Létezik olyan, hogy egy nőnek nincs ereje megszülni a babát?
Félek, hogy én nem fogom bírni. Az az első, hogy nagyon kényes vagyok, egy fogászati kezelést is végig nyekegek-nyökögök. Menstruációs grcsöknél pedig mér papot kellett hívni hozzám. Tehát türelmem és kitartáso semmi. Ráadásul elég tápos vagyok, sovány, 56 kg (de magas hozzá). Ősszel lesétáltunk a férjemmel 8km-ert és izomlázam lett, kifulladtam , aludtam utána. Tehát se kitartásom se erőm. És keskeny is a csípőm. Megfogom tudni szülni? Augusztus elejére várom a kicsit.
Tudom, hogy nem szabadna ilyen videókat néznem és a frászt hozni magamra, de megnéztem egy felvételt ahol egy anyuka világra hoz egy babát. És ahogy láttam elég nagy erőfeszítés.
Hú nem tudom miért mondják hogy életképtelen vagy, de az ilyennel ne foglalkozz... Engem is nagyon megrémiszt a szülés gondolata, nagyon alacsony a fájdalomküszöböm. Végig úgy volt hogy császár lesz (nem emiatt), aztán a szülőszobán kiderült, hogy mégsem. Akkor még nem féltem, de ahogy jöttek az egyre nagyobb fájások, azt éreztem, erre képtelen vagyok. Aztán az eredeti ok miatt végül mégis csak császár lett, akkor már megnyugodtam, és jó élményként maradt meg a dolog.
És nem vagyok életképtelen, teljesen jól ellátom a gyerekem, felkelek hozzá éjszaka, stb. Már több mint egy éves. Van, aki nem szeret szenvedni, nekem konkrétan halálfélelmem volt vajúdás közben, de ennek semmi köze ahhoz hogy mennyire vagy életképes. Egy korábbi baleset miatt nekem pl poszt-traumás stresszem van, de ettől még fel tudok kelni éjjel megetetni a gyerekem...
Én még azt tudom tanácsolni, ha semmiképpen nem bírsz megbarátkozni a szülés gondolatával, hogy írasd le egy pszichiáterrel, hogy nálad csak a császár jöhet szóba. Az a baj, én lelkileg végig úgy készültem hogy császár lesz, lehet ezért sem tudtam felkészülni a természetes szülésre, de neked lehet hogy menni fog.
Nem tudom mik ezek a válaszok? Nagyon gáz. Leírta, hogy nem túl jó az erőnléte, mi köze ennek a baba ellátásához? Elárulom, hogy én olyan beteg voltam terhesen, hogy nem tudtam volna megszülni, úgyhogy császároztak, de ellátni azért így is képes voltam.
Meg fogod tudni szülni, sok keskeny csípőjű nő szült már és olyan is akinek vannak menstruációs görcsei.
Hidd el, amikor vajudsz az kegyetlenül faj, de az agyad szépen próbálja blokkolni, tompítani a fájdalmat ami miatt jobb lesz pl 2 fájás között.
A kitolasi szakasz nehezebb, viszont akkor olyan erő száll meg, hogy kb.nem foglalkozol vele, hogy fáj, csak nyomod es kesz.
A szülés addig faj mig tart. Kivéve a császár. Az 2 hétig kb intenzíven faj, de tényleg, lesz 10-15p mire felülsz az ágyon... utana is fájni fog, hónapokra ra is, mivel ez 1 hasi műtét.
Minden rendben lesz vagy igy,vagy ugy . Nem kell félned tőle, ne is nézz videókat. Amíg nem eléd at, félelmetes a szülési videó.
Könnyű szülést kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!