Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Beöntés házilag szülés előtt?

Beöntés házilag szülés előtt?

Figyelt kérdés
Már egy ideje foglalkoztat ez a gondolat, de mindig úgy éreztem, hogy túlreagálom, kibírom másodszor is a beöntést. De azért legalább meg akarom kérdezni. Az első szülésemnél nagyon rossz élményem volt vele, a csaj, aki csinálta türelmetlen volt, úgy éreztem, hogy túl gyorsan történt az egész, kifejezetten fájt, úgy éreztem, hogy szétszakad a hasam, és amikor mondtam, csak lecseszett, hogy ez nem fájhat, ne nyávogjak (nem vagyok az a nyávogós fajta, szülés közben egy hangom nem volt a szuszogáson kívül). Megalázó is volt ezzel a hangsúllyal az egész. A második szülésemnél is szeretnék beöntést, mert a férjem szeretné nézni, ahogy kibújik a baba, és szeretném, ha csak a babát látná kibújni. 😅 Eszembe jutott, hogy esetleg nem lehetne ezt házilag elintézni a szülés előtt. Szerintem volna rá időm, ha a kórházban van, csak azt nem tudom, hogy hogy kell, vagy van - e hátránya, ha magamnak csinálom. Honnan lehet felszerelést szerezni hozzá, patikában? Mennyi vizet szoktak használni egy szülés előtt? Van hátránya, ha magamnak csinálom? Mennyivel kórházba indulás előtt kéne elkezdeni a műveletet? Bármi infónak, véleménynek nagyon örülnék. Köszi!
dec. 20. 13:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Sima glicerines kúp is jó.
dec. 20. 16:00
 12/19 anonim ***** válasza:
54%

Kup nem tisztit ki annyira amugy.

De ha a ferjed tenyleg nezni akarja, akkor egy kis kaki lesz a legkevesebb gond, mar nem azert. De nem egy szep latvany, bar epp magamat nem lattam szules kozben nyilvan, csak egy random videot, de szamomra az is sok volt 😂

dec. 20. 16:27
 13/19 A kérdező kommentje:

Nem is a férjem zavarná, szerintem őt abszolút nem érdekli, tudja, hogy benne van a pakliban, de engem érdekel. Én sem gondoltam, hogy nézni akarja, első kettő gyerekkel mondtam is, hogy inkább maradjon a fejemnél mielőtt olyat lát, amit nem szeretne, de most a harmadik (utolsó) gyerek előtt halkan mondta, hogy szerinte különleges, amikor egy baba kibújik és olyan szívesen megnézné. Erre meg hogy lehet nemet mondani. 🩷 Én is mondtam neki, hogy nézzen meg egy élő videót róla, hogy biztos ezt akarja - e, de azt mondta, hogy nem érdekli, csak a mi gyerekünk, bármilyen állapotok is lesznek odalent.

Lehet, hogy akkor mégis maradok a beöntésnél, ha az biztosabb.

dec. 20. 18:23
 14/19 anonim ***** válasza:
39%
A gyógyszertárban mondtam, hogy terhes nőnek való kúpot adjanak.
dec. 20. 19:57
 15/19 anonim ***** válasza:

Én egy hónapja rendeltem gyógyszertárból. Komplett minden van benne ami kell. Langyos szappanos vízzel csinálom majd magamnak itthon.

Ahol szülni fogok, nem adnak beöntést, én pedig kádban tervezek szülni, szóval nem akarom, hogy körülöttem úszkáljon a cucc.

Van egészségügyi végzettségem, itthon megoldom, de bárki magának meg tudja csinálni.

Szerintem sokkal magabiztosabban fogok nyomni, ha tudom azt, hogy csak a baba fog kibújni belőlem.

Ha rendesen csinálod, akkor nem fog utólag sem jönni belőle.

A kúpokban nem bizok.

dec. 22. 00:18
 16/19 A kérdező kommentje:
Köszi #15! Ez megnyugtató. Akkor te értesz hozzá. Tudod mennyi vízzel kell csinálni?
dec. 22. 07:33
 17/19 anonim ***** válasza:

[link]

Itt szépen le van írva lépésről lépésre. Tényleg nem nagy cucc.

Tavaly valakinek csináltuk és sima beöntő fecskendővel oldottuk meg. Az még egyszerűbb, csak ugye ott folyamatosan adagolni kell a langyos vizet.

Szerintem akinek van ideje, az otthon végezze el. Szépen kényelmesen, senki sem zavar. Fontos, hogy legalább 10-15 percig bent tartsd a vizet, mert úgy jobban ki fogsz tisztulni.

dec. 22. 10:51
 18/19 A kérdező kommentje:
Ezer hála, pont valami ilyesmit kerestem. Nekem is megnyugtatóbb lenne ezt otthon, privátban elintézni, aztán nem izgulni emiatt.
dec. 22. 10:57
 19/19 anonim ***** válasza:
Mostmár értem az otthonszülős kérdéseket :D a legjobb válaszolók szerint ezek a történetek lehetetlenek mert velük nem ez történt...
dec. 27. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!