4 kilós gyereket mennyire nehéz hüvelyi úton megszülni?
Nekem az elso baba volt ilyen sulyu, a feje is eleg nagy volt (36 cm-es fejkorfogat).
Nem volt kulonosebben nehez megszulni, osszehasonlitva a kozepso gyerekkel sem, nekem o lett kicsi, 3100 gramm.
Szoval eloszor szulokent sem ereztem neheznek, a vajudas pl kifejezetten rovid volt, zart mehszajrol spontan indulassal, rasegites nelkul 3,5 orat vajudtam. Azt mondta a doki, hogy epp azert is, mert jo sulyu volt a gyerek es be volt mar illeszkedve, nyomta a mehszajat a sulyaval es ezert is haladt gyorsan a tagulas.
A kitolas volt eleg hosszu, kb 45 oerc, mert gatvedelemmel szultem, lassan haladhattunk elore.
Igaz, a latszolagos testalkatnak sincs koze ehhez szerintem, legalabbis en vekonyka vagyok es eleg keskeny a csipom is meg 3 gyerek utan is, elso elott meg kifejezetten fius alkatu voltam.
Nem akarlak megijeszteni, de egy 4+ kilós babát baromi nehéz megszülni. A második fiam 4150g-mal született, de fel sem merült a császar meg akkor sem, mikor nem fért ki, csak a gátmetszes volt nagyobb, mint a nagyfiamnál.
Pedig én 173 centi magas vahyok, mondhatni szélesebb csipovel, de mikor kitoltam a testét, azt hittem elájulok. Csak ezert viszont nem ajánlanak császárt. Amikor a nagyobb fiam született, a szobaban egy anyuka 4,5 kg fölötti babát szült normál, hüvrlyi úton.
4280gr-al (38cm fej) született a második lányom hüvelyi úton, 3,5 óra alatt . Őszintén szólva a szülés közben volt néha olyan "megdöglök" érzésem, de utána ugyanolyan volt mint az elsővel (aki 35 hétre született 2770gr-al)
Én is féltem emiatt mikor besaccolták először 4kg-nak, aztán gondoltam úgyse lesz akkora, de mégis akkora lett :)))
Szóval lényeg a lényeg, hogy simán ment minden :)
Köszönöm a válaszokat, valamennyire megnyugodtam, hogy nem feltétlen lesz nehezebb ez a szülés, mint a 3,5 kilós gyerekkel. Igazából én is reménykedem, hogy hátha nem is akkora, mert ismerőseimnek is jóval nagyobbakat mértek ultrahangon, mint valójában lett a gyerekük.
Az alkatomat normálnak mondanám, egyet már szültem, viszonylag könnyen. Fejben próbálom magam felkészíteni, hogy ez lehet, hogy durvább lesz. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!