöntés után kellő wc idő nélkül útrakelni rosszabb, mint kitolás közben bekakilni. Nem lehet valahogy előre megtippelni a fájások idejéből, erősségéből, hogy 2 óra vagy 26 óra lesz a vajúdás? Még gondolkozom a terven, ha nagyon nem jutok semmire, akkor legfeljebb kibírom másodszorra is, lesz ami lesz. Vagy ha nem jut idő rá másodszorra, akkor megkérem a férjem, hogy ne nézze inkább.
dec. 20. 14:05
 6/19 A kérdező kommentje:
Ó, a kúp jó ötlet, sokkal kisebb macerának hangzik. Ha ugyanolyan hatásos.
dec. 20. 14:06
 7/19 anonim ***** válasza:
63%

Nekem nem adtak, de nem is kérdezték, akarok-e beöntést. Én sem mondtam, hogy csináltam otthon.

Mert én otthon csináltam magamnak vajúdáskor. Viszont baromira felgyorsította az eseményeket. 😃 Vagy csak azért, mert utána egyből zuhanyoztam is.

Mindenesetre a kb. 20 percesekből egyből 5 percesek lettek, mire elindultunk, 4 percesek lettek.

dec. 20. 14:08
 8/19 A kérdező kommentje:
#7 Az nekem pont tökéletes lenne, nem is bánom, ha nem élvezem a kórházi vendégszeretet még 12 óráig, csak nyomni érjek oda. :D
dec. 20. 14:11
 9/19 anonim ***** válasza:
60%
Kúpot is lehet venni gyógyszertárban. Amelyik neked egyszerűbb. Én ma úgy mentem szülni, hogy ezt megoldottam magamnak otthon.
dec. 20. 15:48
 10/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Kúpból nem ez a Dulcolax típusú kell, ami csak lazít székrekedés esetén, hanem ami rendesen hasmenést okoz, ugye? Abból tudtok fajtát?
dec. 20. 15:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!